Alarmsystemer

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Forøg din tryghed i hverdagen med et alarmsystem

Hvis du frygter, at der kan komme indbrudstyve, når du ikke er hjemme, er et alarmsystem en rigtig god investering. Og så kan det give dig en større tryghed i hverdagen. I tilfælde af at uvedkomne gæster tvinger sig adgang til dit hjem, vil alarmsystemet straks blive aktiveret, så hele nabolaget kan høre det. Det skræmmer indbrudstyvene væk, og samtidig har det en præventiv effekt, da indbrudstyve nødigt bryder ind i et hjem med alarmsystem igen. Vil du gerne have en større tryghed og beskytte de dyre genstande i din bolig, er et alarmsystem en rigtig god tilføjelse til hjemmet.

Hos Silvan har vi et stort udvalg af alarmsystemer. De passer især godt til parcelhuse og andre former for private boliger. Fælles for dem er, at de er uden abonnement. Der er fordele og ulemper ved at vælge et alarmsystem med eller uden abonnement. En af de store fordele ved at købe et alarmsystem uden abonnement er, at du er fri for at skulle binde dig til at betale et månedligt beløb i en længere periode. Selvfølgelig får du service og vagtfunktion med i mange abonnementsløsninger fra diverse sikkerhedsfirmaer, men til en almindelig privatbolig er et alarmsystem uden abonnement ofte en tilpas løsning.

Udforsk SikkertHjem alarmsystemerne her

Hvilket alarmsystem skal du vælge?

Det er bedst at vælge alarmsystem ud fra størrelsen og typen af din bolig. Typisk består et alarmsystem af åbningskontakter, som aktiveres, hvis et vindue eller en dør åbnes, fjernbetjeninger til at til- og frakoble alarmen samt nøglebrikker til at slå alarmen til og fra. Derudover kan der også medfølge en SmartPad, så du kan styre alarmsystemet via en app på en smartphone. Vær opmærksom på, at du skal have alarmsystemet tilkoblet til internettet, for at du kan styre det via en smartphone. Alternativt kan du købe et SIM-kort til nogle af modellerne, så du kan modtage SMS-beskeder, hvis alarmen bliver aktiveret, når du ikke er hjemme.

Du kan tilkøbe tilbehør til alarmsystemet, hvis du vil forbedre sikkerheden endnu mere. Her er det f.eks. oplagt at installere overvågningskameraer, så du kan overvåge hjemmet, når du ikke er hjemme. Hos Silvan har vi overvågningskameraer til både indendørs og udendørs. Andre former for tilbehør er sirener med kraftige lyde til både indenfor og udenfor, som vil blive aktiveret, hvis en tyv eller andre uvedkommende gæster går forbi den. Du har også mulighed for at købe bevægelsessensorer, der f.eks. kan tænde lyset, hvis nogle passerer den. Hvis du køber et alarmsystem med bevægelsessensorer, vil de ofte være lavet sådan, at de ikke bliver aktiveret, hvis et kæledyr op til 25 kg passerer den.

Sådan installerer du et alarmsystem

Til selve alarmsystemet vil der medfølge en vejledning, der viser dig, hvordan du skal installere det. Denne vejledning skal du naturligvis følge, men her vil du få nogle generelle råd til, hvordan du kan installere alarmsystemet. Først og fremmest er det vigtigt, at du installerer åbningskontakterne ved de døre og vinduer, som tyve kan bryde op. Herudover skal du opsætte bevægelsessensorer der, hvor det er mest sandsynligt, at indbrudstyve vil passere forbi. Samtidig skal du tilkoble den eventuelle SmartPad’en til Wi-Fi og aktivere de forskellige koder osv. til alarmsystemet. Husk også at tilkoble overvågningskameraer til alarmsystemet, hvis du har tilkøbt dem. I tilfælde af at du skal tilkoble overvågningskameraer udendørs, er det vigtigt, at du overholder de gældende regler: f.eks. må du ikke overvåge offentlige områder med kameraet.

Når du skal installere alarmsystemet, er det en god idé at montere alarmmærkater eller alarmskilte udendørs, så det kan ses, at du har installeret en alarm. Det har en præventiv effekt, da indbrudstyve kan blive skræmt af advarslen om alarmer i boligen. Vil du gerne forbedre sikkerheden i hjemmet på andre områder, kan du også tilkoble en røgalarm til alarmsystemet. På denne måde kan du blive advaret om det via alarmsystemet, hvis der udvikler sig røg. Et alarmsystem kan altså optimere sikkerheden i boligen på mange områder.

Hvordan kan du få et endnu mere trygt og tyverisikkert hjem?

Et alarmsystem er en metode til at optimere sikkerheden i hjemmet, men der findes faktisk mange andre tiltag, som kan gøre dit hjem mere sikkert. Bl.a. kan du købe et døgnur, der kan tænde og slukke for lyset i forskellige tidsintervaller. Det gør, at det ser ud, som om der er nogle hjemme, selvom der ikke er det. Det kan være praktisk, når du er på ferie. Hvis du bor i et hus, er et andet sikkerhedstiltag at gøre det svært at få adgang til huset. Det kan f.eks. være med et hegn eller en tæt hæk rundt om grunden.

En anden effektiv strategi er at alliere sig med sine naboer via nabohjælp. Det kan f.eks. være ved at få naboen til at tjekke ejendommen, hvis en alarm skulle blive udløst, når du ikke er hjemme. Du kan også få hjælp af naboen til at tømme postkassen og fylde skraldespanden, hvis du er på ferie, så det ikke ser ud, som om du er væk i en længere periode. Derudover kan du med fordel også lige tjekke dine døre og vinduer. Det er nemlig her, at indbrudstyve oftest tilgår huset, så de skal helst være stærke i både materiale og ved lukkemekanismerne. Hvis du lejer eller låner din bolig ud og derfor skal overdrage en nøgle, kan du opbevare den i en nøgleboks. Det er mere sikkert end at have den under en dørmåtte eller krukke.