Alarmer

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Alarmer til hjemmet

Hos SILVAN finder du et stort udvalg af alarmer til hjemmet. Alle vores alarmer lever op til de gældende regler og krav. Du kan derfor trygt hænge en af vores alarmer op i hjemmet. Vi synes nemlig, at du skal kunne slappe af, både når du er hjemme, sover eller er på farten. Derfor har vi alt fra alarmer, der advarer dig om tyveri, til alarmer mod vandlækage, røg og gas. På den måde kan du blive vækket om natten, hvis uheldet er ude, eller blive opmærksom på eksempelvis røg- eller gasudslip fra køkkenet. Alarmer opfanger nemlig røg eller gas før du selv kan lugte det, og er derfor væsentlige at have i hjemmet for at redde liv og skabe et trygt hjem.

Tyverialarmer

Vi forhandler forskellige tyverialarmer. Når du skal købe en alarm mod tyveri til hjemmet, kan der være forskellige behov afhængigt af, om du bor i lejlighed eller hus. Hvis du bor i et hus, kan der være flere muligheder for, at tyvene kan komme ind. Derfor kan der være behov for alarmer med flere sensorer ved vinduer og døre. Bor du i en lejlighed, der ikke ligger i stueetagen, kan det være svært for tyvene at komme ind af vinduer. Her er det måske kun nødvendigt med en alarm ved hoveddøren. Hvis du bor i stueetagen, kan det derimod være nødvendigt med alarmer på alle udgangsdøre og vinduer.

Røgalarmer

Siden 2004 har det været et krav at installere røgalarmer i alle nybyggede boliger. Det anbefales dog, at alle hjem installerer røgalarmer. Har du flere etager i huset, bør der være en røgalarm på alle etager. Der findes flere forskellige slags brandalarmer; blandt andet batteridrevne, røgalarmer, der er tilkoblet elnettet, og sammenkoblede, elektriske røgalarmer. I nybyggede huse installerer man altid røgalarmer, der er tilsluttet elnettet. Har du et ældre hus, kan du med fordel vælge en batteridrevet røgalarm. Røgalarmer med batteri er den mest almindelige røgalarm. For alle batteridrevne alarmer – hvad enten det er røgalarmer, gasalarmer eller tyverialarmer, bør du jævnligt tjekke batteriet.

Det skal du huske, når du sætter alarmer op

Når du hænger alarmer op, er det vigtigt at de hænger korrekt. Det har nemlig stor betydning for deres virke og effekt. Først og fremmest er det vigtigt at røgalarmer hænger i loftet. Lægger du den på toppen af skabet eller på hylden, har den ingen effekt. Røg søger nemlig opad, og derfor bliver du hurtigere alarmeret, hvis den sidder i loftet. Nogle typer alarmer kan også stoppe med at virke, hvis de hænger på væggen eller en ligger på en hylde. Modsat røgalarmer, behøver gasalarmer ikke at blive placeret i loftet. Ofte anbefaler man at placere disse alarmer i næstehøjde eller på væggen ca. 20 cm fra loftet. Det vigtigste er, at den hænger frit.

Det er vigtigt at placere alarmer i flere rum, for optimal beskyttelse – dette gælder især for alarmer til gas og brand. De har nemlig en begrænset rækkevidde. Eksempelvis bør brandalarmer ikke placeres med mere end 10 meter imellem. Desuden bør alarmer mod gas og røg altid placeres mindst 0,5 meter væk fra vinduer, døre og udluftningsventiler. Ellers kan du risikere, at røg eller gas siver ud af eksempelvis vinduet, før alarmen opfanger det. Det er desuden altid godt at placere alarmer i soveværelset. Alarmer kan godt blive påvirket af vanddampe og mados, og derfor bør de ikke placeres ved siden af pejs, brændeovn eller badeværelse.