Toiletsæder

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Se vores store udvalg af toiletsæder

Et toiletbræt er ikke bare et toiletbræt. Det skal nemlig passe ind på dit toilet, ligesom du skal sidde komfortabelt på den. Hos Silvan kan du finde et stort udvalg af toiletsæder. Vi har dem i mange forskellige farver og former. Derudover kan du finde toiletsæder i flere materialer, så du skulle gerne kunne finde en, som passer ind på dit toilet. Er dit toiletsæde ved at være slidt, og er det tid til, at det skal udskiftes, kan du med fordele orientere dig i vores udvalg. Du er også velkommen til at besøge din lokale Silvan og se deres udvalg.

At udskifte et toiletsæde er en let og billig måde at shine et toilet op på. Er det på tide, at hele dit toilet skal udskiftes, kan du kigge i vores udvalg af stående toiletter og væghængte toiletter. Det kan også være en god idé at udskifte et gammelt toilet med et nyt, da de nye toiletter bl.a. bruger langt mindre vand til at skylle ud. Hvis du køber et nyt toilet, skal du dog altid tjekke, om der medfølger et toiletbræt, da det ikke altid er tilfældet, at det kommer med i købet.

Hvilket toiletbræt skal du vælge?

Toiletsæder kommer i dag i mange typer med adskillige funktioner. Hvis vi starter med at tage udgangspunkt i farver, kan du både vælge imellem hvide og sorte toiletsæder. Du kan vælge imellem materialer som træ, duroplast eller porcelæn. Toiletbrætter i hvid er den mest populære, men et toiletbræt i sort eller træ kan tilføje kant til et badeværelse. Desuden har vi også toiletsæder i sjove farver og mønstre, som især vil falde i børnenes smag. Toiletbrætter har også forskellige former og tykkelser. Du kan finde de tynde toiletsæder med en såkaldt D-shape med et elegant look og de lidt tykkere toiletsæder.

Når du køber et toiletsæde, skal du huske at tjekke, om den passer til toiletkummen. Mange nye toiletter har en standardstørrelse, som de fleste toiletsæder passer til. Ældre toiletter skal nogle gange have helt særlige toiletsæder. Vores toiletsæder kommer i flere prisklasser, hvor prisen veksler i forhold til funktioner og materialer. Eksempelvis er funktioner som ’lift off’ og ’quick release’ rare at have. Med disse funktioner kan du hurtigt få af- og påmonteret toiletsædet. Det gør, at du nemmere kan gøre rent rundt på toiletkummen. Så kan du lettere og hurtigere gøre toilettet grundigt rent.

Toiletsæde med soft close

Soft close er en af de mest populære funktioner på toiletsæder, som mange af de nye varianter har. Soft close betyder, at toiletbrættet lukker langsomt og lydløst i stedet for at blive smækket hårdt i. Med soft close er du derfor fri for, at brættet automatisk smækker i, når du slår det ned. Skal du på toilettet om natten, er soft close især praktisk, da du så er fri for at bekymre dig om at larme, når du slår brættet ned. Toiletsædet har heller ikke godt af at blive smækket hårdt ned i toiletkummen, så du beskytter det også med soft close-funktionen.

Sådan monterer du et toiletbræt

Montering af et toiletsæde er ikke ligefrem den mest avancerede form for gør-det-selv-arbejde. Du behøver ikke det store udvalg af værktøj. Faktisk medfølger det nødvendige værktøj ofte i købet af toiletsæder. Arbejdet kræver sådan set bare, at du spænder et par bolte, hvor toiletbrættet skal sidde. Om du skal montere hele brættet eller blot monteringsboltene, afhænger af, om du har et toiletsæde med ’lift off’ eller ’quick release’ eller bare et almindeligt toiletbræt. Vi har herunder lavet en lille videovejledning, hvor du kan se, hvordan du skal montere et toiletsæde. Er monteringsvejledningen til dit konkrete toiletbræt anderledes, følger du bare denne i stedet.

Tips til rengøring af dit toiletsæde

Et nyt toiletsæde er mere modstandsdygtigt over for skidt, snavs og bakterier end et gammelt. Vælger du en smudsafvisende og antibakteriel overflade på dit toiletbræt, er det godt for hygiejnen på toilettet. Et toiletsæde med quick release eller lift off er også en enorm fordel, når du skal gøre toilettet rent, da du kan komme helt ind i de små hjørner. Du kan også tage toiletsædet af og gøre det grundigt rent, uden at du behøver at have det monteret på toilettet. Når du er færdig med rengøringen af toilettet, kan du hurtigt montere toiletbrættet igen ved at klikke det på.

I den daglige rengøring af toiletbrættet kan du bare bruge universalrengøringsmiddel og en klud eller svamp. Hvis der er behov for at desinficere brættet, kan du i stedet overveje at bruge et desinfektionsmiddel – dette er dog ikke nødvendigt i den daglige rengøring. Husk at bruge gummihandsker under rengøringen, så du kan passe godt på dine hænder. Pas på med at anvende toiletrens på toiletsædet, da det kan beskadige det. Lad toiletsædet være oppe, når du putter wc-rens i kummen, så du ikke kommer til at ramme toiletbrættet med det. Du kan læse flere rengøringsråd i vores guide til indendørsrengøring.