Toiletter

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find dit nye toilet hos Silvan

Er dit toilet ved at være gammelt og slidt, er der mange gode grunde til at skifte det ud. Ud over at det ikke ligefrem pynter på badeværelset med et slidt toilet, kan du også spare penge ved at investere i et nyt toilet. Et nyt toilet bruger nemlig væsentligt mindre vand til at skylle med. Mens et gammelt toilet kan bruge helt op til 9-12 liter vand pr. skyl, så bruger moderne toiletter helt ned til 2-4 liter pr. skyl. Du kan altså spare en hel masse på vandregningen ved at investere i et nyt toilet til gavn for både din økonomi og miljøet.

Hos Silvan har vi et stort udvalg af stående toiletter. Stående toiletter er den mest populære form for toilet. Den er nem at installere, hvis dine tilslutningerne til toilettet er klar til montering. Vi har også mange væghængte toiletter, der er en anden populær toilettype. Uanset hvad bør du vælge et toilet, der passer ind på dit WC, og som hurtigt kan installeres i de eksisterende VVS-installationer. Køber du et nyt toilet, kan du med fordel se vores udvalg af toiletsæder. Langt de fleste toiletter sælges uden toiletsæder, så du skal også købe et toiletbræt til det nye toilet.

Hvilket toilet skal du vælge?

Stående toiletter kommer i forskellige typer. Materialet på vores stående toiletter i Silvan er porcelæn, og de kommer i en elegant og klassisk hvid farve. Dermed passer vores stående toiletter ind i langt de fleste badeværelser. Toiletter adskiller sig fra hinanden på flere punkter. Eksempelvis er der forskelle på, hvilke vandlåse toiletterne passer til. De stående toiletter kommer derudover også med forskellige skylletyper, som kan sikre dig et mindre vandforbrug. Du kan herunder læse om nogle af de områder, du skal være opmærksom på, når du skal finde et toilet til lige akkurat dit badeværelse.

P-lås vs. S-lås

Et toilet skal enten monteres til et afløb via enten en P-lås eller S-lås. S-lås betyder, at afløbet fra toilettet går lodret ned i gulvet. En P-lås betyder, at afløbet fra toilettet går vandret ind i væggen bag toilettet. P-låse bruges ofte i lejligheder, hvor der er en faldstamme ned igennem hele bygningen. S-låse bruges i boliger, f.eks. parcelhuse, hvor der er plads til et afløb i selve gulvkonstruktionen. I alle tilfælde skal du undersøge, om du har et afløb i gulvet eller i væggen, før du køber et nyt toilet. Ellers kan du risikere, at toilet ikke passer til dit afløb.

Miljøvenlighed og vandbesparende skyl

Vil du gerne have et miljøvenligt toilet, der er billigt i brug, skal du holde øje med vandforbruget på skyl. De fleste toiletter i dag har dobbeltskyl, så du kan vælge imellem et stort eller lille skyl. De mest miljøvenlige toiletter i dag har et skyl med enten 2 eller 4 liter, mens andre har et skyl på 3 eller 6 liter. Der kan altså være meget vand og derfor mange penge at spare ved at vælge et vandbesparende toilet. Samtidig gør du også miljøet og vores vandforsyning en tjeneste ved at begrænse vandforbruget fra toiletskyl.

Toilet uden skyllekant

Du kender nok til at rengøre en skyllekant på et toilet. Det er svært at gøre skyllekanten ordentligt rent, og der kan ophobe sig meget kalk og snavs der. Heldigvis er mange nye toiletter lavet uden skyllekant, hvilket gør det meget nemmere at rengøre toilettet. Du kan komme til over det hele med en almindelig toiletbørste, når der ikke er en skyllekant. Så er du fri for at bakse med at gøre skyllekanten rent og bruge en masse skønne spildte kræfter på dette projekt. Det er også en fordel for vandforbruget, hvis der ikke er kalk i skyllekanten.

Montering af et stående toilet

Du må gerne selv montere et stående toilet. Dog skal du kunne lukke for vandet ved en stophane tæt på toilettet. Det nye toilet skal også have samme tilslutningstype som det gamle. Som privatperson må du nemlig ikke selv ændre på de faste VVS-installationer til toilettet. Det kan godt være lidt tungt at flytte rundt på toilettet, så vi anbefaler, at I er to om at udføre arbejdet. Vi har lavet en videovejledning, hvor du kan se, hvordan du skal montere et toilet. Du kan også se, hvilket værktøj du skal bruge til arbejdet. Herunder kan du se videoen:

Sådan holder du dit WC rent og flot

At du jævnligt rengør dit toilet og især toiletkummen er meget vigtigt for, at du kan holde toilettet rent og flot. Hvis du ikke gør dette, kan der hurtigt ophobe sig kalk og brune pletter i bunden af toilettet, som kan være svært at bekæmpe. Brug derfor flittigt toiletbørsten og diverse rengøringsmidler, så du ikke får et toilet fyldt med snavs. Har du en toiletkumme med en masse kalk og okker, findes der WC-rens, der kan bekæmpe dette. F.eks. kan du bruge en toiletplug og særligt toiletrens, hvorefter det er meget nemmere at få en pæn toiletkumme.

Hvad gør du, hvis et toilet løber?

Hvis dit toilet løber, skal du ordne det med det samme, for det kan komme til at koste en formue på ganske kort tid i vandforbrug. Den gode nyhed er, at det ofte kan lade sig gøre at reparere toilet, så det ikke løber længere, med relativt små reparationer. Nogle af dem kan du endda selv udføre. Der er normalt 3 årsager til, at et toilet løber: hanetrolden, en utæt bundventil og/eller en tilkalket cisterne. Du kan herunder se en guide til, hvordan du kan reparere et løbende toilet. Skulle reparationerne ikke afhjælpe problemet, skal du kontakte en VVS’er, da der kan være en anden årsagen til det løbende vand fra cisternen.