Luftsolvarmer

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad er en luftsolvarmer?

I SILVAN kan du få en luftsolvarmer, der sørger for at holde dit hjem fri fra fugt og godt ventileret. Luftsolvarme holder dit hus tørt og fri fra frost ved at blæse friskt luft ind i huset. For at luften ikke skal være kold, opvarmes luften gennem solenergi inden den blæses ind i huset. 


Der er flere fordele ved luftsolvarme. For det første kan du undgå fugtskader, da luftsolvarme holder din bolig tør og fri fra dårligt indeklima. Luftsolvarme er især ideelt til kolde rum som f.eks. i et sommerhus, som kan stå uopvarmet over længere tid.  

Luftsolvarme er fungerer bedst om sommeren, hvor der er mest sol. Selve teknikken bag luftsolvarme fungerer ved, at trække luft udefra og ind i solfangeren gennem små ventiler. Herefter opvarmes luften af solens stråler som også sørger, for at der er en lille ventilator der holdes i gang. Herefter blæses den tørre og lune luft ind i rummet.

Spar penge med luftsolvarme

Med luftsolvarme kan du spare en masse penge på opvarmning af f.eks. sommerhus. Luftsolvarme har ingen driftsomkostninger, da den drives af solenergi. Det betyder, at du både sparer penge på el- og varmeregningen og endda også potentielle udgifter til affugtning. 

Vil du gerne anskaffe dig en solfanger med solvarme, og er du i tvivl om du selv må montere den? Så kan vi fortælle dig, at det må du gerne. Dog skal du være opmærksom på, at montagen kræver, at du skærer hul i enten dit tag eller en ydervæg, så derfor anbefaler vi, at du rådfører dig med en specialist. Derudover er det vigtigt, at din luftsolfanger monteres korrekt, da der ellers kan opstå skader på huset. Er der ujævnheder i siderne, kan det resultere i, at regnvand kan sive ind.  

For at få mest ud af din solfanger skal den placeres sydvendt, og helst et sted hvor træer og buske ikke skygger for solens stråler. Du skal dog være opmærksom på, at hvis den er placeret på taget, skal den placeres med en hældning på 60 grader, så solcellerne kan køle af. 

Har du flere spørgsmål til hvordan luftsolvarme fungerer, kan du altid komme forbi en af vores butikker.