Persondatapolitik

I SILVAN har vi fokus på, at du føler dig tryg ved at handle på SILVAN.dk. Nærværende persondatapolitik fastlægger således klare retningslinjer for SILVANs måde at behandle dine personoplysninger. I det følgende redegøres for, hvordan vi anvender de personoplysninger, som du efterlader og/eller afgiver, når du besøger vores hjemmeside, samt når du anvender de forskellige tjenester på vores hjemmeside.

Den dataansvarlige og kontaktoplysninger

Den dataansvarlige på SILVAN.dk er:

SILVAN A/S

CVR-nr. 38 84 12 97

Daugbjergvej 15

8000 Århus

kundeservice@silvan.dk

tlf. 8252 8252

Oplysninger som SILVAN indsamler

Du vil altid blive informeret i forbindelse med indsamling af personlige oplysninger om dig. De personoplysninger. Det vil altid fremgå i forbindelse med afgivelsen af oplysninger, hvorvidt afgivelsen er frivillig eller er nødvendig for gennemførelsen af den ønskede handling, eksempelvis gennemførelse af en handel i vores webshop.

Såfremt du ønsker at handle med os, har vi brug for visse personoplysninger for at kunne gennemføre købet og/eller levere nyheder og andre tjenester til dig. Vi indsamler og behandler følgende oplysninger om dig, når du:

  • Køber en vare på vores hjemmeside SILVAN.dk
  • Tilmelder dig vores SILVAN nyhedsbrev på e-mail
  • Sender os en forespørgsel, giver feedback eller har anden dialog med vores Kundeservice

I øvrigt bruger SILVAN.dk, giver persondata til os via websitet eller på anden måde

Personoplysninger indsamles og anvendes til således følgende formål:
  • Gennemførelse af ordre i vores webshop
  • Tilmelding til nyhedsbrev
  • Administration af kundeklub / loyalitetsklub
  • Administration af brugerkonto / profil
  • Deltagelse i konkurrencer eller andre events
  • Fremsendelse af andet markedsføringsmateriale, herunder invitationer til events og tildeling af værdikoder
  • Oversigt over købshistorik
  • Statistik
  • Øvrige markedsføringstiltag

Når du handler på SILVAN.dk

I forbindelse med dit køb på SILVAN.dk indsamlet vi persondata, som er nødvendige for os for at kunne gennemføre dit køb. Det er e-mail, navn, adresse, telefonnummer, IP-adresse og evt. kommentarer til din ordre. Vi anvender alene dine oplysninger til oprettelse og ekspedition af din ordre og til at hjælpe dig med dine henvendelser. Retsgrundlaget er opfyldelsen kontrakten, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b.

Din betaling sker på en sikker forbindelse, der sikrer at dine betalingsoplysninger ikke er tilgængelige for uvedkommende. SILVAN kender kun betalings-id, det er betalingsløser (NETS) der kender dine kort informationer. Er du SILVAN Fordelskunde og foretager køb i butik eller på SILVAN.dk, behandler vi også dine personoplysninger i henhold til vores gældende Persondatapolitik.

Tilmelding til SILVANs nyhedsbrev:

Tilmelder du dig vores nyhedsbrev på e-mail indsamler vi dit navn, e-mail adresse, evt. telefonnummer, postnr., produkt præferencer & fødselsdato &. Sidstnævnte er til at sende dig en hilsen på din fødselsdag. Retsgrundlaget er således dit samtykke, jf. jf. databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b samt markedsføringsloven § 10. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, kan du forvente at modtage 2-4 ugentlige nyhedsbreve på e-mail eller SMS.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet via linket i bunden af det nyhedsbrev, som du modtager. Nyhedsbrevene indeholder tilbud nyheder, inspiration, konkurrencer indenfor SILVANs samlede produktsortiment. Derudover giver du også samtykke til, at vi må sende dig serviceinformation i forbindelse med dit køb, påmindelser om forladt kurv på SILVAN.dk, opfølgningsmails på dit køb eller mails der indeholder produkter, du har vist interesse for.

Modtagere af personoplysninger:

Tredjeparter:

SILVAN sælger, distribuerer og udlejer ikke dine personlige oplysninger til tredjepart, bortset fra til SILVANs datterselskaber, moderselskab eller andre associerede parter medmindre lovgivningen kræver det. Eksempelvis kan oplysninger videregives til politiet i tilfælde af mistanke om kreditkortsvindel.

Databehandlere:

Oplysninger til brug for vareleverance overlades til det af SILVAN anvendte fragtfirma. Ligeledes overlades dine personoplysninger til SILVANs samarbejdspartnere, som leverer ydelser på SILVAN vegne, fx leverandører i forbindelse med udsendelse af nyhedsbreve, markedsføringsbureauer, udbydere af kundetilfredshedsundersøgelser, it-leverandører , samt markedsføringsplatforme som Facebook, Google, Criteo, Adform. Disse samarbejdspartnere behandler personoplysningerne på SILVANs vegne og i overensstemmelse med SILVANs instruks.

