Fra kedelig væg til mesterligt maleri

Et abstrakt vægmaleri giver indretningen personlighed og kant, og samler alle elementerne i stuen på en enkel og harmonisk måde. 

Han er til farver og detaljer, hun er mere til det minimalistiske og enkle. Løsningen i det nye fælles rækkehus blev at vælge én enkelt lidt neutral farve, i dette tilfælde en blød lysegul, som går igen og samler indretningen i hele huset.
- Da møblerne var kommet på plads i stuen, var det ligesom, at der manglede lidt karakter og finish, fortæller Maria fra Hvidovre.
- Vi havde begge lyst til noget, der var lige niveauet over et par plakater i ramme, og løsningen blev et abstrakt og grafisk stramt vægmaleri lavet helt enkelt med malertape og 5 små bøtter maling med farveprøver. Udgangspunktet er selvfølgelig vores fælles lysegule 'signaturfarve', og de øvrige farver er valgt ud fra de møbler og puder, der allerede var i stuen. På den måde er der helt af sig selv opstået en flot sammenhæng i rummet.

Materialer: 5 farveprøve-bøtter med lysegul, lysegrå, mørkegrå, sort, grå-blomme-lilla maling. 1 bøtte hvid vægmaling. Malertape.
Værktøj: Pensler. Lille malerrulle med bakke.
Pris: Ca. 400 kr.

1.
Mal væggen hvid, så du har en ensartet baggrund at male på. Lad malingen tørre helt.
2. Træk malertape langs vægge og loft, så du får en stram hvid ramme omkring det kommende vægmaleri.
3. Træk malertape på kryds og tværs af vægfladen, så der opstår et abstrakt grafisk mønster af trekanter og firkanter.
4. Mal omhyggeligt med hvid maling på hver side af tapen og lidt ind over. Det giver nogle flotte skarpe kanter uden farve, der 'løber'.
5. Mal først din 'vigtigste' farve, i dette tilfælde den lysegule, i to eller tre felter. Fyld ud med nogle gode kontrastfarver, der matcher hinanden flot, og som samler indretningen i rummet.
6. Lad malingen tørre, mal igen og fjern forsigtigt tapen, mens malingen stadig er våd.

…
…
…