Alarmer

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Se vores udvalg af røgalarmer og andre alarmer til hjemmet

Husalarmer dækker over et bredt arsenal af alarmer til hjemmet. Alarmer, som er med til skabe tryghed og sikkerhed i hjemmet. Det drejer sig blandt andet om røgalarmer, men tyverialarmer er også en del af husets alarmer - her kan du bl.a. se vores udvalg af alarmsystemer. Hvor røgalarmer giver os tryghed i form af en vished omkring, at vi bliver advaret i tilfælde af f.eks. brand, giver tyverialarmen vores hjem sikring mod ubudne gæster. Tyverialarmer og røgalarmer er blot et udvalg af de alarmer, der findes til hjemmet. Vi mener nemlig, det er vigtigt, at du kan føle dig tryg og slappe af - både når du er hjemme eller er på farten.

Vores sortiment af alarmer dækker over alt fra alarmer, der advarer dig om tyveri, til alarmer mod vandlækage, røg og gas. På den måde kan du blive vækket om natten, hvis uheldet er ude, eller blive opmærksom på eksempelvis røg- eller gasudslip fra køkkenet. Alarmer opfanger nemlig røg eller gas, før du selv kan lugte det, og alarmerne er derfor væsentlige at have i hjemmet, for at redde liv og skabe et trygt hjem. Der sker hvert år en del ulykker, som kunne være undgået, hvis de rette alarmer havde været installeret.

Hvorfor opsætte en røgalarm og varmealarm?

Siden 2004 har det været et krav at installere røgalarmer i alle nybyggede boliger. Det anbefales dog, at alle hjem installerer røgalarmer. Har du flere etager i huset, bør der være en røgalarm på alle etager. Der findes flere forskellige slags røgalarmer; blandt andet batteridrevne, røgalarmer, der er tilkoblet elnettet, og sammenkoblede, elektriske røgalarmer. I nybyggede huse installerer man altid røgalarmer, der er tilsluttet elnettet. Har du et ældre hus, kan du med fordel vælge en batteridrevet røgalarm. Røgalarmer med batteri er den mest almindelige røgalarm.

En varmealarm kan være et smart tillæg til din røgalarm. En varmealarm fortæller dig, hvis der bliver over 60 grader i det rum, den er placeret i. Den kan ikke erstatte en røgalarm, men kan være smart at installere i f.eks. køkkenet, da du med en varmealarm kan undgå falsk alarm, f.eks. hvis det ryger lidt under madlavningen.

Hvorfor installerer en gasalarm og kuliltealarm?

En gasalarm kan reagere på flere forskellige typer gas. Den registrer bl.a. husgas, naturgas og flaskegas. En gasalarm vil være særdeles fornuftigt, hvis du har gas i hjemmet. En gasalarm opfanger nemlig evt. gasudslip, længe før du evt. kan lugte det. En gasalarm bruges også tit i campingvogne, hvor gasflasker ofte er en del af inventaret.

Hvis du anskaffer en gasalarm, anbefales det, at du også anskaffer dig en kuliltealarm. En kuliltealarm måler kulilteniveauet i luften. Det kan være en god idé at anskaffe en kuliltealarm, hvis du f.eks. har brændeovn. Kulilte er nemlig usynlig og lugtfri, så det kan være vanskeligt at opfange, hvis udslippet er for højt. Små mængder af kulilte kan være farlig, så det kan være rart at blive advaret af en alarm.

Hvor kan du bruge en oversvømmelsesalarm?

En oversvømmelsesalarm er oplagt til forebyggelse af vandskader. En oversvømmelsesalarm har en detektor, som fortæller dig, når dens sensor registrer vand i det rum, hvor den er opsat. Den kan altså være med til at forebygge store vandskader, der kan koste dig dyrt, da du har mulighed for at reagere hurtigt. Det er forskelligt, hvordan en oversvømmelsesalarm måler vandet. Nogle vandalarmer reagerer ved vandspild og forhøjet vandforbrug, hvor andre måler om vandstanden er steget. Så tjek om alarmen kan lige netop det du søger, inden du vælger vandalarm.

Du kan med fordel montere en oversvømmelsesalarm i din kælder, dit sommerhus eller andre udsatte stedet, hvor der er øget risiko for indtrængen af vand, hvis vejret melder storm, skybrud eller meget regn. Det kan have store konsekvenser, hvis man ikke reagerer hurtigt på f.eks. en oversvømmet kælder. Med en oversvømmelsessensor kan du mulighed for hurtigt at udbeder skaden, hvis uheldet er ude.

Sådan installerer du alarmer i hjemmet

Når du hænger alarmer op, er det vigtigt, at de hænger korrekt. Det har nemlig stor betydning for deres virke og effekt. Først og fremmest er det vigtigt, at røgalarmer hænger i loftet. Lægger du den på toppen af skabet eller på hylden, har den ingen effekt. Røg søger nemlig opad, og derfor bliver du hurtigere alarmeret, hvis den sidder i loftet. Nogle typer alarmer kan også stoppe med at virke, hvis de hænger på væggen eller ligger på en hylde. Modsat røgalarmer, behøver gasalarmer ikke at blive placeret i loftet. Det er blot vigtigste er, at de hænger frit.

Det er vigtigt at placere alarmer i flere rum, for optimal beskyttelse. Det gælder især for alarmer til gas og brand. De har nemlig en begrænset rækkevidde. Eksempelvis bør brandalarmer ikke placeres med mere end 10 meter imellem. Desuden bør alarmer mod gas og røg altid placeres mindst 0,5 meter væk fra vinduer, døre og udluftningsventiler. Ellers kan du risikere, at røg eller gas siver ud af eksempelvis vinduet, før alarmen opfanger det. Det er derudover altid godt at placere alarmer i soveværelset. Alarmer kan godt blive påvirket af vanddampe og mados, og de bør derfor ikke placeres ved siden af pejs, brændeovn eller badeværelse. For alle batteridrevne alarmer – hvad enten det er røgalarmer, gasalarmer, tyverialarmer eller noget helt fjerde, bør du jævnligt tjekke batteriet.