Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find alt i armaturer og brusere hos Silvan

Hos Silvan fører vi et stort udvalg af armaturer til både køkken og bad. Det kan være, at du er i gang med at renovere badeværelset og køkkenet, hvorfor du har brug for nye armaturer i dit nyrenoverede hjem. Måske vil du bare gerne skifte armaturerne i din bolig, fordi du vil have et nyt look i hjemmet, eller fordi de er gamle og slidte. Uanset hvad grunden er, så har vi med garanti et armatur, der passer til din stil og dit behov. Det rigtige armatur er nemlig vigtigt, for at du kan få den stil, som du drømmer om i dit hjem.

Må du selv skifte armaturer?

Noget VVS-arbejde kræver, at det bliver udført af professionelle håndværkere med autorisation. Dog er der stadig en del VVS-arbejde, som du gerne selv må udføre, selvom du ikke er uddannet blikkenslager. F.eks. må du gerne selv udskifte og tilslutte vandhaner, blandingsbatterier og bruserarmaturer, hvis du kan lukke for vandet i din bolig. Hvis du har tiden, modet og evnerne til det, må du derfor gerne give dig i kast med dette VVS-arbejde. Da arbejdet involverer vandinstallationer, skal du være påpasselig, da det i værste tilfælde kan resultere i vandskader, hvis det ikke er udført ordentligt. Vi har lavet en videoguide til, hvordan du kan skifte en brusetermostat, som du kan se herunder.

Hvilke armaturer skal du vælge?

Hos Silvan kan du finde armaturer til hele hjemmet. Vi har vandhaner i forskellige materialer og størrelser til køkkenet, ligesom vi har et stort udvalg af brusere og blandingsbatterier. Til håndvasken på badeværelset kan du også finde håndvaskarmaturer hos os. Vil du skabe en ensartet stil i dit hjem, kan du med fordel vælge armaturer med samme look. Har du et moderne og minimalistisk hjem, kan du vælge firkantede armaturer. Har du derimod et klassisk hjem med stukloft, kan armaturer i guldlook fremhæve denne stil endnu mere. Du kan herunder læse mere om det forskellige typer af armaturer.

Armaturer til bruser

Skal du til at udskifte dit brusearmatur, kan du finde et stort udvalg hos Silvan. Du kan både finde de helt klassiske brusearmaturer, hvor du har forskellige greb til koldt og varmt vand. Vi har også moderne brusearmaturer, hvor du kan tilpasse temperaturen til nøjagtigt det ønskede antal grader på en termostat. Derudover kan du finde blandingsbatterier, der sparer på vandforbruget. Med nogle vandbesparende blandingsbatterier kan du faktisk spare helt op til 50 % af vandforbruget under badning. Desuden har vi brusearmaturer i mange stilarter og farver, hvor du eksempelvis kan finde brusearmaturer i børstet stål, blanket krom og matsort farve.

Armaturer til badekar

Armaturer til badekar er anderledes end almindelige brusearmaturer. Mens du med armaturer til brusere i udgangspunktet ikke har behov for en vandhane, så har du brug for dette, når du skal fylde badekarret op med vand. Derfor kommer mange armaturer til badekar både med håndbruser og vandhane. Det er utroligt smart, da du så både kan fylde badekarret op og samtidig tage et brusebad. Især når du skal vaske håret, er det rart at have en håndbruser i badet. Dermed bør du vælge et kararmatur, der har en 2-i-1-løsning med håndbruser og vandhane, da en sådan giver de bedste bademuligheder.

Håndvaskarmaturer

Håndvaskarmaturer er med til at skabe stilen i dit badeværelse. Vil du gerne have et stilfuldt badeværelse, kan du vælge håndvaskarmaturer i messing- eller guldlook. Disse er med til at skabe et helt unikt design ved håndvasken. Stræber du mere efter en minimalistisk og moderne stil, har vi også håndvaskearmaturer til dette. Du kan regulere vandtilstrømningen gennem enten et greb eller med en sensor. Har du børn, eller bliver dit håndvaskarmatur generelt brugt meget, er en sensor smart at vælge. Så slipper du for, at nogle glemmer at lukke for vandet. Vil du i øvrigt gerne have inspiration til, hvordan du tilslutter armaturer til håndvasken, har vi lavet en video om det:

Køkkenarmaturer

Vandhanen i køkkenet er meget vigtig. Naturligvis er det helt centralt, at den er velfungerende, da du har behov for vand i madlavning, til rengøring, opvask og som drikkevand. Køkkenarmaturet har derfor mange funktioner, og det skal afspejle sig i valget af vandhane. Samtidig skal du også vælge køkkenarmatur, som passer til køkkenets stil. Hos os kan du finde et væld af vandhaner til køkkenet. Det er alt lige fra vandhaner i messing, børstet stål, blankt krom og matsort look. Du kan også finde køkkenarmaturer i mange størrelser og former, ligesom du også kan finde dem med og uden udtræk.

