…

Lænestol i krydsfinér

Vi har lavet stolen i 18 mm birkekrydsfiner, men den kan i princippet laves i hvad som helst. Der er kun et enkelt mål, hvor du skal tage højde for tykkelsen af det træ, du har valgt at bruge.

Det skal du bruge

Materialer

  • 18 mm birkekrydsfiner (du kan også bruge 21 mm)
  • Trælim
  • 3,5 x 50 mm spunskruer
  • Rundstok i 8 mm (du kan også bruge 6 mm)

Værktøj

  • Dyksav med styreskinne
  • 6 eller 8 mm bor
  • Sandpapir
  • Excentersliber
…

Trin 1

Sav de forskellige stykker ud som vist nedenfor. Vi har brugt en dyksav med styreskinne, da den laver et perfekt, lige snit. Du skal have meget mere end en sikker hånd, hvis man vil til at rode med en stiksav til disse snit. :-) Du kan også få SILVAN til at skære tingene ud på de angivne mål, hvis du ikke selv har en dyksav.


…

Trin 2

Vi har forboret alle huller med enten 6 eller 8 mm bor (kommer an på tykkelsen af rundstok, du bruger). Lav en ca. 3-4 mm dyb forboring. Kom lim på kanterne, og skru derefter sammen.

Trin 3

Benene er først sat sammen med armlæn, og derefter er sidestykkerne sat på.

Trin 4

Ryglæn og sæde sættes sammen, førend det sættes på siderne.

Trin 5

For os har det nemmeste været at lægge en side ned, sætte den samlede ryg og sæde på og derefter lægge den anden side ovenpå. Så er det nemt at komme til at markere på den øverste, forbore og derefter skrue sammen.

Herefter vender du stolen om og kan lave den anden side færdig.

TIP: Når stolen samles, skal du bruge lidt tid på at få kanterne til at mødes så pænt som muligt, så du ikke bagefter skal stå en halv dag for at slibe det rimelig plant.

Trin 6

Når stolen er samlet, skal der laves en masse små stykker af rundstok i ca. 5 mm tykkelse, som du limer i skruehullerne. Det, der stikker op, slibes med sandpapir. Vi brugte en excentersliber, det går noget hurtigere end at gøre det manuelt. Hele stolen slibes med sandpapir. Vi brugte korn 120.

Vi har brugt filtdutter i bunden af benene, så stolen står blødt og ikke ridser gulvet.

Rigtig god fornøjelse!

Bolette & Jimmi