Akustikpaneler

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Forbedr dit indeklima med dekorative akustikpaneler

Højt til loftet og flisegulve er noget, der findes i rigtig mange danske hjem. Og selvom det er både flot og praktisk, kan det altså være med til at skabe en rungende lyd i dit hjem. Hårde overflader, såsom flisegulve, får nemlig lyden til at slå tilbage mellem vægge og lofter, og det kan give en dårlig akustik og et forringet indeklima. Her kommer akustikpaneler ind i billedet. De er nemlig skabt med det formål at give dig god akustik på en flot og dekorativ måde – og samtidigt bidrager de til et mere behageligt indeklima.

Du kan bruge akustikpaneler i ethvert rum i hjemmet – og både på loft og væg, vandret og lodret. Det giver dig rigtig mange muligheder for at lege med designet og skabe præcis den effekt, du ønsker. I Silvan finder du et stort udvalg af akustikpaneler fra FibroTech, der fås i flere forskellige typer og designs. De kombinerer design og funktionalitet med et flot og moderne æstetisk udtryk. I vores sortiment finder du loft- og vægpaneler både til vådrum og almindelige rum. Det er en effektiv løsning i rum, hvor akustikken ikke er i top, og så er de lette at montere – også for en gør-det-selv’er.

FibroTech-akustikplader – god akustik i flot design

I Silvan fører vi et bredt udvalg af akustikpaneler fra FibroTech. De fås i forskellige serier, der hver især har forskellige egenskaber, der gør dem egnede forskellige steder. Du finder 3 forskellige serier: Basic, Proff og Unika. Herunder kan du læse mere om de forskellige serier. Så er du lidt bedre klædt på til at vælge den helt rigtige løsning for dig.

FibroTech Basic

Basic-serien af akustikplader fra FibroTech er kendetegnet ved, at overfladen er af ægte træfinér. Derudover er panelerne lavet af MDF og polyester. Den ægte finéroverflade giver en smuk struktur, med liv og spil i træets aftegninger. Basic-panelerne er velegnede i rum, hvor de ikke kommer i kontakt med vand og fugt – det kunne f.eks. være soveværelset, stuen og lignende. Overfladen skal blot rengøres med en tør støvkost, når det bliver nødvendigt. Basic-akustikpaneler måler T: 22 x B: 605 mm x L: 2440 mm med lameller på 25 mm i bredden og med en afstand på 15 mm mellem lamellerne. Basic-serien fås i flere forskellige varianter. Du får altså rig mulighed for at finde et design, der passer til dit hjem.

FibroTech Proff

Proff-serien fra FibroTech har mange af de samme egenskaber som Basic-serien. Proff-akustikpanelerne er også lavet af MDF og polyester med en ægte træfinéroverflade. Den helt store forskel er dog, at panelerne her har en længe på 3000 mm – de er altså 56 cm længere end Basic-panelerne. De øvrige mål er dog ens – altså T: 22 mm og B: 605 mm. Også her har lamellerne en bredde på 25 mm og sidder med en afstand på 15 mm. Proff-akustikpanelet er også kun velegnet til rum, hvor der ikke er vand- eller fugtpåvirkning. Proff-panelerne fås også i flere forskellige varianter af materialer og farver. I Proff-serien findes også et Signatur-panel, der har lameller i forskellige størrelser, som giver et lidt anderledes og spændende udtryk til dine vægge eller lofter.

FibroTech Unika

Hvis du ønsker akustikpaneler i dine vådrum, er FibroTechs Unika-serie løsningen. Her er akustikpanelet lavet af polyester, laminat og en omviklet MDF, der giver en modstandsdygtig og rengøringsvenlig overflade. Unika-panelet er mere glat i overfladen, så det let kan tørres af og rengøres med en opvredet klud. Det gør også, at overfladen ikke suger fugt til sig, og den derfor netop er velegnet i badeværelser eller andre vådrum. Du skal dog være opmærksom på, at enderne ikke er omviklet, og de derfor skal behandles med en egnet lak. Unika-akustikpaneler fås også i flere varianter, så du kan vælge den type, du synes bedst om. Panelerne måler: T: 22 mm x B: 600 mm x L: 2440 mm.

Fibrotech Quanti

Fibrotech Quanti er akustikpaneler, der er lavet i høj kvalitet, og som kan minde om Basic-serien. Dog er Quanti-paneler lidt smallere end Basic-serien, og de har 9 mm MDF. De har en rigtig god lydabsorption og et elegant, skandinavisk design, som passer ind i moderne hjem. De kan opsættes i alle rum, men vær opmærksom på, at de ikke kan opsættes i vådrum eller andre rum med kontakt til vand. Quanti-paneler måler 18x520x2440 mm, og de findes i farver som lys eg, grå eg, olieret eg, røget eg, ask og valnød, så du har gode muligheder for at finde en farve, der passer ind i din bolig.

