Facadebeklædning

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Få et flot hus eller udhus med facadebeklædning

Facadebeklædning har stor betydning for, hvordan dit hus fremstår udefra. Ved at udskifte facadebeklædningen kan huset se meget nyere ud, og du kan give det den stil, som du foretrækker. Derudover har facaden også en stor betydning for husets stand, da facaden beskytter de indvendige byggematerialer fra regn, vind, temperatursvingninger og sol. Derfor er det vigtigt, at du vælger en facadebeklædning, som passer til husets stil, og at det er et vejrbestandigt og holdbart materiale. Hos Silvan kan du finde et stort udvalg af facadebeklædninger, der passer til mange forskellige stilarter, og som er stærke og holdbare.

Før du begynder at ændre facaden på huset, bør du undersøge, om der er lokalplaner og servitutter, som sætter begrænsninger for ændringer af facaden. Det er altså en god idé at nærlæse lokalplaner og servitutter, så du ikke opsætter en facade, der efterfølgende skal ændres. Eksempelvis kan der i lokalplanerne være krav til materialer og farver på facaden. Hvis du skal male facaden, kan du i øvrigt prøve vores farvevælger. Med farvevælgeren kan du finde lige præcis den farve, som du drømmer om til facaden. Du kan nemlig se en visualisering af, hvordan forskellige farver ser ud på en facade.

Hvilken facadebeklædning skal du vælge?

I Danmark ses der oftest facader i mursten, mens beton og træ også ses ofte på byggerier. Dog findes der i dag mange andre former for materialer til facader – f.eks. fibercement og komposit. Først og fremmest skal du vælge en beklædning, som passer til stilen på huset og eventuelt også stilen i nabolaget. Ud over dette kan du også vælge en beklædning, som er nem at vedligeholde, og som har en god holdbarhed. Nogle facader kan holde i helt op til 100 år, hvis de får den rigtige vedligeholdelse. Herunder kan du læse mere om fibercement og træ som facadebeklædning.

Fibercement (Hardieplank)

Fibercement er et populært materiale til facader. Det skyldes, at det er et holdbart og vejrbestandigt materiale, som kan holde sig flot i mange år. Fibercement kræver også kun minimal vedligeholdelse. Du kan finde mange forskellige design til beklædning med fibercement. Generelt giver fibercement et stilrent og moderne look til huset. Bl.a. findes der fibercement med trælook, som også kaldes Hardieplank. Dermed kan det ligne en træfacade, selvom det er lavet af fibercement. I vores sortiment kan du finde Hardieplank i farver som sort, hvid og grå. Du kan læse mere om størrelse og leveringsmuligheder under det enkelte produkt.

Træ eller bambus

Et andet populært materiale til beklædning er træ. Selvom træ er hyppigere anvendt som facadebeklædning i andre nordiske lande, er det også ved at være et populært materiale i Danmark. Bl.a. kan du bruge trykimprægneret træ, som netop er lavet til at kunne holde til at være udendørs. En anden type træ til beklædning er bambus. Det er et flot og elegant materiale, som desuden er holdbart og slidstærkt. Noget bambus har en holdbarhed på op til 25 år – og endnu længere, hvis det bliver løbende vedligeholdt. Over tid vil bambus udvikle sig og få en flot patina.

Sådan monterer du facadebeklædning

Montering af nogle former for facader kræver meget viden og erfaring. F.eks. er det svært at lave en murstensfacade, så det vil helt klart være arbejde, som en professionel murer bør udføre. Andre facadebeklædninger kan være nemmere at udføre. En træfacade er f.eks. ikke lige så svær at lave som en murstensfacade, men det kræver stadig en relativt stor erfaring at lave en træfacade. Især hvis du også skal lave vægisolering, dampspærre og skelet, vil det dog typisk være en opgave for professionelle håndværkere. Især fugt kan være dårligt for træ, så isoleringen og dampspærren skal sættes helt korrekt op.

Facadeplanker af bambus skal ofte monteres som en form for samlesæt. Her bør du bruge særlige montageclips, der giver et flot og stærkt resultat. Montageclipsene vil være skjulte under plankerne efter monteringen. Fibercementplader skal også monteres med særlige clips, som gør monteringen nemmere og stærkere. Husk også, at du bør tilkøbe vandnæse, endekanter og sideinddækning, som kan beskytte beklædningen. Du kan finde alle disse former for tilbehør i denne kategori. Du er også velkommen til at besøge din lokale Silvan-butik, hvor du kan se vores udvalg af beklædning i butikken. Under det enkelte produkt kan du se, hvilke butikker som har varen på lager.