Fra kedelig væg til mesterligt maleri

Et abstrakt vægmaleri giver indretningen personlighed og kant, og samler alle elementerne i stuen på en enkel og harmonisk måde.

…

Han er til farver og detaljer, hun er mere til det minimalistiske og enkle. Løsningen i det nye fælles rækkehus blev derfor at vælge én enkelt og lidt neutral farve - i dette tilfælde en blød lysegul - som en gennemgående farve, der samler indretningen i hele huset. 

- Da møblerne var kommet på plads i stuen, var det ligesom, at der manglede lidt karakter og finish, fortæller Maria fra Hvidovre. 
- Vi havde begge lyst til noget, der var lige niveauet over et par plakater i ramme, og løsningen blev et abstrakt og grafisk stramt vægmaleri lavet helt enkelt med malertape og 5 små bøtter maling med farveprøver. Udgangspunktet er selvfølgelig vores fælles lysegule 'signaturfarve', og de øvrige farver er valgt ud fra de møbler og puder, der allerede var i stuen. På den måde er der helt af sig selv opstået en flot sammenhæng i rummet.

Materialer:

  • 5 farveprøve-bøtter med lysegul, lysegrå, mørkegrå, sort, grå-blomme-lilla maling.
  • 1 bøtte hvid vægmaling. 
  • Malertape.

Værktøj:

  • Pensler. 
  • Lille malerrulle med bakke.


Pris:
 Ca. 400 kr. 

Trin 1

Mal væggen hvid, så du har en ensartet baggrund at male på. Lad malingen tørre helt.

Trin 2

Træk malertape langs vægge og loft, så du får en stram hvid ramme omkring det kommende vægmaleri.

Trin 3

Træk malertape på kryds og tværs af vægfladen, så der opstår et abstrakt grafisk mønster af trekanter og firkanter.

Trin 4

Mal omhyggeligt med hvid maling på hver side af tapen og lidt ind over. Det giver nogle flotte skarpe kanter uden farve, der 'løber'.

Trin 5

Mal først din 'vigtigste' farve, i dette tilfælde den lysegule, i to eller tre felter. Fyld ud med nogle gode kontrastfarver, der matcher hinanden flot, og som samler indretningen i rummet.

Trin 6

Lad malingen tørre, mal igen og fjern forsigtigt tapen, mens malingen stadig er våd.
…
…