Overførsel til tredjelande:

To af disse databehandlere, Google Analytics v/Google LLC. Og Facebook Inc. er etableret i USA. De fornødne garantier for overførsel af oplysninger til USA er sikret gennem databehandlerens certificering under EU-U.S. Privacy Shield, jfr. EU Persondataforordningens art. 45.

Opbevaring og sletning af personoplysninger:

Vi sletter dine personoplysninger, når vi ikke længere har behov for at behandle dem til opfyldelsen af et eller flere af de formål, som fremgår ovenfor, herunder under hensynstagne forpligtelser i fx årsregnskabs-, bogførings- og forældelsesloven. Oplysningerne kan dog behandles og opbevares længere i anonymiseret form.

Opdatering og vedligeholdelse af personoplysninger:

SILVAN forbeholder sig ret til at kontakte dig via e-mail, telefon og fax i forbindelse med administrationen af dine kontoforbindelser med SILVAN. På din anmodning fjerner SILVAN ethvert abonnement (og de dertil knyttede personlige oplysninger) fra SILVANs database. Dette kan imidlertid medføre, at dit abonnement på e-mail ophæves, idet SILVAN er nødt til at have en vis mængde oplysninger for at kunne oprette og administrere din konto. SILVAN forbeholder sig retten til at have adgang til og til at fremlægge individuelt identificerbare oplysninger ex. IP adresser med henblik på at overholde gældende lovgivning, domstolsafgørelser og lovlige myndighedskrav, og for at kunne drive systemerne korrekt og for at beskytte SILVAN selv og SILVANs brugere. Hvis du ikke tidligere har modsat dig, at SILVAN bruger dine personlige oplysninger til direkte markedsføringsformål, kan du ændre mening og gøre dette når som helst ved at skrive eller e-maile til SILVANs kundeservice kundeservice@silvan.dk.

Sikkerhed:

Vi har implementeret sikkerhedsforanstaltninger til sikring af, at vores interne procedurer lever op til vores sikkerhedspolitiske standarder. Vi bestræber os således bedst muligt på at beskytte kvaliteten og integriteten af dine personlige oplysninger.

Brug af cookies på SILVAN.dk

Hvad er en cookie?

En cookie er en lille datafil, som vi gemmer på din computer for at kunne holde styr på, hvad der sker under dit besøg og for at kunne genkende computeren. En cookie er ikke et program og indeholder ikke virus.

Hjemmesidens brug af cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Cookies hjælper os desuden med at få overblik over dit besøg på hjemmesiden, så vi løbende kan optimere og målrette hjemmesiden til dine behov og interesser. Cookies husker fx, hvad du har lagt i indkøbskurven, om du tidligere har besøgt siden, om du er logget ind og hvilket sprog og valuta, du gerne vil have hjemmesiden på. Vi bruger også cookies til at målrette vores annoncørers annoncer og salgsoptimere hjemmesiden.

Her er oversigten over hjemmesidens brug af cookies og vores samarbejdspartnere i denne forbindelse:

Nødvendige cookies
Disse cookies er påkrævet for, at hjemmesiden kan levere en tjeneste, som slutbrugeren udtrykkelig har anmodet om. Det kan f.eks. være cookies, der bruges for at få en indkøbskurv til at virke.

Hjemmesidens indhold er lagret og administreres gennem Sitecore CMS platform. Den sætter cookies, som bruges til at genkende dig, når du bevæger dig rundt på siden og huske om du fx er logget ind.

Vi bruger FDIHs (Foreningen for Dansk Internethandel) cookiescript til at finde ud af, hvorvidt du er blevet informeret om hjemmesidens brug af cookies. FDIH lagrer ingen data ifm. denne cookies.

Præference- cookies
Disse cookies bruges til at sikre den optimale brugeroplevelse på hjemmesiden. Det er f.eks. valgte præferencer såsom sprog eller valg, som gør navigation enklere. Der indsamles ingen personligt identificerbare data med denne type cookies.

Videoer indlejret på siden er via YouTube. YouTube bruger bl.a. cookies til at registrere hvilke video der vises og hvor meget af filmen du har set. YouTube cookies er såkaldte Flash cookies.

Drifts- og optimeringscookies
Disse cookies anvendes til driften af hjemmesiden. Det kan f.eks. være optælling af antallet af besøgende eller andre informationer, der skal bruges til analyse. De bruges også i forbindelse med spørgeskemaer. Disse cookies kan i begrænset omfang indsamle data, der kan henføres til den enkelte bruger.

Vi bruger Google Analytics for at analysere, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. De oplysninger, som cookien indsamler om din brug (trafikdata, herunder din IP-adresse), sendes til og gemmes på Googles servere i USA. Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Marketing - anonym tracking på tværs af hjemmesider
Disse cookies anvendes til at følge brugere på tværs af deres besøg på flere hjemmesider. Disse cookies kan bruges til at opbygge profiler, der viser, hvilke søgninger hver bruger har foretaget eller hvilke sider, de har besøgt. Disse cookies kan lagre data, der identificerer den enkelte bruger eller som indeholder specifik information om brugeren. Anonyme data kan blive delt med 3. part.

