Spartelmasse

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find en spartelmasse hos Silvan

Spartelmasse kan bruges til adskillige opgaver i hjemmet – både indendørs og udendørs. Det primære formål med spartelmasse er at reparere huller og ujævnheder på overflader og at gøre en overflade klar til at blive malet eller tapetseret. Det kan f.eks. være, at du har en væg med huller efter søm eller skruer, hvor hullerne skal fyldes ud, inden væggen skal males, og her kan du med fordel bruge spartelmasse. Det kan også være, at du har opsat en gipsvæg, der skal fuldspartles, inden den skal tapetseres. Uanset hvad kan du hos Silvan finde et stort udvalg af spartelmasse, der passer til mange forskellige opgaver.

Du kan herunder læse mere om de forskellige typer af spartelmasse, og hvad du skal overveje, før du vælger en spartel. Når du har fundet det produkt, som du gerne vil have, har du flere muligheder for levering og bestilling. En mulighed er, at du kan bestille den til afhentning i en Silvan-butik via ”Click-and-Collect”. Det kræver dog, at den enkelte butik har varen på lager. Du kan derudover bestille varen til levering til din hjemmeadresse eller et afhentningssted. Det er under det enkelte produkt, at du kan se, hvilke muligheder du har for levering og bestilling. Du er også altid velkommen til at besøge en af vores mange Silvan-butikker i hele landet, hvor du kan se vores udvalg af produkter til gør-det-selv-projekter.

Sådan bruger du spartelmasse

Først og fremmest skal du huske at være grundig, når du spartler. Undersøg væggen nøje, før du begynder at spartle, så du ved, hvor der er huller og revner, som skal udfyldes. Nogle gange kan det være nødvendigt, at du sliber overfladen, før du begynder at spartle, så den er helt jævn og fin. Hvis du har overset huller og ujævnheder, efter du har malet eller tapetseret, vil de nemlig være synlige. Når du har spartlet, skal spartelmassen tørre. Herefter skal du huske at slibe spartlen lidt, så der ikke kommer ujævnheder fra spartlingen efterfølgende.

Hvordan fuldspartler du en væg?

Har du en opsat en gipsvæg, skal du huske at fuldspartle den, før du tapetserer den. Fuldspartling gør, at væggen er plan og dermed klar til at blive tapetseret. For at fuldspartle en væg skal du huske redskaber som sandpapir, spartler og afdækning og malertape. Det tager et stykke tid at fuldspartle en væg, da der skal sættes en del tid af til tørring af spartelmassen. Du kan her se en videoguide til, hvordan du kan fuldspartle en gipsvæg trin-for-trin. Samtidig kan du se, hvilke materialer og redskaber du skal have for at kunne fuldføre projektet.



Hvilken spartelmasse skal du vælge?

Det er vigtigt, at du vælger den rette spartelmasse til den specifikke opgave. Eksempelvis skal du vælge spartelmasse ud fra, om den skal bruges indendørs eller udendørs. Spartelmasse til udendørs brug er typisk lavet ekstra stærkt, da det er cementbaseret. Skal du bruge en spartelmasse i et badeværelse, skal du sørge for at vælge en spartel til vådrum, så det kan holde til fugten. Er det bare nogle små huller eller revner, som du skal udfylde, er det en filler, som du skal have fat i. Her kan du læse mere om gulvspartel, vægspartel, rullespartel og vådrumsspartel.

Gulvspartel og vægspartel

Gulve og vægge er to overflader, der ofte skal spartles. Spartelmasser findes i særlige typer til enten gulve eller vægge. Gulvspartelmasse kan give et stabilt underlag til gulvlægning, da det kan nivellere og finspartle et underlag. Husk at læse i produktbeskrivelsen, om gulvspartlen er velegnet til dit gulv – det kan være i forhold til gulvvarme og opstigende fugt. For at spartle en væg kan du vælge en særlig vægspartel, som kan udfylde huller, revner og sammenføjninger i væggen. Vær opmærksom på, at gulv- og vægspartelmasse ofte er i pulverform, hvilket betyder, at den skal blandes op før brug.

Rullespartel

Hvis du skal fuldspartle en væg, er det en rullespartelmasse, som du skal vælge. Grunden til dette er, at du meget hurtigere kan fuldspartle en væg med en rullespartelmasse frem for andre typer af spartelmasse. Rullespartelmasse er færdigblandet og derfor klar til brug med det samme. Du slipper dermed for at skulle bruge tid på at blande den. Ved fuldspartling af en væg skal du bruge en malerrulle. Formen på beholderen til en rullespartelmasse er lavet på en sådan måde, at du kan dyppe malerrullen direkte i spartelmassen. Husk at se og læse vores guide til, hvordan du fuldspartler en væg.

Vådrumsspartel

I tilfælde af at du skal spartle et vådrum – såsom et badeværelse – bør du ikke bruge en almindelig spartelmasse. I stedet skal du bruge en vådrumsspartel til denne opgave. Normal spartelmasse kan nemlig ikke klare det høje fugtniveau i et vådrum. Vi forhandler flere typer af vådrumsspartel – du finder f.eks. færdigblandede vådrumspartler, som du kan tage direkte i brug. En anden type af spartelmasse er en fugtbremsende spartel, som du kan bruge i en kælder. Se i vores udvalg og find den type og størrelse af vådrumsspartel, som du er på udkig efter til dit projekt.