Brusehoveder

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find dit nye brusehoved hos Silvan

Et brusehoved i høj kvalitet har du gavn af hver dag. De fleste starter dagen med et dejligt, varmt bad, så de er klar til en ny dag på arbejdet eller studiet. Derfor bør du ikke gå på kompromis med kvaliteten på en ny bruser, da du bruger den så meget i dagligdagen. Hos Silvan kan du heldigvis finde et stort udvalg af brusehoveder, så du kan få den bruser, der lever op til dine behov. Mange af de moderne brusehoveder har både mulighed for indstilling af stråletypen, vandsparer samt antikalkfunktion, så du kan både gøre brusebadet billigere, nemmere og mere behageligt.

Hvordan sparer du på vandet til brusebade?

Da vi bruger bruseren så meget i dag, er det også en stor del af det totale vandforbrug, som går til bad. Faktisk går mindst 1/3 af vandforbruget til bad. Derfor kan du spare en hel del vand – og i øvrigt varme – ved at ændre på dine badevaner. Først og fremmest er det en god idé at begrænse tiden i badet – f.eks. ned til 5 min, hvis det kan lade sig gøre. Det kan du gøre ved at lukke for vandet, mens du sæber dig ind, så du kun har tændt for vandet, når du skal skylle sæben væk. Derudover bør du også købe et brusehoved med vandsparefunktion.

Hvilken håndbruser eller hovedbruser skal du vælge?

Dit valg af brusehoved afhænger af indretningen af dit badeværelse. Du skal jo helst have en bruser, som passer ind i badeværelsets stil. I vores sortiment kan du bl.a. vælge imellem håndbrusere og hovedbrusere fra mærker som Grohe, Adora og Desá . Forskellen på en hånd- og hovedbruser er, at hovedbruseren er fastmonteret i toppen af brusekabinen, mens du kan selv kan styre håndbruseren. Ønsker du både at få en hovedbruser og håndbruser, kan du se vores udvalg af brusesæt. Her kan du også vælge et brusesæt med brusearmatur. Ellers er der følgende muligheder og overvejelser, hvis du skal købe et nyt brusehoved.

Stråletyper

Ofte har moderne brusehoveder forskellige stråletyper. De forskellige stråletyper gør, at du kan tilpasse strålen fra bruseren til den badeoplevelse, som du foretrækker. Mange brusehoveder har flere stråletyper, som du kan skifte mellem nemt og hurtigt i badet. Eksempelvis har mange brusehoveder regnsprøjt, hvor strålen minder om sommerregn. En anden populær stråletype er massagefunktionen, som kan løsne anspændte muskler i kroppen og give velvære. Vil du have en stærk og komprimeret stråle fra bruseren til effektive bade, kan du også finde en sådan type. Den rigtige stråle fra bruseren kan altså gøre, at dine brusebade bliver meget bedre.

Brusehoved med antikalkfunktion

Kalk er noget af de mest irriterende på brusehoveder. Kalken gør, at hullerne i brusehovedet bliver lukket til, så vandet ikke kommer så godt ud. Hvis der er meget kalk på brusehovedet, bliver badeoplevelse meget dårligere, og vandforbruget mindre effektivt. Nogle brusehoveder har antikalkfunktion, hvilket gør, at de er meget nemmere at rengøre for kalk. F.eks. kan du let fjerne kalken ved bare at køre fingeren over gummidubberne på hovedet på nogle typer af håndbrusere. På denne måde kan vandet frit strømme igennem brusehovedet igen, og det bliver meget lækrere og hurtigere at gå i bad.

Sparebruser

En sparebruser har indbygget sparefunktion. Det betyder, at du bruger væsentligt mindre vand under et brusebad. Da en sparebruser blander vandet fra bruseren med luft, får du stadig den samme komfort under brusebadet, da vandet stadig har kraftige stråler. Under den enkelt bruser kan du se, hvor meget vand den forbruger i minuttet. Typisk ligger det et sted mellem 7 liter og 16 liter i minuttet. Dermed kan der være meget vand og mange penge at være, hvis du vælger en bruser, der automatisk sparer på vandet. Især varmt vand kan være dyrt, så det er en stor fordel at prioritere at spare på vandet fra bruseren.

Sådan monterer du et brusehoved

At montere et brusehoved er nemt, så det burde ikke være et problem for dig at gøre det. Dog skal du være opmærksom på, om der medfølger en bruseslange til selve brusehovedet. Ellers skal du købe en bruseslange til håndbruseren, hvis du da ikke har en i forvejen. Brusehovedet og slangen skal skrues fast til hinanden. Husk at bruge pakninger her, som typisk medfølger i købet. Du skal skrue bruseren godt fast, så der ikke ryger vand ud af slangen, når den er tændt. Tjek også, at slangen har den rette længde, så du hverken får en for kort eller lang bruseslange.

Hovedbrusere skal til tider monteres noget anderledes end håndbrusere. Monteringen af en hovedbruser afhænger af, om den skal monteres til et bruserør bag væggen, eller om den skal monteres direkte til brusearmaturet. Kommer hovedbruseren med en decideret brusestang, skal denne også monteres fast til væggen – eksempelvis med en rørholder. Hvis der skal laves nye rørinstallationer, skal du i øvrigt være opmærksom på, at det her er nødvendigt, at arbejdet bliver udført af en uddannet VVS’er. Det er nemlig et krav, at noget VVS-arbejde skal laves af en blikkenslager med autorisation, og det inkluderer også nye rørinstallationer.

Hvordan vedligeholder og rengør du dit brusehoved?

Som det allerede er nævnt, er kalk på brusehoveder meget svært at få bugt med. Det skyldes bl.a., at der i Danmark er hårdt vand – det vil sige vand med meget kalk. Derfor er det nødvendigt at fjerne kalk fra brusehovedet i ny og næ. Et smart trick er, at du tørrer brusehovedet af for vand, hver gang har brugt det. Så undgår du, at der kommer masser af vand og dertil også kalkaflejringer. Når du er i gang med at tørre brusehovedet af, kan du lige så godt også tørre brusearmaturet af og dermed også undgå, at der kommer kalk der.

Hvis der først er kommet kalk på bruseren, skal du bruge rengøringsmidler for at få det væk. Her er især eddikesyre godt at bruge. Har brusehovedet fået kalk over det hele, kan du skille det af og lægge delene ned i en beholder med halvt vand og halvt eddikesyre i et døgn. Herefter kan du vaske bruseren af med sæbevand og tørre det med en klud. Vil du gerne have andre tips og tricks til rengøring, kan du læse i vores guide til indendørsrengøring. I denne guide er der også gode råd til, hvordan du generelt kan fjerne kalk på badeværelset.