FSC®-MÆRKET

Hvad betyder FSC®?

Du har helt sikkert set FSC®-mærket på alt fra papir, emballage, træbrædder og meget andet. Så hvad står det for?

  • FSC® (Forest Stewardship Council ®) er navnet på den globale non-profit organisation, der kort fortalt arbejder for at udbrede ansvarligt skovbrug i verdenen. Det gør organisationen ved at sikre, at FSC®-certificerede virksomheder lever op til de krav, der er forbundet med brugen af netop FSC®-mærket på de mærkede produkter, emballage m.m.
  • I FSC®-certificerede skove sikres gode forhold for biodiversitet, vandmiljø, oprindelige folk og skovarbejdere over hele verden. Du kan læse mere om FSC®’ 10 grundprincipper

Hvad betyder FSC® for dig?

Det betaler sig at købe FSC®-mærkede produkter. Selvom din investering i et produkt virker som et her-og-nu køb, så har dit aktive valg om at købe ansvarligt en langtidseffekt.

  • Du er med til at passe på skovene, samt de dyr og mennesker, der bor i dem.
  • Du er også med til at sikre, at skove fortsat bliver drevet ansvarligt med respekt for dem der bor i og omkring skovene.

FSC®-certificeret træ hos Silvan

Hos Silvan vil vi gerne gøre det nemt og attraktivt at købe med omtanke. Én af vores mange initiativer er f.eks. at Silvan har opnået en FSC®-varemærkelicens (FSC® N001747). Det betyder grundlæggende, at vi af FSC® Danmark:

  • Er godkendt til at bruge FSC®-varemærker i vores kommunikation og markedsføring af FSC®-mærkede produkter
  • At FSC®-mærket på vores produkter (f.eks. havemøbler, hegn m.m. i træ) betyder, at de er lavet af skovmaterialer fra FSC®-certificerede skove og andre ansvarlige kilder.

Vi arbejder hver dag på at gøre det mere ansvarligt at udføre gør-det-selv projekterne – uanset hvor små eller store de er. Det gør vi bl.a. ved at tilbyde træprodukter med FSC®-certificering. Det vil på den lange bane gavne fremtidens generationer, at vi i dag tager stilling og passer på naturen. Derfor vil du opleve at vores sortiment løbende opdateres med FSC®-mærkede produkter.

Se efter FSC®-mærkede produkter

I Silvan har vi et bredt sortiment af produkter, der enten er mærket med FSC® 100 %, FSC® MIX eller FSC® RECYCLED. Du kan både finde dem i din lokale Silvan eller på silvan.dk

FSC® 100 %

Produktet er kun fremstillet af FSC®-certificeret materiale og lever op til de høje standarder FSC® stiller til ansvarlig skovdrift og biodiversitet.

FSC® MIX

Produktet er fremstillet af FSC®-certificeret og/eller andet kontrolleret materiale.

FSC® Genbrug

Det skovbaserede materiale i produktet er genbrugt.