Overvågningskameraer

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Overvågningskamera – sådan skræmmer du tyven væk

De fleste forbinder overvågningskameraer med noget, der bliver anvendt i butikker og andre erhverv. Kameraet har hjulpet med at holde ubudne gæster væk, eller det har måske også kunne få en butikstyv til at tænke sig om, én ekstra gang eller to. Hvis overvågningskameraet ikke har kunne afholde butikstyven, eller de ubudne gæster fra at udføre deres gerninger, har det som oftest kunne bidrage til at redegøre for situationen. Et overvågningskamera er derfor et meget anvendt præventivt middel hos mange virksomheder. Det er dog også blevet et meget populært redskab for private at bruge til sikring af hjemmet, pga. den store præventive effekt.

Du kan også bruge overvågningskameraer i privaten, til at holde øje med huset, mens du ikke er hjemme. I vores sortiment finder du modeller til både indendørs og udendørs brug. De fleste kamera begynder at optage, korte videooptagelser, hvis der er bevægelse foran kameraet. Hvis kameraet er opsat til din smartphone, vil den sende en notifikation til din telefon. På den måde kan du reagere hurtigt, hvis der er ubudne gæster ved din bolig. Du finder også dummy- eller attrap kameraer, som ligner et rigtigt overvågningskamera, men det kan ikke optage. Det sender dog et signal om, at der er overvågning i huset, som kan bruges til at skræmme ubudne gæster væk.

Hvad er fordelene ved at benytte et overvågningskamera?

Videoovervågning kan bruges i både virksomheder og privaten. Der er mange fordele i at investere i overvågning. Nogle af fordelene er:

  1. Fjernovervågning

  2. Du kan holde øje med dit hjem eller virksomhed, selvom du ikke er hjemme eller på arbejde. Det kan være en fordel, hvis du er på ferie, weekendtur, eller din virksomhed er lukket ned i weekenderne. Det skaber både en tryghed, men det giver dig også mulighed for at reagere hurtigt, hvis der skulle komme ubudne gæster på besøg.

  3. Skræmmer tyven væk

  4. Synlige videokamera har en positiv effekt, da de kan afskrække ubudne gæster fra at træde ind på din ejendom/forsøge at lave et indbrud. Du kan derfor med fordel gøre opmærksom på, at din ejendom eller virksomhed overvåges. Det kan du gøre med videomærkater, som du kan montere på dine døre og vinduer (det er i nogle tilfælde et lovkrav med skiltningen).

  5. Dokumentation

  6. Du kan bruge videooptagelserne som dokumentation, hvis uheldet er ude og du f.eks. oplever at få besøg af ubudne gæster. Det kan være en fordel, når politiet skal opklare et eventuelt indbrud. Men det har også den fordel, at du kan følge med i, hvem der færdes på din ejendom.

  7. Mulige rabatter på ansvars- og husforsikring

  8. Mange forsikringsselskaber anerkender, at husejere og virksomheder passer på deres ejendom. Der er således mange forsikringsselskaber, som tilbyder rabatter på forsikringspolicen på din ejendom, hvis du installerer videoovervågning på din bopæl eller omkring din virksomhed. Denne rabat kan du måske anse, som et supplement til omkostningerne ved at investere i overvågning.

Hvilke overvejelser skal du gøre, inden du opsætter overvågningskamera?

Der er nogle lovgivningsmæssige regler, som du skal være opmærksom på, før du installerer videoovervågning. Du skal herunder være opmærksom på, at du gerne må overvåge din ejendom eller grund, men du må ikke filme uden for denne. Det betyder med andre ord, at du lovligt kan filme på din egen grund, men kameraet må ikke filme over på f.eks. naboens grund eller andres private arealer. Det er derudover forbudt at filme over på offentlige arealer.

Privatpersoner, skal som udgangspunkt ikke skilte med overvågning af deres egen private grund. Men, filmer du på stedet af din grund, hvor f.eks. skraldemænd, postbud eller hjemmehjælpere færdes, så skal du med tydelig skiltning gøre opmærksom på, at området videoovervåges. Herunder skal virksomhedsejere, som f.eks. ejer en tøjbutik, kontorbygning eller lignede, gøre tydelig opmærksom på, ved indgangen, at bygningen eller kontorbygningen er overvågning udenfor og/eller indenfor.

Hvilken type overvågningskamera skal du vælge?

Et overvågningskamera kan både benyttes indendørs og udendørs. Det kan være trådløst eller via kabel. I dag fås der mange forskellige varianter af overvågningskameraer. Det er derfor vigtigt, at du gør dig nogle grundige overvejelser omkring, hvad formålet er, og hvor det skal anvendes. Skal man f.eks. bruge et udendørskamera til at overvåge huset udefra, skal det helst kunne holde til det omskiftelige danske vejr.

Der findes overvågningskameraer, der er mere diskrete i deres design, men også nogle der er mere tydelige og derved nemmere at få øje på for en evt. ubuden gæst. Derudover er det forskelligt, hvordan de lagrer optagelserne. Nogle overvågningskameraer lagrer det f.eks. på et SD kort- eller en cloudbaseret løsning, og andre kan tilknyttes en app. Nogle kameraer har også funktionen autotracking hvilket betyder, at det kan indstilles til at følge eventuelle bevægelser i billedet. Der er mange overvejelser, og det er vigtigt at finde det overvågningskamera, der passer dig bedst.

Overvågningskamera - andre tiltag, der ville være hensigtsmæssige?

Et overvågningskamera har en rigtig, god præventiv effekt. Men, hvis du gerne vil sikre dit hjem, vil vi anbefale, at du også kigger nærmere på andre tiltag. Du kan med fordel kigge nærmere på alarmsystemer, bevægelsessensorer til lysstyring eller måske nogle af de pakkeløsninger,der findes, som indeholder flere elementer til at hjælpe med at sikre dit hjem.

Med et alarmsystem kan du skabe endnu større tryghed i hjemmet. Mange oplever, at de har svært ved at sove trygt om natten eller opholde sig alene hjemme, efter et indbrud. Du kan derfor vælge at øge trygheden, hvis du vælger at få monteret både et alarmsystem og videoovervågning. Du kan også vælge at installere både et alarmsystem, videoovervågning, dør- og vindueskontakter og en bevægelsessensor. På den måde bliver dit hjem nærmest umulig at trænge ind i, uden du får besked. Det kan hjælpe med til, at du kan sove trygt og roligt om natten igen.