Handelsbetingelser

Omfang

Disse salgs- og leveringsbetingelser gælder for alle køb i SILVAN Webshop. Både privatpersoner og erhvervsdrivende kan handle i SILVAN Webshop til levering i Danmark, dog undtaget til ikke-brofaste øer, Grønland og Færøerne. Levering til ikke-brofaste øer kan ske efter særskilt aftale, kontakt os på [email protected]. Vi tager forbehold for køb med videresalg for øje.

Priser for varer

Prisen for en vare er angivet ud for varen på hjemmesiden. Prisen er angivet inklusive moms, men eksklusive fragt og gebyrer. Det er varens pris på købstidspunktet, som kunden skal betale. Priserne på varerne i SILVAN Webshop følger priserne i SILVANs byggemarkeder, dog kan der forekomme prisforskelle i forbindelse med kampagner, kø-tilbud, restmarked etc.

Rabatten er fratrukket prisen

Forsendelse/transport

SILVAN Webshop bestemmer forsendelses-/transportmåden, hvilket blandt andet kan være aktuelt ved porøse varer og/eller porøs produktemballage. Bemærk at din ordre kan blive leveret af flere fragtfirmaer, alt afhængig af hvilke varer du har bestilt. Har du brug for at vide hvilket fragtfirma vi anvender kan du kontakte vores kundeservice.
Stykgods-/pallegods-leveringer  adviseres på en SMS fra transportøren dagen før levering. Stykgods-/pallegods-leveringer sker til fortovskant. Kunden skal selv bortskaffe forsendelsesemballagen.
Varer mærket "Frit leveret" leveres direkte fra SILVAN's leverandører til fortovskant. Ved sådanne køb kan SILVAN Webshop ikke oplyse nøjagtigt leveringstidspunkt. SILVAN Webshop tager forbehold for, at de fysiske forhold ved og på leveringsstedet skal kunne muliggøre levering som forudsat.
Det er chaufføren, der afgør, om underlaget er tilstrækkeligt kørefast og egnet til afsætning. Chaufføren har ikke mulighed for at bære op i lejligheder. Dette er kundens ansvar. 
For alle ordrer gælder, at levering som udgangspunkt sker på hverdage indenfor tidsrummet kl. 08.00 - 16.00.
Hvis det i ordren oplyste telefonnummer er et mobilnummer, og hvis forsendelsen er en postpakke, så sender Post Danmark en SMS til det pågældende mobilnummer, når Post Danmark har klargjort postpakken til forsendelse. Denne SMS-service er gratis. 

Ved direkte levering med kran er der særlige forholdsregler, som du bedes være opmærksom på. Læs mere her.

Afhentning

Kunden kan ved bestillingen vælge "afhentning", som derefter kan foretages i det ved bestillingen valgte SILVAN byggemarked. SILVAN Webshop sender en email - og en SMS, hvis kontakt via SMS er valgt af kunden - til kunden, når varen er "klar til afhentning", hvorefter SILVAN Webshop trækker betalingen for købesummen på kundens konto. Se dog hertil nedenfor afsnit 6. for så vidt angår specialfremstillede varer.

Ved afhentningen skal kunden fremvise email- og/eller SMS-bekræftelsen fra SILVAN Webshop samt gyldig billedlegitimation. Varer bestilt til afhentning skal være afhentet senest 30 dage efter meddelelsen til kunden om "klar til afhentning", hvorefter kunden har fortabt enhver rettighed vedrørende købet.

Palle Retur

Husk at hvis du har fået leveret din vare på en Europa palle og er blevet opkrævet 179,95 DKK i forbindelse med køb af din vare, så får du 133,16 DKK retur, når du afleverer den brugte palle i din lokale Silvan butik. Gælder ikke for engangspaller hvor du ikke har betalt et gebyr pr. palle i forbindelse med køb af din vare.  Find din nærmeste SILVAN butik.

Betaling

Der tages ikke gebyr ved betaling med betalingskort
Betalingstransaktionen foregår via en sikret, krypteret SSL-forbindelse (Secure Socket Layer). 
Betalingsbeløbet trækkes tidligst på betalings-/kreditkortet, når varerne afsendes fra SILVAN Webshop / meldes klar til afhentning. Ved køb af specialfremstillede varer, jf. afsnit 6.b., 2. punkt, kan SILVAN Webshop trække betalingsbeløbet, allerede når fremstillingen påbegyndes, hvis du forinden har accepteret dette. 
Varer købt i SILVAN Webshop kan ikke betales via Netbank. 
Når kunden betaler med et betalingskort, er kunden sikret mod misbrug uden selvrisiko, idet betalingen sker via SSL. Endvidere kan en kunde i tilfælde af misbrug forlange, at kortudstederen (af et i Danmark udstedt betalingskort)/betalingsformidleren tilbagefører en betaling til kundens betalingskortkonto. Angående hæftelses- og ansvarsregler i øvrigt henvises til blandt andet Lov om betalingstjenester.
Gavekort kan ikke benyttes som betalingsmiddel på SILVAN Webshop, men udelukkende i SILVAN Byggemarkeder. 

