Brusekabiner

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Gå glad i bad med en brusekabine

En brusekabine er en nem, praktisk og smart løsning til et bad i en bolig. Især hvis du bor i en lejlighed med et mindre badeværelse, kan en brusekabine være en god idé. Du kan nemlig hurtigt montere og installere den. Samtidig er fordelen ved en brusekabine, at du kan skabe et lukket rum, hvor du kan tage et bad. Derfor er du fri for, at der kommer til at sprede sig vand over det hele i badeværelset, efter at du har taget et bad. Du undgår dermed, at der er masser af vand at fjerne efterfølgende, hvilket også forebygger kalk i badeværelset.

En anden fordel ved en brusekabine er, at du får en samlet pakke. Ofte medfølger der også brusearmatur og brusesæt i en brusekabine, så du behøver normalt ikke at tilkøbe dette. Skal du opsætte dit eget brusebad, har du typisk behov for både en bruser, armatur, bruseforhæng, brusevægge osv. Det kan både blive en bekostelig affære og kræve en del tid at opsætte og installere alt dette. Derudover er en brusekabine en æstetisk flot løsning i badeværelset, som kan fuldende indretningen. Se i vores udvalg for at finde en bruseniche, der passer ind i stilen på dit badeværelse.

Hvilke brusekabiner kan du vælge imellem?

Først og fremmest skal du vælge en brusekabine, som passer størrelsesmæssigt ind i dit badeværelse. Typisk er en brusekabine 2-2,1 meter i højden og omkring 80 cm i bredden. Dog er der lidt forskel på størrelsen på de enkelte brusekabiner, så undersøg størrelsen nøje, før du investerer i en. Desuden skal du også vælge en stil og farve, der passer ind i badeværelset. F.eks. har vi brusenicher i sort og hvid farve. Du kan også vælge imellem runde og firkantede former, der giver et forskelligt udtryk. Derudover kommer brusekabinerne også i mange former for materialer.

Materialer

Brusenicherne hos Silvan kommer i forskellige typer materialer. Bl.a. kan du vælge imellem tonet glas og gennemsigtigt glas. Vil du gerne holde øje med dine børn, mens de bader, er gennemsigtigt glas en fordel, mens tonet glas skjuler den badende. Du kan også købe brusekabine med eller uden håndtag til at åbne og lukke skydedørene til kabinen. Selve rammen på brusekabinerne er lavet i aluminium. Andet tilbehør, som kan medfølge til brusenicher, er spejle, som er praktiske at have i badet, hvis du lige skal sætte håret eller se, om du er blevet helt ren.

Brusekabine med massagedyse

Vil du gerne have en spaoplevelse i brusekabinen? Så bør du overveje en bruseniche med massagedyser indbygget. På denne måde kan du få velvære i hverdagen, når du bliver masseret af dyserne. Er du på udkig efter endnu mere velvære i badeværelset, kan du også overveje at købe et badekar. Så kan du også skifte imellem af tage et brusebad og et langt karbad. Det gør, at du virkelig kan få afslapning og overskud i en travl hverdag, hvor der måske ikke lige er tid til at tage på et langt spaophold i weekenderne.

Sådan vedligeholder og rengør du en brusekabine

I en brusekabine kan der samle sig en masse skidt og snavs. Det er ikke så mærkeligt, da den netop bruges til at rense kroppen. Derfor bør du jævnligt rengøre og rense brusenichen. Især kalk kan være svært at fjerne, da der kan samle sig en masse kalk rundt om i kabinen. Det skyldes, at vi i Danmark har hårdt vand, altså vand med en masse kalk – især i de store byer. Et trick til at bekæmpe kalk er at fjerne overskydende vand, når du har været i bad. Det er både fra glasset, armaturet, bunden, og hvor der nu ellers kan samle sig kalk.

Har du først fået kalk i brusekabinen, kan det godt være lidt genstridigt at komme af med. Dog kan du godt bekæmpe kalken med de rette midler. Eksempelvis er citronsyre effektivt til at fjerne kalk, ligesom du også kan få særlige rengøringsmidler imod kalk. Hvis du gerne vil have nogle gode råd til, hvordan du kan fjerne kalk, kan du læse med i vores guide om indendørsrengøring. Heri vil du også kunne finde andre råd til, hvordan du bedst og mest effektivt kan rengøre dit hjem. Så kan du både få et flot hjem og badeværelse.

Må du selv montere og installere en brusekabine?

De fleste brusekabiner kommer som et samlesæt, som du selv skal samle. Dette arbejde kan du godt selv udføre. Dog anbefaler vi, at du udfører arbejdet sammen med en anden. Der er nemlig en del tunge og skrøbelige materialer, som skal sættes sammen. F.eks. skal du være opmærksom på, at glasset bliver monteret rigtigt, så det ikke går i stykker. Der vil medfølge en samlevejledning, som vil forklare dig, hvordan brusekabinen skal monteres. Derudover skal du selv have noget værktøj, som du skal bruge til at samle sættet. De fleste med lidt fingersnilde (og tålmodighed) kan godt udføre dette arbejde.

Når det kommer til at tilslutte brusekabinen til vand og afløb, er det lidt mere kompliceret. Her er en tommelfingerregel, at du uden gyldig autorisation ikke må ændre ved de faste VVS-installationer. I princippet må du gerne selv montere et blandingsbatteri, og det er heller ikke noget problem at montere et brusesæt til blandingsbatteriet. Dog må du kun selv montere blandingsbatteriet, hvis du kan lukke for vandet til det i din bolig. Vi anbefaler altid, at du undersøger, om du selv må foretage VVS-arbejdet, og at du får en professionel til at udføre det ved tvivl.