Dørklokker

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvorfor vælge en dørklokke til din bolig?

En af fordelene ved en dørklokke er, at du kan høre, når dine gæster, postbuddet eller håndværkeren er ved døren. De kan selvfølgelig altid banke på døren, hvis du ikke har en dørklokke, men det kan være svært at høre, hvis du er i den anden ende af boligen. Det er også mere behageligt for dine gæster, at de ikke skal banke hårdt på døren flere gang, men de derimod bare kan sætte fingeren på ringeklokken, hvorefter en klar ringetone spreder sig. Hvis du ikke ønsker, at ringeklokken skal ringe om f.eks. natten, så kan du på nogle modeller slå lyden fra.

Dørklokken har udviklet sig meget siden da og fås nu i et væld af varianter og med mange andre ringetoner end den klassiske ding dong. De fleste af os har brug for en dørklokke til vores bolig, og i dag findes der mange forskellige dørklokker. Inden du vælger dørklokke til din bolig, er der nogle overvejelser, der gode at gøre sig. Der findes dørklokker til enhver bolig, men det er især to varianter, der dominerer markedet: Den trådløse dørklokke og den klassiske fastmonterede dørklokke. Mange dørklokker er i dag batteridrevet, men vi har også elektriske dørklokker i vores sortiment.

Hvad skal du overvejelse, inden du køber en dørklokke?

Der kan være mange forskellige behov, som kan være gode at tage i betragtning, inden du vælger din nye dørklokke. Har du et mindre hus, eller er din hoveddør placeret således, at du altid let kan høre, når det ringer på døren, kan en almindelig dørklokke være en god idé for dig at købe. Den placeres et fast sted og dørklokken, og den kimer så snart, der ringes på døren. Har du derimod svært ved at høre, når det ringer på døren, hvis du ofte befinder dig i haven, garagen eller lignende, kan en trådløs dørklokke være et godt valg.

Hvis du har to døre, kan det være praktisk med to ringtryk. Der medfølger oftest kun et ringtryk, når du køber en ringeklokke. Men du kan tilkøbe ringtryk i løsvægt, hvis du har brug for flere ringtryk. Nogle modeller har du endda mulighed for at tilslutte en sensor eller bevægelsesføler til døren. Så du får besked om, når døren åbnes. Det kan derfor være godt, at du på forhånd at tænker over, hvilke behov du har brug for, når du vælger dørklokke.

Skal du vælge en trådløs eller standard dørklokke?

Skal du købe en dørklokke for første gang, eller skal den gamle model udskiftes? Så er der som udgangspunkt to modeller på markedet. Den ene er en standard dørklokke, og den anden er en trådløse dørklokke.

Standard dørklokke

En standard dørklokke er det optimale valg for dig, hvis du bor i en mindre bolig, og du kan høre dørklokken i hele boligen. Denne model er ledningsført, hvorfor den oftest bliver placeret i rimelig afstand til ringtrykket. Den er batteridrevet, så du skal huske at skifte batterier på modellen. En standard dørklokke skal derudover vægmonteres, og så kan de fleste modeller indstilles til at ringe med 2 toner.

Trådløs dørklokke

En trådløs dørklokke er det optimale valg, hvis du ikke kan høre dørklokken i alle rum eller går udenfor, mens det ringer på døren. Mange vælger en trådløs dørklokke til hjemmet, da den er let at anvende og giver mange muligheder. En trådløs dørklokke har nemlig ingen ledninger. Derfor kan du let placere dørklokken præcist dér, hvor det giver bedst mening for dig. Mange har prøvet at få beskeden om, at folk forgæves har ringet på døren, fordi man befandt sig et sted i huset, hvor dørklokken ikke kunne nå øret. Med en trådløs dørklokke kan du tage den med dig ud i eksempelvis haven, garagen eller med op på førstesalen, så du altid kan høre, når det ringer på døren.

De trådløse dørklokker har forskellige rækkevidder. Du kan få modeller med en rækkevidde på op til 200 m. Andre modeller kommer med en døralarm, hvor du kan se, hvis døren bliver åbnet. Det kan være praktisk, hvis du har mindre børn, som er på vej ud ad døren. Du kan også få trådløse dørklokker med bevægelsessensorer, hvor du får besked, når dine gæster er ved døren. Det er derudover ofte muligt at koble flere dørklokker sammen, så der let kan ringes på flere forskellige døre. Modtageren er den samme, men ofte er det muligt at redigere lyden. På den måde kan du give de forskellige døre hver deres lyd, når der ringes på.

Modtagerenhederne til dørklokker er altid i et diskret design, så de kan placeres i hjemmet uden at skille sig ud fra den øvrige indretning. Man kan i dag få dørklokker med andre ringetoner end den klassiske ding dong lyd. Flere dørklokker giver dig mulighed for at vælge den lyd, du bedst kan lide, ud af et mindre udvalg af forskellige ringetoner. Det betyder også, at du har mulighed for at skifte til en anden ringetone, hvis du trænger til lidt variation i lyden af din dørklokke. Desuden er det ofte muligt at skrue op og ned for volumen på dørklokken, så lydniveauet passer til dig.

Hvordan virker en trådløs dørklokke?

Trådløse dørklokker fungerer på den måde, at du placerer senderen ved døren. Herefter kan du placere modtagerne, hvor det passer dig, og flytte dem rundt efter behov. Det gør dørklokken yderst fleksibel. Det er dog vigtigt at huske på, at dørklokker kan have forskellige rækkevidder. Derfor bør du sikre dig, at du ikke flytter den længere væk, end den stadig kan nå. De trådløse dørklokker fås med forskellige rækkevidde, så tjek hvad dit behov til rækkevidde er, før du anskaffer en trådløs dørklokke.

Med en trådløs ringeklokke slipper du for at skulle trække ledninger eller lave besværlige installationer. Du skal blot placere en kontakt, udenfor, ved indgangen til din bolig, samt du skal have en modtager indenfor. Der hvor du gerne vil have den til at afgive lyd. Husk, at du kan flytte rundt eller tage modtageren med rundt. Du skal blot sikre dig, at der er rækkevidde nok.

Sådan tjekker du batteriniveauet på din dørklokke

Det kan det være en god idé at tjekke batterierne jævnligt. Mange trådløse dørklokker er batteridrevne og det er derfor vigtigt at tjekke batteriet regelmæssigt. Nogle dørklokker har en lampe, der indikerer når batteriet er fladt. Døde batterier i en dørklokke er ikke så slemt, som når det handler om eksempelvis røgalarmer. Alligevel kan det være irriterende ikke at kunne høre, når gæsterne ringer på døren.

Du skal være opmærksom på, at der både skal være strøm på selve klokken, men der skal også være strøm på dørtrykket. Dørtrykket kan godt have et lavt batteriniveau, selvom det lyser, når du trykker på knappen. Du skal derudover huske på, at de fleste klokker skal have en ny kodning, når du skifter batterierne. Det gør du på følgende måde:

  1. Fjern batterierne i dørklokke og dørtryk – gerne i et par minutter
  2. Sæt batterierne i dørklokken og dørtryk igen
  3. Tryk én gang på dørtrykket, hvorefter der automatisk genereres en ny kode, som sendes til dørklokken. Din dørklokke skulle gerne være kodet sammen med dørtrykket nu