Væghængte toiletter

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find dit væghængte toilet hos Silvan

Et væghængt toilet er en smart, elegant og pladsbesparende løsning til toilettet. Væghængte toiletter fungerer ved, at cisternen er indbygget i væggen bag ved toilettet. Dermed hænger toilettet på selve væggen, mens cisternen ikke er synlig, men skjult bag væggen. Det gør, at toilettet fylder væsentligt mindre i rummet. Da mange toiletter kan være store og lidt klodsede i badeværelset, bidrager et væghængt toilet til, at indretningen bliver flottere og mere elegant. Det egner sig især godt til toiletter, som har en minimalistisk og moderne stil. Det skaber også mere luft og plads på badeværelset.

Hvilket toilet skal du vælge?

Væghængte toiletter kommer i forskellige størrelser og design. Især designmæssigt er der store forskelle på toiletterne, så vælg en, der passer ind i toilettets udtryk. F.eks. kan du vælge imellem runde og firkantede toiletter. Vi har også toiletter i både klassisk og moderne stil. Derudover kan du vælge toiletter ud fra deres miljøvenlighed. Der er forskel på, hvor meget vand toiletterne bruger, når de skal skylle. Der kan være en del vand at spare her, så undersøg vandmængden til skyl, før du investerer i et nyt toilet. Husk i øvrigt at tilkøbe et toiletsæde, hvis dette ikke medfølger fra starten.

Fordelene ved et væghængt toilet

Som det allerede er nævnt, er der store fordele ved et væghængt toilet, når det kommer til design og pladsbesparelse. Det er også en hygiejnisk løsning, da du nemt kan gøre rent på gulvet under toilettet. Den mulighed har du ikke med et stående toilet. Der kan heller ikke samle sig skidt på selve cisternen. Har du et lille badeværelse, er det især en stor fordel med et væghængt toilet, da den kun fylder lidt. Et væghængt toilet passer dog ind på de fleste badeværelser, hvis du vil have en moderne og minimalistisk stil. Fordelene ved væghængte toiletter kan opsummeres til disse punkter:

  • Pladsbesparelse: Du kan spare en masse plads på badeværelse ved at vælge et væghængt toilet.
  • Design: Mange foretrækker designet i et væghængt toilet, da det har et elegant og stilrent design.
  • Hygiejne: Rent hygiejnisk er det også bedre med et væghængt toilet. Det er lettere at gøre rent under toilettet, ligesom du er fri for at skulle rengøre cisternen.
  • Komfort: Komforten er bedre med et væghængt toilet, da du selv kan bestemme siddehøjden.

Hvordan monterer du et væghængt toilet?

Muligvis tror du, at det er langt sværere at montere og installere et væghængt toilet end et klassisk stående toilet. Selvom projektet måske er lidt mere omfattende, så kan den erfarne gør-det-selv-type godt selv udføre arbejdet. Har du ikke lige tiden eller overskuddet til det, kan du i stedet få en VVS-installatør til at ordne arbejdet. Du har både mulighed for at montere det væghængte toilet ind i selve væggen eller uden på væggen. Selve indbygningscisternen, som toilettet hviler på, skal monteres godt fast i væggen, da det er den, som holder hele toilettet. De fleste væghængte toiletter kan bære en stor vægt – nogle helt op til 400 kg.

Må du gerne selv udskifte et væghængt toilet? Generelt må du gerne selv montere et toilet, hvis du ikke skal ændre på selve tilslutningen. Men som privatperson må du ikke selv lave nye VVS-installationer, og du må heller ikke tilslutte gulvafløbet. Dog skal du altid passe på med at rode med VVS-arbejde, hvis du ikke føler, at du har helt styr på det. Vil du gerne give dig i kast med at montere et toilet, skal du have andet VVS-tilbehør som afløbsrør og tilslutningsslanger. Du kan købe dette tilbehør hos Silvan, hvis det ikke medfølger i købet af toilettet.

Sådan vedligeholder du et væghængt toilet

Selvom cisternen er gemt bag en væg, så kan du stadig få adgang til cisternen og skyllemekanismen gennem betjeningspladen. Så hvis der er noget i vejen med cisternen, behøver du ikke at bryde væggen ned. Generelt er det nemt at rengøre et væghængt toilet, da du ikke behøver at gøre hele cisternen rent. Ellers findes der nogle gode råd til, hvordan du løbende skal vedligeholde toilettet. Især skal du være opmærksom på kalk, der hurtigt kan ophobe sig i toiletkummen.

Hvis du ikke har været så omhyggelig med rengøring af toilettet, kender du måske til, at toiletkummen kan blive fyldt med okker og kalk. Vi anbefaler derfor, at du jævnligt renser kummen med WC-rens. Sådan forebygger du, at der opstår kalkophobninger i toiletkummen til at starte med. Er der først kommet en masse kalk og okker i kummen, kan du bekæmpe det med særlige rengøringsmidler. Løber dit toilet, kan det være et tegn på, at der er for meget kalk i cisternen. Denne kalk skal du dermed også bekæmpe, så du ikke kommer til at spilde en masse penge på løbende vand.