Spejle & spejlskabe

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find dit nye badeværelsesspejl hos Silvan

Spejlet på badeværelset bliver brugt hyppigt hver eneste dag. Det er her, hvor du sætter håret, lægger make-up, putter kontaktlinser i, barberer dig og lige tjekker, om alt ser ud, som det bør gøre, før din dag starter. Derfor er det rette spejl til dit badeværelse meget vigtigt. Leder du efter et stort spejl til over håndvasken? Eller er du fint tilfreds med en lille størrelse? Uanset hvad kan du finde det badeværelsesspejl, du drømmer om, hos Silvan. Er du på udkig efter et lille spejl til f.eks. at lægge make-up, kan du se i vores udvalg af kosmetikspejle.

Ud over almindelige spejle har vi også spejlskabe. Spejlskabe er blevet mere og mere populære igennem de seneste år, selvom det længe blev set som en lidt gammeldags type badeværelsesspejl. Fordelen ved et spejlskab er, at du får en 2-i-1-løsning med både et spejl og et skab. Det er altså pladsbesparende, hvorfor det er helt oplagt til et mindre badeværelse. I så fald er du nemlig fri for at skulle bruge plads på badeværelset til både et spejl og et skab. Nogle af de nye spejlskabe har et elegant og slankt design, så du nærmest ikke bemærker, at der er et skab bag spejlet.

Hvilke badeværelsesspejle kan du vælge imellem?

Spejle kommer i utallige former, størrelser og design. Det er derfor på ingen måde ligegyldigt hvilket spejl, du vælger. Et spejl er nemlig med til at skabe udtrykket i badeværelsesrummet. Et stort badeværelsesspejl gør rummet helt anderledes end et lille. På samme måde har det også stor betydning for badeværelset, om du vælger et rundt eller firkantet spejl. Leder du mere efter et samlet sæt, hvor du får både spejle, vask og underskab, kan du se i vores badmøbelsæt. Herunder kan du læse om nogle af de overvejelser, som du kan have i forhold til valg af spejl til badeværelset.

Skal du vælge et stort spejl eller lille spejl?

I udgangspunktet er det en god idé at vælge et så stort badeværelsesspejl som muligt. Det giver dig langt bedre muligheder for at se, om tøjet passer, når du kan se hele din overkrop i spejlet. Et stort spejl har også den fordel, at den kan give en fornemmelse af et større rum. Derfor passer et stort spejl også godt til et lille badeværelse, da det kan få det til at syne større. Vil du gerne have et mere hyggeligt og landligt udtryk i badeværelset, kan det være en fordel med et lille spejl. Eventuelt kan du supplere et stort spejl med et lille spejl på badeværelset.

Rundt spejl eller firkantet spejl?

Et firkantet spejl er klart den mest populære form for spejl, og også den form som hyppigst ses på de danske badeværelser. De firkantede spejle kan enten fås i en kvadratisk form eller mere aflange varianter. Om du skal vælge et bredt eller aflangt spejl, afhænger af formen på dit badeværelse. Dog ses runde spejle og ovale spejle oftere og oftere på badeværelser. Især på små badeværelser er runde spejle populære, da de ikke fylder så meget. Et rundt spejl kan også være et dekorativt element på badeværelset, som kan tilføje designmæssig kant til det firkantede rum.

Spejl med lys

Et spejl med lys er supersmart. Det kan være svært at se alle detaljer i spejlet, når lyset kommer ovenfra. Der kommer skygge, så du ikke ordentligt kan se dit ansigt. Med et lys direkte fra spejlet undgår du dette. Det gør, at du langt bedre kan se detaljer i spejlet. Nogle af spejlene med lys har endda en touchafbryder, hvor du kan tænde og slukke lyset på spejlet. Lyset kommer fra LED-pærer, så det er et behageligt lys, som du ikke bliver blændet af. Det er også energi- og miljøvenligt, da LED-lys bruger langt mindre energi end glødepærer.

Hvordan monterer du et spejl?

Monteringen af et spejl afhænger af typen og størrelsen af spejl. Nogle spejle kommer med deciderede beslag, som du skal bruge til at montere det. Andre bruger en særlig spejlholder, der kan medfølge i købet. Har du købt et spejl med lys, skal du være opmærksom på, at der er flere krav til monteringen. Bl.a. skal der være adgang til eltilslutning til spejlet. Læs vejledningsmonteringen til det enkelte spejl for at finde ud af, hvordan du skal montere det. Det er vigtigt, at du læser om den rette montering forinden, da den forkerte montering kan skade spejlet.

Andre populære metoder at montere et spejl på er med lim eller en særlig monteringstape til spejle (dobbeltklæbende tape). Det smarte ved disse monteringsløsninger er, at du undgår at bore huller i væggen på badeværelset. Du bør dog først lige tjekke, om dit spejl er lavet til at blive monteret med dobbeltklæbende tape. Dobbeltklæbende tape kan bære et vist antal kilo, så du skal også have styr på spejlets vægt. Har du købt et af de større spejle, bør I være to personer om at sætte det op. Et badeværelsesspejl kan nemlig godt være lidt svært at have med at gøre.

Sådan rengør du dit badeværelsesspejl

Er du som de fleste, husker du nok ikke lige at gøre spejlet rent hver dag. Og du bruger måske også en klassisk glasrens til at rengøre spejlet, når du endelig får pudset spejlet. Dog findes der andre rengøringsmetoder, når du skal fjerne tandpastarester, fedtede fingre og andet skidt fra spejlets overflade. F.eks. kan du bruge en helt almindelig sæbeblanding med universalrengøringsmiddel og vand, når du skal rense spejlet. Brug det sammen med en blød svamp og fjern vandet fra overfladen med en vinduesskraber. Du kan pudse det helt flot med et viskestykke til sidst.

Trænger du til at give dit badeværelse og spejl en ordentlig omgang rengøring – ja, måske endda hele dit hjem? Så kan du læse med i vores guide til indendørsrengøring. Her kan du også få gode råd til, hvordan du kommer af med genstridig kalk, der kan ophobe sig overalt på badeværelset – også på spejlet. Dog skal du altid tjekke, at spejlet kan holde til det rengøringsmiddel, du bruger. Mange spejle har f.eks. ikke godt af at få for meget vinduesrens. I den daglige rengøring er det derfor en god idé at bruge andre midler end vinduesrens til spejlet.