Armaturer til bruser

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilket blandingsbatteri skal du vælge til bruser og badekar?

Brusearmaturet – som også kaldes for blandingsbatteri – har meget at sige for din badeoplevelse, og så skal det naturligvis passe både til stilen i dit badeværelse og til pengepungen. Derfor har vi i Silvan et stort udvalg af kvalitets-armaturer til både bruser og badekar i flere prisklasser. Der findes rigtig mange modeller, og det kan være svært at vælge det helt rette. Som udgangspunkt skal du sikre dig, at funktionaliteten opfylder dine behov.

I vores store sortiment finder du både armaturer, der kan bruges til brusekabinen, men også armaturer, der kan bruges i både brusekabine samt badekar – og du finder naturligvis også modeller, der kun er velegnede til badekarret. Blandt udvalget af blandingsbatterier finder du både moderne, stilrene typer og også de mere klassiske udgaver med dekorative detaljer. Om du er mest til Hansgrohe, Damixa, Adora eller Grohe, så finder du dit nye brusearmatur her.

Skån miljø og pengepung: Udskift dit gamle brusearmatur

Der kan være mange gode grunde til at udskifte det gamle blandingsbatteri i bruseren eller badekarret – det kan være, at du har renoveret badeværelset, eller måske er det gamle stået af. Uanset hvorfor, du vil skifte det gamle brusearmatur ud, er der også en økonomisk og miljømæssig gevinst. Hvis dit blandingsbatteri er mere end 10 år gammelt, kan det betale sig at udskifte det – også selvom det måske sagtens kan holde noget tid endnu. Nye, moderne armaturer bruger nemlig langt mindre vand, uden det påvirker din badeoplevelse.

Blandingsbatterier fra førende producenter har også den egenskab, at overfladen ikke bliver brandvarm, som kan være tilfældet på nogle modeller. Og derudover kommer de med en indbygget sikring mod skoldning. Det er også vigtigt, at du sikrer dig, at dit nye brusearmatur er VA-godkendt. VA-godkendelsen sikrer, at det overholder grænseværdien for udledning af cadmium og bly. I Danmark skal armaturer være VA-godkendt for at må sælges – og det er alle de modeller, du finder i Silvan naturligvis.

Hvorfor vælge et blandingsbatteri med termostat?

Har du nogensinde undret dig over de mange navne for et brusearmatur? Blandingsbatteri, brusetermostat, termostatarmatur – kært barn har mange navne. De nye og moderne brusearmaturer kommer som oftest med en termostat – heraf nogle af navnene. Termostaten sikrer, at vandet holder en konstant temperatur under badet, uanset om nogen skyller ud i toilettet eller åbner for hanen i håndvasken. Navnet, blandingsbatteri, kommer af, at armaturet automatisk blander koldt og varmt vand, så det kommer ud i den temperatur, du ønsker.

På nyere modeller er der som oftest ét håndtag til at regulere trykket på vandet, og ét til at regulere temperaturen, hvor der på ældre modeller typisk var to – et til koldt vand og et til varmt. En stor fordel ved et termostatarmatur er, at det er letter at finde præcis den temperatur på vandet, du ønsker. Og når det tager kortere tid at regulere temperaturen, bruger du ikke så meget vand i processen. Det er også med til at spare på miljø og pengepung – og det kan vi jo godt li’.

Sådan rengør og afkalker du brusearmaturet i badeværelset

I Danmark har vi det, der kaldes ”hårdt vand”. Det betyder, at der er meget kalk i vandet. Det betyder desværre også, at der hurtigt kommer kalkpletter og aflejringer på f.eks. blandingsbatteriet i bruseren. I de fleste tilfælde har det hovedsageligt en kosmetisk effekt, hvor overfladen bliver mat og lidt kedelig at se på. Det kan dog også få konsekvenser for funktionaliteten, hvis man ikke løbende holder armaturet rent. Herunder får du en enkel trin-for-trin-guide, der hjælper dig igennem en skånsom rengøring og afkalkning af dit brusearmatur:

  1. Først bør du undersøge, om der er tale om kalkaflejringer eller bare kalkpletter. Tør armaturet over med en hårdt opvredet klud, og se, om pletterne forsvinder.
  2. De pletter, der ikke forsvinder og sidder tilbage, er kalkaflejringer. Spray dem med en blanding af vand og husholdningseddike eller vand og citronsyre – ingen af delene skader den blanke overflade.
  3. Lad blandingen virke på overfladen – men lad den ikke tørre helt ud.
  4. Herefter kan du skrubbe aflejringerne væk med en gammel tandbørste eller lignende, som kan komme ind i alle revner og hjørner.
  5. Skyl efter med varmt vand – og masser af det.
  6. Tør overfladen over med en klud, viskestykke eller håndklæde – og gentag evt. processen, hvis alle pletter ikke er forsvundet.

Sådan holder du brusearmaturet rent

Du kan lette rengøringen af dit blandingsbatteri i bruseren ved at følge nogle helt simple råd. Skyl armaturet over med varmt vand efter hvert bad, så du fjerner sæberester og snavs fra overfladen. Tør det over med håndklædet, så vandet ikke har mulighed for at udtørre på overfladen og lave nye pletter. På den måde mindsker du rengøringsbyrden i badeværelset – og du kan bruge tiden på sjovere ting. Du kan læse flere rengøringstips i vores guide til indendørsrengøring.

Hvordan monterer du et brusearmatur?

En del VVS-arbejde kræver, at det bliver udført af uddannede VVS’ere med en gyldig autorisation. Dog kan du godt udskifte et brusearmatur, uden at du er professionel håndværker. Imidlertid skal du kunne lukke for vandet til brusearmaturet i din bolig, hvis du vil udskifte armaturet som privatperson. Det er vigtigt, at du har en del evner og erfaring med gør-det-selv-arbejde, da der er tale om arbejde med vandinstallationer. Derfor skal du have helt styr på arbejdet, før du begynder på det. Vi har lavet en videoguide, der viser, hvordan du selv kan skifte et brusearmatur.