Indbygget skab til skråvæggen

Et skræddersyet skab giver masser at opbevaringsplads og smukke rene flader i rummet. Med lidt snilde kan du klare opgaven selv.

Materialer: 3 højskabe i standardmål (1 skab 40 cm, 2 skabe i 60 cm i bredden), melaminplade (topbeklædning) og sidestykke, sokkelsæt, beslag til lågerne, så de kan åbne ”bagover” (så skufferne kan komme ud). Skuffer og hylder, bøjlestang, vinkelbeslag, skruer, acrylfugemasse, trælim og en rest maling. 

Værktøj: Vaterpas, tommestok og tømreblyant, syl, dyksav med skinne, fukssvans, skruemaskine  og bor, skruetvinge, skruetrækker, hobbykniv. Bukke (til arbejdsbord når der skal saves).
…
…
Trin1
Byg soklen, der hvor skabet skal stå, så den er i vater og præcist opmålt. Her er højden på soklen tilpasset fodpanelet.
…
Trin2
Tilpas siderne efter et præcis mål fra sokkel til loft og tag højde for evt. skævheder i loft og vægge. Skær siderne ud efter de anførte mål og sørg for at ramme 45 grader (hældning på tag), der hvor siden går mod loftet.
…
Trin3
Saml skabene hver for sig og sæt dem fast på soklen.
…
Trin4
Klargør og tilpas alle tre skabe, skru dem sammen og fastgør dem i sokkel og væg. Fug efter med akrylfuge langs loft og væg. Mål skabslåger op og skær dem til på samme måde som siderne (se skæretip).
…
Trin5
Sæt hængslerne fast og montér skabslågerne.
…
Trin6
Saml skufferne.
…
Trin7
Sæt skuffer og hylder ind i skabene.
…
Trin8
Mal overkanten på den afskårne skabslåge med en rest hvid mailing - og så er skabet færdigt.
SKÆRETIP: Låger der flugter perfekt med skævt loft: Skær lågerne af, så de er ca. 1 cm for høje. Klods lågerne op, så de flugter skabet, rammer loftet og er ca. 1 cm for lavt placeret i forhold til soklen. Kør en afstandsklods på ca. 1 cm op mod loftet, og tegn loftets præcise hældning op med en blyant direkte på lågen. Nu har du en streg, som følger loftets eventuelle små uregelmæsigheder, og som du kan skære præcist efter.

Det har det kostet:
3 Silvan Domestic garderobeskabe 
inkl. sidestykke, sokkel, skuffer og beslag 8.500 kr.
Hobbyplade i malamin   100 kr.
Skruer og vinkelbeslag     50 kr. 
I alt, ca. 8.650 kr.
=======