Duftpinde

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Duftpinde giver dig et velduftende og indbydende hjem

Duften i et hjem har en stor betydning for, hvordan det opleves. Faktisk er hjemmets duft meget undervurderet, når vi indretter det. Mens vi kan bruge en formue på designmøbler og kunst, så bliver duftene i boligens rum ikke prioriteret lige så højt. Men heldigvis kan du med en relativt lille investering skabe et velduftende hjem, som inviterer til velvære og ro. Her er duftpinde en rigtig god løsning, da det diskret spreder en behagelig duft, som du kan vælge ud fra dine egne præferencer. Hos Silvan forhandler vi et stort udvalg af duftpinde, så du skulle gerne kunne finde en duft, som passer til din smag.

Duftpinde virker ved, at pindene optager en lille del af en olieblanding i en beholder. Herefter vil pindene efter et stykke tid fordele duften i rummet. Du kan justere duftintensiteten ved at vende duftpindene en gang imellem eller ved at placere enten flere eller færre duftpinde i olien. Der er mange fordele ved duftpinde. I forhold til duftlys er du fri for at tænde dem og holde øje med dem. Du slipper også for røg i hjemmet. Samtidig spreder de også en dejlig duft i rummet hele tiden, uden at de bliver for dominerende i rummet. Duftpinde er også oplagte som en værtindegave.

Hvilke duftpinde skal du vælge?

Det vigtigste er, at du vælger en duft, som passer til rummet, og som du synes dufter godt. Under det enkelte produkt kan du se, hvilke noter duften har. Duftene er meget forskellige. F.eks. har vi duftpinde med en herlig duft af strand, hav og sommer. Denne duft tilføjer en sommeragtig friskhed til rummet. Er du mere til en blomsterrig duft, har vi også duftpinde med lavendel. Lavendel har en mere varm og sød duft, der giver hjemmet en stemning af hygge. Vil du gerne tilføje en friskhed til hjemmet, kan du finde en duftpind med lime. Den spreder en citrusagtig duft, som giver en forfriskende oplevelse af rummet.

Du kan købe duftpinde i forskellige størrelser – enten 50 ml, 100 ml eller 200 ml. Find derfor den størrelse, som passer til dine behov og størrelsen på dit rum. Derudover kan du købe enten et enkelt eller en pakke med to glas til duftpindene. Ved at købe to glas kan du bruge duftpindene i flere rum. Det er dog en god idé at holde sig til én duft i samme rum. Glassene med duftolie er udført i et flot design, der pynter i ethvert rum. De har forskellige farver, alt efter hvilken duftolie de har i sig. Farven på glasset har altså også en lille betydning for, hvilken duftolie du skal vælge til rummet.

Hvordan bruger du duftpinde?

Der er en række tommelfingerregler, der kan hjælpe dig til at få så meget som muligt ud af duftpindene. Først og fremmest skal du huske, at du altid skal bruge friske pinde. Du skal ikke genbruge gamle duftpinde, da de er mindre effektive og ikke spreder en lige så god duft. Du justerer duften i duftolien ved enten at bruge færre eller flere pinde og ved at vende dem. Duftpinde bør aldrig placeres direkte i sollys, da det fordamper duftolien. På samme måde skal du heller ikke placere duftolien tæt på en radiator, da varmen gør, at olien fordamper hurtigere.

Placerer du duftpindene tæt på et vindue, vil duften hurtigere fordampe ud derfra. Det gør, at du ikke får lige så meget ud af duftolien, da den ikke fordeler sig lige så godt i rummet. Når der ikke er mere duftolie i glasset, står du tilbage med et tomt glas. Hvad gør du så med det? Du kan sagtens genbruge det som f.eks. en lille vase til en blomst. Har du mod på det, kan du også give dig i kast med at lave din egen duftolie. Her kan du bruge den gamle – og rengjorte – glas som en beholder til din hjemmelavede duftolie.

Hvor i hjemmet kan du bruge duftolie?

I udgangspunktet kan du bruge duftolie i hele hjemmet. Dog er der nogle rum, som er mere oplagte at bruge duftpinde i end andre. Især på badeværelset er duftpinde populære. De kan nemlig forfriske lugten derinde, så luften ikke opleves så tung og indelukket. Duftolien kan også camouflere de dårlige lugte, der jo kan være på et badeværelse. En populær duft til badeværelset er en med citrusnoter, som kan tilføje friskhed i rummet. Intensiteten af duften kan du tilpasse, så den passer til din smag. Du kan placere duftolien i et hjørne på badeværelset (f.eks. ved siden af toilettet) eller på en badeværelseshylde.

Stuen er også et oplagt rum at bruge duftolie i. Dog er det – nok knap så overraskende – et helt anderledes rum end badeværelset, hvilket også skal afspejle sig i duftene. Duftene skal i stedet her afspejle hygge og intimitet. I stuen er vaniljenoter f.eks. en god duftnuance, da det tilføjer en behagelig og varm stemning. En anden god duft til stuen er bambus, som også skaber en god atmosfære. Er du mere til en blomsteragtig duft, kan du vælge en lavendelduft til stuen. Andre af husets rum – bl.a. entreen, soveværelset og kontoret – kan med fordel også få tilføjet duftolier.