Fibrotech Square

Fibrotech Square er et unikt panel, som er lavet i en kvadratisk form. Dermed kan du selv vælge, hvordan du skal designe væggen med akustikpaneler. Du kan f.eks. lave en kvadratisk sammensætning af panelerne, eller du kan opsætte dem i et langt, smalt rektangel. De er også gode i små rum, hvor der ikke er plads til store akustikpaneler, da de har en relativt lille størrelse. Fibrotech Square måler 22x520x520 mm, og de findes i farver som grå eg, valnød, sort eg og røget eg. Du kan opsætte dem med skruer eller montagelim, og de er lavet i ægte træ.

Fibrotech Light Acoustic

Fibrotech Light Acoustic er et meget tyndt og fleksibelt akustikpanel. Lamellerne er limet direkte på polyesteren, og der er ikke blevet brugt MDF, så du sparer altså MDF’en. Det betyder, at Fibrotech Light Acoustic er et bøjeligt panel, som kan opsættes rundt om et hjørne. Hvis du skal have et akustikpanel rundt om et hjørne eller bare ønsker et fleksibelt akustikpanel, er dette panel derfor et godt valg. Samtidig har dette akustikpanel en rigtig god lydabsorption ligesom de andre paneler fra Fibrotech. Fibrotech Light Acoustic findes i flere forskellige farvevarianter, og de måler 9x600x2500 mm.

Fibrotech Stone

Fibrotech Stone er akustikpaneler med et flot sten-look. Dermed får du i denne produktserie paneler med et helt unikt design, der kan tilføje et højtideligt præg i hjemmet. Du kan finde Fibrotech Stone-paneler i flere forskellige sten-look såsom Concrete, Rusty, Pattern og White Marble. Hvis du vil bruge akustikpaneler i vådrum, bør du vælge Fibrotech Stone White Marble. White Marble-panelerne kan nemlig opsættes i vådrum med en luftfugtighed under 55 %. Dog bør White Marble-paneler ikke være i direkte kontakt med vand. Fibrotech Stone-akustikpanelerne måler 18x529x2440 mm, og de har samme gode lydabsorption som de øvrige akustikpaneler fra Fibrotech.

Det skal du være opmærksom på

Inden du går i gang med at montere dine akustikpaneler, er der et par ting, du bør være opmærksom på. En af de første ting er, at du altid bør opbevare dem indendørs, hvis muligt. Hvis du er nødt til at opbevare dem udendørs, hvilket ikke anbefales, skal de pakkes rigtig godt ind i en presenning eller lignende. Det er vigtigt, at pladerne kan ventilere – der skal altså kunne komme luft til og fra, så de ikke suger fugt til sig. En stor del af materialet i akustikpanelerne er træ. Det betyder, at de godt kan afgive lidt lugt af træ, når du tager dem ind i dit hjem. Derfor anbefales det også, og foreskrives faktisk fra FibroTech, at du akklimatiserer pladerne rigtig godt inden montering.

I praksis betyder det, at de får lov at ligge i det rum, de skal monteres i minimum 12 dage inden montering. Og det er vigtigt, at de bare får lov at akklimatisere stille og roligt, uden brug af varmekanoner eller andet for at få dem hurtigere op på stuetemperatur. Start med at fjerne al plastik omkring panelerne, og læg så pinde eller strøer ind mellem hver plade. De skal opbevares vandret på enten en palle eller på minimum 4 strøer. Du bør ikke stable paller oven på hinanden, imens pladerne akklimatiseres. For at sikre, at pladerne tilpasser sig rummets almindelige temperatur og fugtighed, bør du vente med at placere dem i rummet, indtil andre evt. opgaver, såsom malerarbejde og lignende er afsluttet.

Sådan monterer du akustikpaneler

Inden du går i gang med at montere dine akustikpaneler, bør du undersøge overfladen først. Hvis overfladen er skæv eller ujævn, bør du først montere noget forskalling, som du efterfølgende kan montere akustikpanelerne på. Beslut herefter, om du ønsker at vende pladerne lodret eller vandret – du kan gøre begge dele. Du kan let tilskære og afkorte panelerne. Det gør du ved at skære dem til fra bagsiden med en fintandet savklinge. Mål herefter op, og tilpas pladerne efter overfladens mål. Når de skal fastgøres, kan du vælge enten at gøre det med skruer eller lim – eller begge dele. Fremgangsmåderne får du beskrevet herunder.

Montering med skruer

Hvis du ønsker at skrue dine akustikpaneler fast, skal du bruge 15 sorte skruer per panel. Ved forskalling skal afstanden være 60 mm. Skruerne skruer du i den sorte polyester bagplade. På den måde ser du dem ikke, da de sorte skruer bliver skjult op mod den sorte polyester. Husk hele tiden at være opmærksom på, at pladerne er i vatter eller lod, når du monterer dem.

Montering med lim

Hvis du gerne vil undgå skruer, har du også mulighed for at lime akustikpanelerne op med FibroTechs montagelim. I det tilfælde skal pladerne punktlimes på bagsiden. Det vil sige, at du sætter flere små mængder af lim rundt på polyester-bagsiden. Limen griber med god styrke med det samme og bliver stærkere, efterhånden som den hærder op. Du kan bruge montagelimen på overflader såsom gipsvægge, gipslofter, murstensvægge, pudsede vægge m.m. Sørg for, at overfladen altid er tør og ren, inden du limer. Husk også her at sikre dig, at pladerne er i vatter eller lod.