Hvilken bruser skal du vælge?

En bruser hører selvfølgelig også til i badeværelset – det siger næsten sig selv. I Silvan har vi et stort udvalg af brusere, så du kan komme i bad på den måde, som du ønsker. Vi har bl.a. brusesæt, hvor du endda kan købe et brusesæt sammen med et blandingsbatteri. Har du kun brug for en brusesæt uden blandingsbatteri, sælger vi det også. Her får du brusestang, håndbruser og bruseslange i et køb. Vil du gerne have et luksuriøst bad, kan du købe en bruser, der kan indstilles til forskellige stråletyper – f.eks. en med massageeffekt. Du kan også købe brusesæt med 2 brusere – en hoved- og håndbruser i samme sæt.

Har du kun brug for et nyt brusehoved, har vi heldigvis mange hånd- og hovedbrusere at vælge imellem. Hovedbrusere er fastmonteret i toppen af badet, så du ikke har mulighed for at flytte bruseren. Til gengæld har den typisk et stort brusehoved. En håndbruser kan du flytte rundt på, så den har en større fleksibilitet. Ønsker du at spare på vandet, kan du med fordel vælge en sparebruser. Men en sådan kan du spare helt op til 80 % på vandforbruget under badning sammenlignet med en håndbruser helt uden vandbesparelse. Der er altså en del at spare på både vand og varme med en sparebruser.

Hvordan vedligeholder du dit armatur?

Når det kommer til vedligeholdelse og rengøring af armatur, er kalk den helt store fjende. Især i områder med meget kalkholdigt vand – som også kaldes hårdt vand – kan armaturerne hurtigt få en masse kalk på sig. Ud over at kalk ikke ligefrem pynter på armaturerne, så kan den også slide på materialerne. Derudover er det heller ikke godt for vandforbruget, hvis brusehovedet er fuldstændig forkalket. Derfor bør du bekæmpe kalk på dit armatur, så det kan holde sig pænt og være funktionsdygtigt i lang tid. Vi har lavet en guide til dig, hvor du kan læse gode råd til, hvordan du kan holde hjemmet rent – herunder også bekæmpelse af kalk i badeværelset. Læs med i vores guide til indendørsrengøring.

En nem metode til at undgå kalk er ved at tørre armaturet af med en klud eller håndklæde, efter du har været i bad. Dermed undgår du, at der kommer store kalkaflejringer på armaturet, da vandet med kalk bliver fjernet. Er der først kommet kalk på armaturet, bør du bruge særlige rengøringsmidler imod kalk. F.eks. er rengøringsmidler som citronsyre og eddike effektivt til at fjerne kalk. Du kan også finde særlige kalkfjernere til toilettet. Vær dog altid opmærksom på, om armaturet kan holde til rengøringsmidlet. Test derfor på et lille og ikke synligt område, før du bruger rengøringsmidlet over hele armaturet.

Sådan sparer du på vandet

Brusebadet og vandhanerne i køkkenet og badeværelser er nogle af de store syndere, når det kommer til vandforbrug. Faktisk går mindst 1/3 af det samlede vandforbrug til brusebad. Heldigvis findes der nogle gode råd, som gør, at du kan spare markant på vandforbruget i badet og fra vandhanerne. Især varmt vand er dyrt, så her kan du spare på både varme og vand ved at sænke forbruget af det varme vand. Som tommelfingerregel koster varmt vand dobbelt så meget som koldt vand, men prisen svinger meget i forhold til varmekilden i dit hjem. Ellers har vi følgende gode råd til vandbesparelser:

  • Begræns tiden i badet: Bare det at bruge 10 min. på et bad kan forbruge en masse varmt vand. Ved at halvere tiden til 5 min. pr. bad kan du spare en masse vand. Tænk derfor over, hvor lang tid du bruger i badet og undgå at bruge unødigt lang tid under den varme bruser.
  • Luk for vandet, når du sæber dig ind: Når du sæber dig ind, er der ingen grund til at have vandet tændt. Hav derfor kun tændt for vandet, når du skal skylle sæben væk.
  • Brug en sparebruser: En sparebruser kan nedsætte vandforbruget markant, og hvis du ikke har en sådan, er det en god idé at anskaffe sig en.
  • Skift det gamle blandingsbatteri ud: Nyere blandingsbatterier er mere energibesparende end de gamle, så du bør skifte det gamle blandingsbatteri ud med en ny.
  • Køb en vandbegrænser til vandhanerne: En vandbegrænser eller perlator til vandhaner kan sænke vandforbruget en del, når du vasker hænderne eller tager opvasken i hånden.