Cookies fra Facebook bruges til at vise en "synes godt om" knap og information om hvilke af dine Facebook venner synes godt om. Facebook giver endvidere adgang til et statistikværktøj (Facebook Insights), der viser information omkring brugen af Facebook.

Marketing – målrettet annoncering
Disse cookies bruges til at følge søge- og læsevaner. Den indsamlede information bruges til at vise individualiseret marketing indhold, såsom bannerannoncer. Anvendelsen af disse cookies kan indebære lagring og anvendelse af personlig identificerbare informationer til visning af individuelt tilpasset indhold og/eller deling af disse data med en 3. part med det samme formål. Enhver information, der lagres med brug af disse cookies, kan blive videresolgt til 3. part.

Vi samarbejder med virksomheden Criteo, Facebook & Google til styring af internetannoncer i forsøg på at vise dig annoncer, der har relevans for dig. Websitet indeholder cookies fra tredjeparter, der i varierende omfang kan omfatte: Adform, Criteo, Sleeknote, Casale media, DoubleClick, Rubicon project, Pupmatic & 360Yield.

Sådan afviser og sletter du dine cookies



Afvisning af cookies
Du kan altid afvise cookies på din computer ved at ændre indstillingerne i din browser. Hvor du finder indstillingerne afhænger af, hvilken browser du anvender. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du gør det, er der mange funktioner og services, du ikke kan bruge, fordi de forudsætter, at hjemmesiden kan huske de valg, du foretager.

Sletning af cookies
Cookies som du tidligere har accepteret, kan efterfølgende slettes nemt. Benytter du en PC med en nyere browser, kan du slette dine cookies ved at bruge genvejstasterne: CTRL + SHIFT + Delete Virker genvejstasterne ikke, og/eller benytter du en MAC, skal du starte med at finde ud af, hvilken browser du bruger og herefter klikke på det relevante link: Husk: Bruger du flere browsere, skal du slette cookies i dem alle.



Dine rettigheder, spørgsmål & klagevejledning

Dine rettigheder

Med forbehold af visse lovbestemte undtagelser har du ret til at få adgang til de personoplysninger, vi behandler og opbevarer om dig. Desuden har du ret til at gøre indsigelse mod behandlingen og anmode om begrænsning af behandlingen af dine personoplysninger. Derudover har du ret til at anmode om berigtigelse eller sletning af dine oplysninger, hvis nødvendigt.

Under visse omstændigheder kan du også anmode om, at vi giver dig en kopi af dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format, og anmode om, at vi transmitterer oplysningerne til en anden dataansvarlig

Har du spørgsmål?

Hvis du gerne vil udøve dine rettigheder eller hvis du har kommentarer eller spørgsmål i forbindelse med vores information og/eller behandling af personoplysninger, er du til enhver tid velkommen til at kontakte os på tlf. 8252 8252 eller e-mail kundeservice@silvan.dk. Du kan også indgive en klage til Datatilsynet, Borgergade 28, 5, 1300 København K, dt@datatilsynet.dk.

Sådan kan du klage over hjemmesidens information om cookies

Hjemmesiden er en del af Foreningen for Dansk Internet Handels (FDIH) cookiemærke, og hvis du som bruger mener, at hjemmesiden ikke overholder cookie-reglerne, kan du derfor rette din klage til FDIH. Inden du sender din klage til FDIH skal følgende forudsætninger være opfyldt:

  • Du har forinden klaget direkte til den ansvarlige for den pågældende hjemmeside med en udførlig beskrivelse af, hvor og hvad hjemmesiden ikke overholder den danske vejledning.
  • Din klage er blevet afvist eller forholdet ikke er afhjulpet senest 30 arbejdsdage efter modtagelse af klagen.Tilmelding til nyhedsbrev


Opfylder du ovenstående krav, skal du sende din klage til FDIH på kontakt@fdih.dk. Klagen skal indeholde:
  • Dit navn
  • Din adresse
  • Din e-mail
  • Dit telefonnummer
  • Hjemmesidens www adresse
  • Detaljeret beskrivelse af klagens indhold
  • Dokumentation for tidligere klage til hjemmesiden
FDIH vil herefter behandle din klage inden for rimelig tid. Får du medhold, bliver cookiemærket frataget hjemmesiden.

Links

Denne hjemmeside kan indeholde links til andre hjemmesider. Vær venligst opmærksom på, at SILVAN ikke er ansvarlig for fortrolighed eller indhold på disse hjemmesider, og at SILVAN derfor ikke påtager sig noget ansvar i forhold til sådanne hjemmesider og brugen heraf. Derudover godkender SILVAN ikke automatisk noget produkt eller nogen service, der optræder på nogen tredjeparts hjemmeside. Du bør selv udvise forsigtighed og undersøge reglerne for beskyttelse af personlige oplysninger på disse hjemmesider.