Håndvaskarmaturer

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Vælg det rigtige håndvaskarmatur

Håndvaskarmaturet, eller vandhanen, er en vigtig del af badeværelset – både funktionsmæssigt og rent æstetisk. Hos Silvan finder du et stort udvalg af kvalitets-armaturer, der passer til ethvert behov fra bl.a. Grohe, Adora og Hansgrohe. Uanset om du leder efter en helt klassisk vandhane til badeværelset med et eller to greb, eller ønsker et smart armatur med sensor, er du kommet til det rette sted. Du finder vandhaner i krom, børstet stål, hvid, guld og sort – se hele udvalget her på siden, og find dit nye håndvaskarmatur.

Sammen med toilettet er håndvasken og vandhanen det, du bruger oftest på dit badeværelse. Derfor er det også vigtigt, at du vælger det rigtige til dit behov. Det er meget forskelligt, om valget af armatur er baseret på praktik eller æstetik. Der findes rigtig mange forskellige designs samt prisklasser, der passer til ethvert badeværelse og enhver pengepung. Hos Silvan finder du håndvaskarmaturer i både krom, børstet stål, sort, guld og endda hvid. Og du finder dem fra kendte mærker såsom Grohe, Adora og Hansgrohe.

Hvilken vandhane, du skal vælge til badeværelset, kommer an på flere ting. Nogle af de tanker, du skal gøre dig, er, bl.a. om armaturet skal passe sammen med et specielt design i badeværelset. Om du ønsker ét- eller to-grebs, og om det skal være med sensor eller helt almindeligt. Noget andet, du bør overveje, er, om du ønsker en hane med medfølgende bundprop, der passer perfekt til hanens design. Bundproppen er den, der sidder i bunden af vasken og dækker for selve afløbshullet. Ved nogle armaturer følger bundproppen med, ved andre skal du købe den ved siden af – som oftest følger den med ved modellerne i den lidt højere prisklasse.

Håndvaskarmatur, vandhane eller blandingsbatteri?

Du er måske stødt på, at det du bare kalder en vandhane, ofte bliver omtalt som et armatur eller et blandingsbatteri. Og så har du måske også tænkt, hvad er forskellen? Kort fortalt er der ingen forskel. Det er blot andre og mere tekniske termer for det, du normalt kalder en vandhane. Du behøver derfor ikke blive urolig, hvis en håndværker eller andre kalder vandhanen ved andet navn – det er stadig bare en vandhane.

Minimér berøringen med en vandhane med sensor

I de senere år har du måske lagt mærke til, at flere og flere bruger berøringsfrie vandhaner – altså vandhaner med sensor. Det er en meget hygiejnisk løsning, hvor du slipper for at røre ved selve grebet. Her holder du blot hænderne ind under hanen; det aktiverer sensorerne, og vandet løber. Når du igen fjerner dine hænder, stopper vandet med at løbe – med et sensor-armatur risikerer du altså heller ikke at glemme at slukke for vandet. Det kan være særligt fordelagtigt, hvis man måske har yngre børn eller teenagere, der ikke altid husker at slukke for vandet.

Spar på vandforbruget med et vandbesparende håndvaskarmatur

Langt de fleste håndvaskarmaturer du finder i dag, er udstyret med en vandsparer. Mange forbinder vandspareren med dårligt tryk og ingen vand ud af hanen, men det er heldigvis ikke længere tilfældet. Nyerere vandhaner reducerer effektivt vandforbruget, uden at det sker på bekostning af stråletrykket. Måden, det fungerer på, er ved at integrere luft via en luftblander i hanens tud. Det er faktisk en lille si eller et filter, der sidder i tudens ende, som er en indbygget vandsparer. Filteret kan let udskiftes, og det fås i mange varianter med varierende vandsparende effekt. Jo mere vandsparende filteret er, jo mere luft blander det ind sammen med vandmængden.

Hvordan monterer du håndvaskarmatur?

At montere et håndvaskarmatur er ikke så vanskeligt. Hvis du har tiden, evnerne og modet til det, er det en opgave, som du bør kunne løse. Du har ikke brug for meget andet værktøj end en skruetrækker, og så skulle du være klar til monteringen. Husk, at da der er tale om vandinstallationer, skal du være opmærksom på, at armaturet er helt stramt monteret. Derudover skal du også være opmærksom på, at tilslutningsslangerne bliver koblet korrekt til vandet. Det betyder, at højre slange skal kobles til koldt vand, mens venstre slange skal kobles til varmt vand. Herunder har vi lavet en videoguide, der viser, hvordan du skal montere håndvaskarmatur.

 

Sådan afkalker du din vandhane i badeværelset

Vi kommer ikke udenom det, kalk på badeværelset er træls. Det sætter sig bl.a. på håndvanskarmaturet, hvor det både påvirker udseendet og funktionen. De fleste af os kender den kedelige, matte overflade, som kalken giver. Og også de skæve stråler fra tuden, der oftere end ikke rammer ved siden af hænderne. Men det er der heldigvis råd for. Der er flere midler, du kan bruge til at afkalke din vandhane, f.eks. eddikesyre, afkalkningsmiddel eller husholdningseddike. Bruger du afkalkningsmidler eller eddikesyre, er det vigtigt, at du følger vejledningen på produktet, når du skal blande det op – husk også handsker.

Hvis det blot er det ydre af vandhanen, der trænger til afkalkning, dypper du en svamp i din opblandede afkalker eller eddike, og gnider på overfladen, indtil kalkaflejringerne er væk. Hvis kalken har ophobet sig, f.eks. rundt om bunden af armaturet, ned mod bordpladen, er der også råd at hente. Væd et stykke køkkenrulle eller lignende med dit afkalkningsmiddel, vikl det omkring, dæk det over med husholdningsfilm, og lad det virke i 1-2 timer. Vær altid opmærksom på, om både vandhane og bordplade kan tåle den pågældende kalkfjerner.

Også luftblanderen kræver jævnlig afkalkning – det er forskruningen yderst på tuden, hvor det lille filter sidder. Som oftest kan du skrue den af med hænderne, men har den siddet længe, kan det være nødvendigt at bruge en svensknøgle eller fastnøgle til at løsne den. Læg gerne et viskestykke eller andet mellem værktøjet og luftblanderen, så du ikke risikerer at ridse overfladen. Skyl først luftblanderen ren i vand, og kom den herefter i en lille skål med afkalkningsmiddel, dæk af med husholdningsfilm, og lad det virke natten over. Næste dag skyller du blot luftblanderen og filteret godt rent i vand, skruer den på armaturet igen – og så løber vandet, som det skal.