Juledekoration

Bliv klar til julen med den helt rette julepynt, juletræ og juletræspynt fra SILVAN. Med julepynt og juledekoration kan du nemt og hurtigt sprede glæde og julehygge i hele hjemmet, og du kan lade dig inspirere i vores store udvalg. Vi har nemlig håndplukket det fineste julepynt, så du kan få pyntet flot op til jul. I SILVAN finder du både klassisk og moderne julepynt, og vi har derudover et stort udvalg af lyskæder, kalenderlys og lysende juletræer, så du kan skabe varme og glæde udenfor og indenfor i en kold og mørk tid. Og de fleste af vores lyskæder er endda lavet med LED-pærer, som både er energibesparende og batteridrevet. Så kom ind i SILVAN og find inspiration til, hvordan dit hjem skal dekoreres til jul.

Hvordan skaber du den rette julestemning?

Med juledekoration, julepynt, juletræer og juletræspynt fra SILVAN er det nemt og hurtigt at komme i julestemning. Du kan nemlig lade dig inspirere af vores store udvalg online og i din lokale SILVAN. Julen hænger for de fleste sammen med lyskæder, julehjerter og juletræer rundt omkring i huset, og det er ikke rigtig jul, før kalenderlyset er tændt, og der står nisser på reolen. I SILVAN har vi et stort udvalg af juledekoration og julepynt til indendørs brug, men vi har også lyskæder, figurer og andet julepynt, som du kan sætte op udenfor til glæde for naboer og forbipasserende.

Du kan udover at dekorere hjemmet med nisser, figurer, lyskæder og andet julepynt. Så kan du også lave din egen julepynt. Det er en god måde at tilbringe kvalitetstid sammen med familien og venner. Der er herunder mange muligheder for, hvad I kan lave sammen. I kan f.eks. lave en adventskrans eller kalenderdekoration sammen. I finder både kalenderlys og adventslys her på shoppen. Det kan også være, at I har lyst til at lave en krans til hoveddøren. Det er en god måde at byde ens gæster velkommen på. Du kan finde inspiration til, hvordan du laver din egen dørkrans.

Sådan vælger du det rette juletræ og den rette juletræsfod

Ingen jul uden et juletræ. Og intet juletræ uden juletræsfod. I SILVAN kan du heldigvis få begge dele. Vi har et stort udvalg af både kunstige og ægte juletræer. Du kan således både få den ægte, naturlige løsning eller den nemme løsning med et kunstigt juletræ. Det kunstige træ har den fordel, at det altid står perfekt, og så kan det genbruges år efter år. Vores kunstige juletræer fås i flere højder, bredder, farver og kvaliteter, så du med garanti kan finde et juletræ til dit behov. Flere af vores kunstige juletræer har desuden indbygget lys, så du slipper for efterfølgende at bøvle med opsætningen af lyskæder. Er du mere til den ægte vare? Så har vi i SILVAN naturligvis også ægte juletræer, hvor du kan være helt sikker på, at ikke to træer er ens.

Det er vigtigt, at juletræet står solidt og stabilt. Vi anbefaler derfor, at du tilkøber en juletræsfod, da træet ellers ikke ville kunne stå oprejst. Har du et ægte juletræ? Så kan det være en god idé med en juletræsfod med vandbeholder, så træet kan holde sig frisk hele december. På den måde mindsker du, at træet taber sine nåle, mens det står indenfor. Har du derimod et kunstigt juletræ? Så kan du nøjes med en almindelig juletræsfod i stål. Vi har flere forskellige varianter, så du er sikker på at få den rette juletræsfod, som passer til dit behov.

Sådan dekorerer du dit juletræ

Når juletræet er købt, og juletræsfoden er påsat, skal der naturligvis juletræspynt og lys på, før det kan blive rigtig jul. I SILVAN kan vi både hjælpe med et stort udvalg af klassisk julepynt som julekugler, Dannebrogsflag, papirskugler og Georg Jensen juletræspynt. Vi har også lyskæder i mange længder og med forskellige motiver. Vi har derudover også de klassiske lyskæder til juletræet. Det er derfor kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan juletræet kan pyntes. Er du mere til hjemmelavet juletræspynt, kan du se vores guide til 24 juleidéer til personlig julepynt og hjemmelavede gaver.

En guide til, hvordan du pynter dit juletræ

Vi har også lavet en guide til, hvordan du kan pynte dit juletræ. Der findes ikke noget hyggeligere end at dekorere juletræ, hvis man altså har tiden. Det er dog ret enkelt at pynte træet, så du kan bare tage den med ro og følge vores guide:

Start med lyskæden

Det er altid en god idé at starte med lyskæden, så kan du nemlig tænde for lyskæden, når du skal til at påsætte julekuglerne og den resterende pynt. Når du påsætter lysene, så start ovenfra og bevæg dig nedad. På den måde kan du bedre vurdere, hvor tæt du kan sætte lysene, for at ledningen kan nå. Det giver derudover den bedste dynamik og ser pænest ud, hvis du placerer lysene på midten af grenene. Desuden anbefaler vi, at du køber en lyskæde, der har sammen farve som selve træet, så kæden blender fint ind blandt de grønne grene.

Dernæst skal træet dekoreres

Efter du har påsat og afprøvet lyskæden, har skjult el-fordeleren under træet og har gemt ledningen under tæppet, så kan du begynde at dekorere træet. Det er herunder en god idé at hænge den tungeste julepynt inderst, hvor grenene er tykkest. På den måde undgår du, at I kommer til at vælte noget af pynten ned, når I danser rundt om juletræet, juleaften. Du kan for en sikkerhedsskyld tjekke, hvorvidt tingene bliver hængende, hvis træet skulle blive rystet. Vi anbefaler endvidere, at du placerer den lette julepynt på de tyndeste grene. Det kan være pynt lavet af papir, som ikke går i stykker, hvis det skulle falde på gulvet. Du skal derudover forsøge at fordele pynten på hele træet. Det skal gerne være sådan, at der ikke er nogle områder, som ikke er blevet pyntet. Det giver det mest symmetriske og flotteste udtryk.

Slut af med flag og guirlander

Du kan til sidst påsætte guirlander eller flag på træet. Det er forskelligt fra familie til familie, hvad der hænges på træet, men de fleste hænger en form for guirlander på. Der findes mange forskellige udgaver, men det er en god idé at starte fra oven af og kører rundt omkring træet og ned. Det kan også være, at du bruger levende lys. De skal gerne sættes på til sidst, så du sikrer, at lysene ikke kommer i kontakt med træet eller pynten. Det anbefales herunder, at du altid har en spand vand klar, hvis der skulle gå ild i noget. Det ville være ærgerligt, hvis julen skulle ødelægges på grund af brand.