Juletræspynt

Der er ikke noget flottere end et velpyntet juletræ. Der er ligesom noget funklende ved stjernen på toppen. Og de smukke julekugler, som hænger på grenene. Hos SILVAN elsker vi den hyggelige juletid. Og hvert år har vi håndplukket det fineste juletræspynt til vores kunder. Vores udvalg rummer alt fra den klassiske pynt til det mere finurlige. Du kan bl.a. udsmykke dit juletræ med et enkelt, stilrent design fra Georg Jensen. Eller finde de fineste julekugler i et ensfarvet eller mønstret design, som tilfører noget elegant til træet. Du finder også både julekugler, topstjerner, juletræslys og meget mere. Så lad julen starte tidligt med juletræspynt fra SILVAN. Se mere nedenfor.

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan får du det flotteste juletræ

I SILVAN finder du alt til at dekorere juletræet helt perfekt. Og det er uanset, om du foretrækker et helt traditionelt udseende, eller et mere moderne og stilrent udtryk. Det perfekte træ har typisk en blanding af både pynt og lys. Lyskæder er en let og hurtig måde at skabe stemning og varme omkring træet. Du kan således tænde for hyggen, når mørket er ved at falde på. Du kan både dekorere det med den klassiske juletræskæde, med små stearinlignende lys. Eller bruge en helt almindelig lyskæde. Her kan du både bruge udendørs og indendørs lyskæder, så du kan altid finde en, der passer til netop dit træ.

Når det kommer til pynten, er der et par gode råd, du kan følge. Det er f.eks. en god idé at hænge de tungeste ting nederst. Her er grenene nemlig tykkest, og kan derfor bære mere uden at begynde at bøje nedad. Du kan med fordel også hænge det mere robuste pynt nederst. Det er typisk der, hvor man kan komme til at støde til det både i hverdagen, og når der skal danses om træet. Så kan du hænge de mere lette og skrøbelige dekorationer øverst. På den måde kommer det til deres fulde ret, uden at blive skjult mellem fyldige grene. Der er rig mulighed for at variere juletræspynten. Du kan f.eks. bruge forskellige størrelser julekugler. Eller du kan blande blanke og matte kugler for at få et mere varieret og kreativt udtryk.

Der er masser af muligheder, når det kommer til juletræspynt. Det vigtigste er bare, at træet afspejler dig og din families jul. Derfor kan hjemmelavede dekorationer også være en idé. Det giver en ekstra charme og lidt nostalgi til træet. Og når det kommer til selve juletræet, har vi i SILVAN også et stort udvalg. Du finder både ægte juletræer såvel som kunstige.

Hvornår skal juletræet pyntes?

Det er naturligvis en smagssag, hvornår man vælger at dekorere sit juletræ. Mange vælger først at tage træet ind ca. en uge før den store aften. På den måde kan man bedre undgå, at det når at blive tørt og taber grannåle på gulvet. Hvis du derimod har et kunstigt træ, kan du passende dekorere det samtidigt med, at den øvrige pynt bliver hængt op. Så kan du nyde stemningen, så længe du har lyst. Mange vælger også at sætte en juletræslyskæde på, inden den rigtige julepynt kommer på. Så pynter træet stadig, og skaber en hyggelig stemning, uden at stå helt bart.

Hvilken slags pynt skal du vælge?

Der findes uendeligt mange muligheder, når det kommer til juletræspynt. Du kan derfor altid finde noget, der passer til netop din stil. Nogle vælger at dekorere træet i samme stil som resten af hjemmet. Det kan f.eks. være i den mere traditionelle stil, med klassisk pynt som engle, julehjerter, trommer og kogler. Det kan også være, at du hellere vil skabe dit helt eget, mere moderne udtryk. Så kan du med fordel bruge farvede kugler, i forskellige mønstre og overflader.

Julekugler fås i flere forskellige materialer, der hver især har deres egne fordele og udtryk. I vores SILVAN butikker finder du f.eks. kugler i både glas og plast. Glaskugler er yderst elegante og pryder på ethvert træ. De er dog også mere skrøbelige. Derfor anbefales det, at du hænger dem lidt højere oppe på træet. Så minimerer du risikoen for, at nogen løber ind i dem, og de falder på gulvet. Plastkuglerne kan naturligvis bruges overalt på træet. De er også ideelle at brug i diverse dekorationer rundt omkring i hjemmet. Uanset, hvilket look du går efter i din dekoration, finder du alt du skal bruge i SILVAN. Og mangler du lidt inspiration til hjemmelavet pynt? Så kan du læse mere omkring, hvor du laver hjemmelavet julepynt af naturmaterialer.

Skal du vælge levende lys eller LED-lys?

Der findes intet smukkere end levende lys på et juletræ. Levende lys skaber fine bevægelser, når du går rundt om træet, og de spreder generelt glæde i rummet. De er med til at skabe hygge og en romantisk stemning. Man skal dog være forsigtig med de levende lys. Der vil altid være en brandfare forbundet med at have levende lys i hjemmet. Brandfaren er i særlig grad forbundet med, når lysene hænger på juletræet. Her går både børn, voksne og husdyr forbi. Det er derfor en rigtig god idé at placere de levende lys på de øvre grene. På den måde kommer børn eller husdyr ikke til at løbe imod dem og kommer således ikke til skade.

Men hvad så med de nederste grene? Den nederste del skal naturligvis heller ikke stå helt uden lys. Og det er her, hvor LED-lys kommer ind i billedet. Lyskæder med LED bliver nemlig ikke varme, og de skaber derfor ikke den samme brandfare. Derudover er de utrolig billige i drift. De er derfor ideelle at bruge på hele træet, da du kan have LED-lysene tændt i al den tid, som du har træet fremme. Du kan altså med fordel bruge både levende lys og LED-lys på dit juletræ. Vælger du at bruge levende lys, kan det være en god idé at have noget vand i rummet. Så kan du hurtigt få styr på situationen, hvis uheldet skulle være ude. I SILVAN finder du et stort udvalg af forskellige indendørs lyskæder.