Skabt med omtanke

Hos Silvan ønsker vi at inspirere til forandring – med omtanke for både miljøet og omverden. Så du, ved at træffe nogle aktive valg, kan gøre en stor forskel for naturen og miljøet. Men det skal være enkelt og overskueligt at træffe bæredygtige og miljørigtige valg. Derfor har vi mærket vores mest bæredygtige produkter med ”Skabt med omtanke”.

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

”Skabt med omtanke” giver dig muligheden for at vælge et grønnere alternativ. Produkter med mærket ”Skabt med omtanke” lever op til ét eller flere kriterier i forhold til lignende produkter. De er vurderet ud fra kriterierne: bæredygtig skovdrift, genanvendelighed, lavt ressource- og energiforbrug under produktion, anerkendte certificeringer samt fri for skadelige stoffer og kemikalier.

”Skabt med omtanke”-mærket er for dig, som gerne vil vælge bæredygtige produkter. Men du behøver ikke bekymre dig om at betale for meget. Der er nemlig altid ”Fair pris” på de produkter, der bærer ”Skabt med omtanke”-mærket. Det skal i hvert fald ikke være økonomien, der afholder dig fra at vælge bæredygtige og miljøvenlige produkter. Så kig efter ”Skabt med omtanke”- mærket, når du handler i Silvan næste gang.

Flere af de produkter som indgår under mærket "Skabt med omtanke" har ét eller flere miljømærke(r). Du kan læse mere omkring nogle af miljømærkerne herunder. 

eu-ecolabel-logo

EU Ecolabel/EU-blomsten:

EU-Blomsten stiller produktspecifikke krav til hele produktets livscyklus. Både til råvarerne, produktionen, brugen af kemikalier og på vand- og energiforbrug. Derudover er der også fokus på muligheden for genanvendelse af materialerne. En EU-Blomst-certificering er tidsbegrænset. Kravene revurderes løbende, så de hele tiden følger den nyeste viden og udvikling.

 

PEFC:

PEFC-mærket er din sikkerhed for, at produktet er fremstillet af træ fra bæredygtig skovdrift. PEFC sætter høje standarder for bæredygtig skovbrug. Og de har et særligt fokus på de lokale, biodiversiteten samt skovens levetid. PEFC revurderer løbende deres krav til skovdrift for at sikre en bæredygtig forvaltet skovdrift.

 

Svanemærket:

Svanemærket stiller krav til hele produktets rejse. Det gælder både krav til råvarerne, produktionen samt brugen af sundhedsskadelige stoffer og udledningen heraf. Svanemærket har således skarpe krav til, at producenten tager hensyn til sundhed, miljø og mennesker. Kriterierne og kravene til Svanemærket revurderes løbende for at følge den nyeste udvikling og forskning på området.

 

Statskontrolleret økologisk:

Ø-mærket er din garanti for, at producenten overholder gældende krav til økologiske produkter og produktionsmetoder. Der er særligt fokus på at beskytte natur og grundvand, brugen af færre tilsætningsstoffer, øget dyrevelfærd og kontrol med sprøjtemidler. Der føres jævnligt kontrol med de virksomheder og jordbrug, der enten forarbejder, producerer, pakker eller mærker danske økologiske produkter.

 

KRAV – Svensk økologimærke:

KRAV er Sveriges mest anerkendte økologimærke for mad. Det garanterer, at produktet kommer fra en producent, der er certificeret økologisk. KRAV har særligt fokus på dyrevelfærd, sundhed, social ansvarlighed og klimapåvirkning. Certificeringen kontrolleres årligt for at sikre, at producenten lever op til gældende regler.

 

FSC:

FSC-mærket er din sikkerhed for træprodukter, der kun anvender træ fra bæredygtige skovbrug. Det betyder, at der ikke fældes mere træ, end skoven selv kan nå at reproducere. Dyre- og plantelivet beskyttes i særlige områder, hvor der aldrig må fældes træer. FSC har derudover særlig fokus på at støtte lokalsamfundet omkring skovene og på arbejdernes forhold og rettigheder.