Slibemaskiner

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad kan du bruge en slibemaskine og polermaskine til?

Når du skal slibe en overflade – især træ – er det en stor fordel at have en slibemaskine. Hvis du skal slibe mindre overflader, kan du fint klare dig med en slibeklods og sandpapir, men når du skal slibe store overflader, bliver det hurtigt en krævende opgave uden en slibemaskine. Derfor skal du bruge en slibemaskine, når du skal have flotte og blanke overflader i hjemmet. Det kan f.eks. være, før du skal male, hvor det typisk er nødvendigt at slibe for et optimalt resultat. Bruger du en slibemaskine, kan du altså hurtigt og effektivt pudse en overflade, så den er flot og elegant. En polermaskine bruges i stedet til polering af forskellige materialer, som skal finpudses. Husk at tilkøbe slibeblade og slibebånd til slibemaskiner.

Slibemaskiner bruger enten batteri eller ledning – flertallet af slibemaskiner er dog med batteri i dag. Det kan være en stor fordel at vælge en maskine med batteri, da den har en langt større fleksibilitet. Du er ikke afhængig af at have adgang til et strømstik, og du er ikke begrænset af længden på ledningen. Hvis du køber en slibemaskine med batteri, skal du dog huske at købe et batteri med, hvis det ikke medfølger fra starten. Vælger du at købe en maskine med ledning, har det også fordele. Du er f.eks. fri for at tænke på, om der er strøm på batteriet.

Hvor kan du bruge en rystepudser og excentersliber?

En rystepudser og excentersliber er to slibemaskiner, som supplerer hinanden godt. Hvis vi starter med rystepudseren, så er den rigtig god til finslibning. Med sine rystende cirkulære bevægelser er den fremragende til at slibe fint på store overflader. Typisk er en rystepudser rektangulære eller trekantet, hvilket gør, at den også er god til at slibe hjørner. Det kan godt kræve lidt øvelse at slibe med en rystepudser på grund af de rystende bevægelser. Vælg en rystepudser, som passer ergonomisk godt til din hånd, så den er behagelig at arbejde med. Derudover kan det være en god idé at vælge en med støvudsugning, så der ikke spreder sig for meget støv over det hele.

Mens en rystepudser er firkantet eller trekantet, er en excentersliber rund. Den virker ved, at den med en roterende slibeplade kan pudse eller slibe overflader. I modsætning til en rystepudser er den rigtig god til grovslibning, mens den også kan bruges til finslibning. Det betyder, at du eksempelvis kan bruge den til at afslibe maling og lak på døre og vinduer. Den er også god til at pudse og slibe bordplader før behandling. En rystepudser og excentersliber supplerer altså hinanden godt, da du kan bruge excentersliberen til den grovere slibning og rystepudseren til den finere slibning.

En båndsliber og multisliber er gode til at slibe store områder

En båndsliber fungerer ved, at et slibebånd på maskinen sliber i samme retning. En af de helt store styrker ved denne slibemetode er, at den er god til effektiv grovslibning og slibning af større overflader. Skifter du til fint slibepapir, kan den også sagtens bruges til finslibning. Ved nogle modeller kan du endda fastspænde den i en plade, så du kan bruge den stationært. I så fald kan du bruge den til at slibe mindre genstande. Du kan også finde modeller, hvor du hurtigt kan skifte slibebånd. Vil du gerne undgå alt for meget støv, bør du vælge en båndsliber med støvudsugning.

En multisliber er en alsidig maskine, der kan bruges til flere forskellige slibeopgaver. Du kan udskifte slibe- og polerpuder på den, hvorefter du kan indstille den til den form for slibning eller polering, som du skal udføre. Den er også god til at slibe kanter og snævre områder generelt. Den har en trekantet form med en spids, så den er ideel til at slibe hjørner. Alt efter hvordan du indstiller den, og hvilken slibepude du bruger, kan du både bruge den til fin- og grovslibning. Derfor er det en god maskine at have, hvis du helst kun vil eje en enkelt slibemaskine.

Hvorfor skal du bruge en girafsliber?

Hvis du skal slibe et loft eller en væg, ved du nok godt, at det kan være meget svært at nå områderne. Du kan bruge en stige eller et stillads, men det er bøvlet og også en anelse risikabelt. I stedet kan du bruge en girafsliber. Ligesom en giraf er lang, er en girafsliber det også, så du kan nå høje områder med denne form for slibemaskine. Rækkevidden er typisk op til 1,65 m (læs mere om rækkevidde under det enkelte produkt), hvilket er fint til de fleste lofter og vægge. Skal du kun bruge en girafsliber et enkeltstående projekt, kan du hos Silvan leje en girafsliber samt andre former for slibemaskiner. Så er du også fri for at skulle bruge plads på at opbevare maskinen derhjemme.

Se også vores andet værktøj og tilbehør til slibning

Silvan har et stort udvalg af produkter, som du kan bruge til slibning. Vi har f.eks. sliberedskaber og sandpapir, som altid er godt at have i værktøjskassen, hvis du skal slibe lidt træ og andre materialer. Derudover har vi også multicuttere, der er en form for alt-i-en-maskine, som du også kan bruge til slibning. En anden god type elværktøj er en vinkelsliber, der både kan bruges til at slibe overflader og til at skære i metal. Se vores store udvalg af værktøj og tilbehør, hvor du kan finde alt det, som du har brug for til dit gør-det-selv-projekt.