Log ind

Dine brugerinformationer samt adgangskode gemmes sikkert på vores server. Alt kommunikation imellem din browser og vores server foregår igennem sikre forbindelser (https). Du kan til en hver tid slette din SILVAN konto ved at logge ind på Log ind på silvan.dk.

Gem kreditkort

SILVAN tilbyder, igennem Nets A/S, at gemme dele af dine kreditkortoplysninger, således at du hurtigere kan gennemføre dit køb næste gang du besøger silvan.dk. Dine kortoplysninger bliver gemt helt sikkert hos vores betalingsudbyder Nets A/S. For at gemme dele af dit kreditkort, skal du oprette en bruger til SILVAN's log ind side, og klikke på Gem kort ved tjek ud. Næste gang at du handler på silvan.dk, skal du logge ind samt opgive de 3 sikkerhedscifre der står på bagsiden af dit kreditkort. Du kan selvfølgelig altid slette dit gemte kreditkort og/eller din konto på Log ind siden. Følgende kreditkorttyper kan gemmes: Dankort, Visa, Mastercard, JCB og Maestro.

”Købsgaranti” on Pricerunner

Som medlem på PriceRunner sikres dit køb op til 50.000 kroner, hvis et problem indtræffer i forbindelse med dit køb. Købsgarantien koster ingenting for dig som forbruger og gælder for alle køb, når du handler hos os.

Hvis du ikke allerede er medlem på PriceRunner og har besøgt os via dem, så kan du inden for 60 minutter efter dit køb gennemføre din registrering. Det er gratis og tager mindre end tre minutter, og vupti så er dit køb omfattet af garantien! Besøg PriceRunner for at få gratis Købsgaranti

For at Købsgarantien skal gælde er det nødvendigt, at bestillingen er adresseret til dig som forbruger. Du har ret til erstatning, hvis noget går galt i forbindelse med dit køb såsom at varen er defekt, en vare mangler ved levering, varen er forkert eller fejlbehæftet eller leveringen udebliver.

PriceRunner Købsgaranti erstatter dig som kunde for både anskaffelses- og fragtomkostninger og den direkte økonomiske skade, du har lidt. For værditab, udeblevne indtægter eller andre direkte eller indirekte omkostninger gives ingen erstatning.

Besøg PriceRunner for at se de endelige betingelser samt en liste med kategorier, der ikke er dækket af garantien.

Reklamations- og fortrydelsesret

Reklamationsret

Hvis der foreligger en berettiget og rettidig reklamation angående en vare købt i SILVAN Webshop, foretager SILVAN Webshop ét af følgende punkter, dog under hensyntagen til den til enhver tid gældende, ufravigelige danske købelovgivning: 

  • bytter varen
  • får varen repareret/udbedret, 
  • tilbagebetaler købesummen. 

Kunden kan reklamere over en vare købt i SILVAN Webshop ved at kontakte SILVAN Webshop på tlf.: 8252 8252 eller ved at sende en mail på [email protected], sammen med en udskrift af kvitteringen og/eller fakturaen og en beskrivelse af reklamationen. 

Alternativt ved at medbringe varen samt kvittering og/eller faktura i et af SILVANs byggemarkeder. Reklamation skal ske i henhold til reglerne herom i købeloven. Reklamation skal således ske indenfor rimelig tid efter, at manglen er opdaget, dog senest to år efter købsdatoen, med mindre andet fremgår af loven. Reklamerer du inden for to måneder efter at du har opdaget fejl eller mangel, vil det altid være rettidigt. Kunden skal betale portoen/fragten i forbindelse med returneringen til SILVAN Webshop. Hvis reklamationen er berettiget og rettidig, refunderer SILVAN Webshop den af kunden betalte returporto/-fragt, jævnfør nedenfor angående købesummen. SILVAN Webshop skal betale portoen/fragten i forbindelse med fremsendelsen af en ombyttet eller repareret/udbedret vare til kunden. Kunden skal betale portoen/fragten i forbindelse med SILVAN Webshops returnering af varen til kunden, hvis kundens reklamation ikke var berettiget eller rettidig. 

Hvis købesummen skal tilbagebetales til kunden, sker dette kontant, hvis kunden returnerer varen i et af SILVANs byggemarkeder. Hvis kunden sender varen retur til SILVAN Webshop, overføres købesummen til den kreditkort-konto, hvorfra der er sket betaling.

Fortrydelsesret

Du har altid i følge loven 14 dages fortrydelsesret ved onlinekøb. 

Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag du har modtaget din vare, får den sidste vare i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om flere forskellige varer, som er bestilt i én ordre, og som leveres enkeltvis, eller får det sidste parti, eller den sidste del i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om levering af en vare, der består af flere partier eller dele.
Du skal inden 14 dage fra modtagelse give os meddelelse om, at du ønsker at fortryde dit køb. Meddelelsen skal gives ved support på tlf: 82528252, eller mail: [email protected]. I din meddelelse skal du gøre os tydeligt opmærksom på, at du ønsker at udnytte din fortrydelsesret. Du kan også vælge at benytte vores standardfortrydelsesformular og sende med retur.
Du kan ikke fortryde ved blot at nægte modtagelse af varen uden samtidig at give os tydelig meddelelse om dette.
Du skal sende din ordre retur til os uden unødig forsinkelse og senest 14 dage efter, du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Du skal afholde de direkte udgifter i forbindelse med tilbagelevering af varen.

Ved returnering er du ansvarlig for, at varen er pakket forsvarligt ind.
Du bærer risikoen for varen fra tidspunktet for varens levering.
Visse varer kan i kraft af deres art ikke returneres med normal post. Udgifterne for returnering forventes højst at beløbe sig til ca. 1.875 DKK inkl. moms.

Varer undtaget fortrydelsesretten
1. Levering af varer, som er fremstillet efter forbrugerens specifikationer eller har fået et tydeligt personligt præg,
2. Levering af varer, som må antages at blive forringet eller forældet hurtigt,
3. Levering af forseglede varer, som af sundhedsbeskyttelses- eller hygiejnemæssige årsager ikke er egnet til at blive returneret, og hvor forseglingen er blevet brudt efter leveringen.
 Du mister din fortrydelsesret, hvis;
- du bryder forseglingen på varer, som af sundhedsbeskyttelses- eller hygiejnemæssige årsager ikke er egnet til at blive returneret.
Kunden hæfter for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. For at modtage hele købsbeløbet retur må du altså gøre det samme, som man kan i en fysisk butik. Du må afprøve varen, men ikke tage den i egentlig brug.
Hvis du fortryder dit køb, får du naturligvis det beløb du har indbetalt til os, tilbage. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet.
Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (dog ikke ekstra omkostninger som følge af dit eget valg af en anden leveringsform end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde denne aftale. Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet.
Vi kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen retur, med mindre du inden da har fremlagt dokumentation for at have returneret den.
Hvis du fortryder købet, skal varen sendes til: 
SILVAN webshop,v/ Danske Fragtmænd, Alstrup allé 11-15, 8361 Hasselager.
Du kan også fortryde købet ved at give tydelig meddelelse og aflevere den personligt i din lokale SILVAN

Bemærk! Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav.
Virksomheder og offentlige institutioner har som udgangspunkt ikke fortrydelsesret, med mindre andet er skriftligt aftalt med SILVAN.

Fejllevering

Hvis SILVAN Webshop har fremsendt en forkert vare i forhold til kundens bestilling, refunderer SILVAN Webshop portoen/fragten i forbindelse med kundens returnering af den fremsendte, forkerte vare til SILVAN Webshop ved at indbetale beløbet til den kreditkort-konto, hvorfra der er sket betaling. Hvis kunden returnerer varen til et af SILVANs byggemarkeder, refunderes portoen/fragten kontant til kunden.

Personoplysninger

SILVAN Webshop følger til enhver tid den gældende persondatapolitik, som i øvrigt gælder ved brug af SILVANs hjemmeside www.silvan.dk på Internettet, og som kan læses under menupunktet Om SILVAN, Persondatapolitik.
På grund af SILVAN Webshops struktur er der dog følgende ændringer, som gælder særligt for SILVAN Webshop:
- SILVAN Webshop sletter på anmodning fra kunden personlige oplysninger. Dette gælder imidlertid ikke de oplysninger, som kunden har oplyst under ”Faktureringsoplysninger” i forbindelse med bestillingen, idet disse oplysninger knytter sig til ordrer, som ikke kan slettes. Dog sker der sletning efter udgangen af købsåret med tillæg af 5 yderligere år iht. lovgivningen om bogføring.

Forsinket levering og force majeure

SILVAN tager forbehold for forsinket eller mangelfuld levering, også ved force majeure

Klagemuligheder

Hvis du vil klage over en vare eller tjeneste købt hos os, kan du indgive en klage til Center for Klageløsning i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby.
Du kan klage til Center for Klageløsning via www.forbrug.dk
Europa-Kommissionens online klageportal kan også anvendes ved indgivelse af en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruger med bopæl i et andet EU-land. 
Klagen indgives her - http://ec.europa.eu/odr

Kontaktoplysninger

SILVAN Webshop kan kontaktes som følger:
Adresse: SILVAN Kundeservice, Edwin Rahrs Vej 88, 8220 Brabrand
Email: [email protected]
Tlf 8252 8252
CVR-nr. 38841297

Ikrafttræden

Disse Salgs- og leveringsbetingelser er trådt i kraft den 13. juni 2014 kl. 06.25 og gælder for alle køb i SILVAN Webshop fra og med nævnte dato.