…

Gulv-til-loft-reol

Tanken bag vores gulv-til-loft-reol er at skabe et møbel, som fylder hele væggen, forbedrer akustikken i rummet, og som har et anderledes udtryk og form. Vi har med vilje valgt at lave en meget asymmetrisk reol for at skab en anderledes reol. Samtidig får reolen lov til at fylde hele væggen, og er derved med til at skabe rummet.

…

Det skal du bruge

Materialer

  • Raw støbekrydsfinér 18 x 1250 x 2500 mm - 5 stk.
  • 4x40 skruer
  • Sandpapir korn 120
  • Evt. vinkelbeslag

Værktøj

  • Bore-/skruemaskine + bits
  • Vaterpas og vinkler
  • Excentersliber
  • Rundsav

Mål til udskæring og boring

Som udgangspunkt definerede vi hyldedybden til 30 cm. Vi fik SILVAN til at skære hele 18 mm støbekrydsfinér-plader op i bredder á 30 cm. Det kan være en stor hjælp at få skåret alle de lange snit, hvorefter det er nemmere at skære disse længder i mindre stykker undervejs i udformningen af reolen.

i definerede bredder og højder på hvert rum i reolen undervejs i processen. Du kan gøre dette på din helt egen måde.

Vores udgangspunkt for opbygningen af reolen var, at det gerne måtte være en reol, der stod på gulvet og gik hele vejen til loft, og at hver hylde ca. skulle have en højde på 42 cm for på den måde at have 6 gennemgående horisontale hylder. 

…

Trin 1

Start med opbygningen af reolen fra gulvet. Vi byggede vores reol liggende på siden for at gøre opbygningen så let så muligt.
…

Trin 2

Hver gang du monterer et sidestykke, er det vigtigt, at denne monteres i 90 grader på den horisontale hylde, og at alting er i vater. Hvis ikke dette gøres rimelig nøjagtigt, kan du risikere, at det færdige resultat bliver ustabilt og ser skævt ud.

Trin 3

Hvis du som os vælger at lave din reol asymmetrisk og dermed ikke placere dine sidestykker over eller under hinanden, gør du opbygningen af din reol lettere, for så kan du skrue sidestykkerne fast både foroven og forneden. På tegningen kan du blive inspireret af, hvordan vi har bygget reolen op.

…

Trin 4

Når du har samlet reolen, som du ønsker det, skal den slibes, så den får en lækker overflade. Det er kun siderne, der skal slibes, eftersom det er støbekrydsfinér, den er lavet i.

Trin 5

Sæt reolen op, hvor den skal stå – og du er færdig. Hvis du er i tvivl, om den bliver stående, kan den fastgøres til væggen med vinkelbeslag.

God gør-det-selv-arbejdslyst.

Maria & Kristian

…