5 vigtige haveredskaber til at gøre bedene sommerklar

Når du gør bedene klar til sommeren, er der nogle redskaber, som gør arbejdet lettere og er næsten umulige at undvære. Se videoen eller læs videre for at finde ud af, hvilke 5 redskaber du ikke må mangle.

Kultivatoren

Til enhver velholdt have uden ukrudt bør høre en kultivator. Den er let at håndtere og kommer ind imellem de fleste planter. Husk, at jorden ikke må være for våd, mens du arbejder, så den bliver knoldet.

Skuffejernet

Skuffejernet kender de fleste. Skuffejernet er praktisk til større flader, hvor alle planter skal væk, da det både kan skubbes og trækkes. Derudover løfter det ukrudtet op af jorden i stedet for blot at hakke det over, så ukrudtet ikke spirer igen.

Havespaden

Havespaden kan bruges til mange formål i haven og må derfor ikke mangle i redskabsskuret. Havespaden er både det rette værktøj, når der skal svedes og graves stauder eller nyplantes.

Hakkejernet

Et hakkejern eller en roehakke er, hvad man kan kalde en klassiker. Når du arbejder med den, er det vigtigt, at du ikke træder i det, du lige har hakket op. Kig dig også tilbage, så du ikke træder i planterne bag dig.

Løvriven

Løvriven er måske ikke et decideret redskab til blomsterbedet – men den er ikke desto mindre vigtig, hvis du har græsplæne, og kan også bruges til at fjerne løse blade, der har forvildet sig over i bedet. Løvriven er særligt god om foråret, når græsplanen skal rives for blade og småkviste og gøres klar til plæneklipperen. Brug en let hånd, og undgå at trykke for hårdt på riven.