Opladere

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find en batterioplader hos Silvan

Har du genopladelige batterier, skal du naturligvis også have en batterioplader. Derfor er det heldigt, at du hos Silvan kan finde et bredt udvalg af batteriopladere. Der er mange fordele ved at vælge genopladelige batterier frem for engangsbatterier. Du kan spare en hel del engangsbatterier, da nogle batterier kan genoplades helt op til 1.000 gange og derfor kan genbruges adskillige gange. Derudover er det også en fordel for miljøet, da du er fri for at forbruge mange batterier og dermed værdifulde materialer, hvis du vælger de genopladelige typer. Til nogle batteriopladere medfølger der også batterier, men ellers skal du huske at købe batterier ved siden af.

Der findes flere forskellige typer af genopladelige batterier og batteriopladere. Leder du efter batterier og batteriopladere til elværktøj og havemaskiner, er det en anden form for batteri, du skal vælge. Her skal du se i vores udvalg af batterier til elværktøj og havemaskiner. Er det en mobiloplader, som du er på udkig efter, skal du se i vores udvalg af mobiludstyr. På siden med mobiludstyr kan du desuden finde powerbanks, så du kan få strøm på mobilen og andre enheder, selv hvis du ikke har en strømforsyning i nærheden af dig. Se i vores udvalg og find det produkt, som du har brug for.

Hvilken batterilader skal du vælge?

Det vigtigste er, at du vælger en batterilader, der passer til de batterier, som du har – ellers er batteriladeren ikke meget værd. Vi har mange batteriladere, som passer til både AAA- og AA-batterier, der er de mest anvendte batterityper. Har du C-, D- og 9 volts-batterier, kan du dog også finde en oplader til disse batterityper. Nogle batteriopladere har også USB-porte, så du kan oplade enheder via et USB-kabel som f.eks. din mobil. Du kan læse i produktbeskrivelsen til den enkelte lader, om der medfølger batterier eller ej. Typisk vil det være AA-batterier, som medfølger til batteriopladerne.

Ud over dette kan du finde forskellige funktioner i laderne. Eksempelvis kan de have sikkerhedsforanstaltninger. Det kan være beskyttelse imod overophedning, så opladeren ikke bliver for varm. En anden vigtig sikkerhedsfunktion er, at laderen kan forhindre, at den oplader engangsbatterier (alkalinebatterier) og defekte batterier. De fleste batteriopladere har forskellige spændinger, så de kan bruges mange steder i verden. Genopladelige batterier skal helst ikke overoplades, så en batterioplader med beskyttelse imod overopladning er værd at overveje. Hvis du gerne vil se, hvor meget batteriet er opladet, har mange batteriopladere en opladningsindikator. Ladetiden er forskellig fra oplader til oplader.

Sådan bruger du en batterioplader

Det er i udgangspunktet meget nemt at bruge en batterioplader. Du skal blot tilslutte opladeren til kontakten, hvorefter den er klar til brug. Husk dog at vende batterierne korrekt, så de kan blive opladt. Samtidig skal du tjekke, at det er genopladelige batterier, som du putter i opladeren, da engangsbatterier kan risikere at eksplodere, hvis de kommer i en batterioplader. Når batterierne er færdigopladede, kan du bruge dem igen. Undgå at oplade dem for lang tid, da de ikke har godt af dette. Opbevar gerne batterierne et sted, hvor der ikke bliver for varmt, da batterier ikke kan tåle for meget varme i længere tid.

Genopladelige batterier holder ikke uendeligt, og når de ikke længere kan oplades eller er blevet defekte, skal de smides ud – det er ret forskelligt, hvor mange opladninger genopladelige batterier kan tåle, men det er typisk et sted mellem 500 og 1.000 gange. Det er vigtigt, at du ikke smider de brugte genopladelige batterier ud i de almindelige skraldespande. Da batterier generelt har værdifulde stoffer i sig, som er værd at genbruge, skal de smides ud i særlige beholdere. Desuden kan batterier også være skadelige, hvis de ender i det forkerte affaldssystem. Du bør kunne læse på din kommunes hjemmeside, hvor du kan deponere dine gamle batterier.