Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Gardiner og persienner til ethvert behov

Gardiner eller persienner er nødvendige i enhver bolig. De er med til, at du kan skærme dine vinduer af for nysgerrige blikke og begrænse lysindfaldet i de forskellige rum. Det kan f.eks. være i soveværelset, hvor du gerne vil have, at der er mørkt, så du kan sove tungt uden at blive vækket af lysindfald. Eller det kan være i stuen, hvor du gerne vil dække af for sollys, så der ikke kommer for meget refleksion på skærmene. Det kan også være, at du bor i en lejlighed i byen med vinduer ud til gaden. Her kan gardiner eller persienner skærme af, så der ikke kommer nysgerrige blikke ind i lejligheden.

Gardiner tjener altså mange funktioner, så det er vigtigt, at du finder et gardin til dine behov. I Silvan kan du heldigvis finde gardiner og persienner til ethvert behov. Det er til de mange forskellige rum i en bolig og de mange forskellige typer af terrassedøre og vinduer. Du kan derudover finde gardiner i flere farver og design, så du kan tilpasse dem til stilen i dine rum. Et gardin har nemlig ikke kun en praktisk funktion, men skal tilføje stil og kant til et rums indretning. Sørg derfor for at finde et gardin, der falder i din smag, så det kan gøre dine rum endnu flottere.

Hvilke typer af gardiner og persienner findes der?

Gardiner kommer i mange typer. Der findes de helt traditionelle gardiner i stof, som du skal hænge op i gardinstænger. Ud over de traditionelle gardiner kan du hos Silvan finde persienner, lamelgardiner, plisségardiner og rullegardiner. Disse gardiner passer til forskellige typer af rum og har hver deres fordele og ulemper. Der er derfor ingen af de forskellige typer af gardiner, der i sig selv er bedre end andre, da det afhænger af, hvad de skal bruges til. Du kan herunder læse mere om, hvad der kendetegner gardintyperne. På denne måde kan du bedre vide, hvad der passer til dit rum.

Persienner

Persienner er en af de mest populære måder at skærme af for vinduer. Det er der mange gode grunde til, da du hurtigt og enkelt kan få kontrol over lysindfaldet. Persienner har flade, vandrette lameller, som du kan åbne og lukke. Hvis du ikke vil skærme vinduet af, kan du nemt og hurtigt rulle persiennerne op. De er desuden også nemme at rengøre, da du blot skal køre en klud over dem. Hos Silvan kan du justere størrelsen på persiennerne, så kan du købe persienner, der passer til dine vinduer eller terrassedøre i hjemmet.

Lamelgardiner

Lamelgardiner er en form for persienner, der er sat på højkant. Denne form for gardin passer helt perfekt til store vinduespartier. Det er nogle yderst elegante gardiner, der er meget nemme at indstille. De er helt perfekte til at regulere lysindfald. De fylder ikke meget i et rum, så hvis du har et minimalistisk hjem, passer de godt ind. Du kan justere størrelsen hos Silvan, når du bestiller dem under det enkelte produkt. De er nemme er sætte op. Husk dog at måle grundigt op før, så du får den rigtige størrelse fra starten.

Plisségardiner

Plisségardiner er den fleksible gardinløsning. Du kan indstille plisségardiner, så du kan få det lysindfald ind i rummet, som du ønsker. Hvis du gerne vil værne om dit privatliv, kan du dække noget af vinduet til, så det ikke er muligt at se igennem vinduet. Derfor er de supergode til stuelejligheden, hvor forbigående kan finde på at kigge ind. Dog kan du stadig sikre, at der kan komme lys ind i rummet, da du kan undlade at dække hele vinduet til. Ligesom med vores andre gardiner kan du også selv justere størrelsen på gardinerne, så de passer til dit vindue.

Rullegardiner

Rullegardiner er en anden populær gardintype. Det er en fleksibel gardintype, som du kan finde i mange mønstre og design hos Silvan. Vil du gerne have et rullegardin til et skråvindue, kan du finde det i vores sortiment. Ellers kan du nemt og intuitivt indstille længden og bredden, så du får det rette rullegardin til lige akkurat dit vindue. Et rullegardin fungerer ved, at du ruller gardinet op og ned, alt efter hvordan du vil indstille det. Det er nemt at montere et rullegardin, så længe du husker at måle nøje og præcist op.

Hvilke gardiner skal du vælge?

Hvilke gardiner du skal vælge, handler naturligvis om smag og behag og deres praktiske funktion. Men lige så vigtigt er det at være opmærksom på, hvilket rum du skal bruge gardinerne i. Der er nemlig stor forskel på, om gardinerne skal være i stuen, soveværelset eller køkkenet. Hjemmets rum bruges forskelligt, hvilket gør, at rummene skal have særlige gardiner. Det handler bl.a. om lysindfald, stemning og brugen af rummene. Du kan her læse mere om, hvilke overvejelser du bør gøre dig ift. gardiner til rundt om i hjemmet. Så er du forberedt på, hvordan du kan finde de helt rette gardiner.

Gardiner til stuen

Stuen er et rum for samvær, hygge og afslapning. Det skal gardinerne afspejle. Samtidig er mange stuer kendetegnet ved at have store vinduespartier. Selvom det er rart at få sollys ind i stuen, kan det hurtigt blive meget varmt. Du vil nok også gerne undgå for meget genskin fra solen i skærmene. Her egner lamelgardiner sig rigtig godt til stuen, da du hurtigt og nemt kan kontrollere lysindfaldet. Da de også har et minimalistisk og enkelt look, passer de ind i de fleste stuer. Bor du i en lejlighed eller byhus med stuevindue ud til en befærdet vej, er plisségardiner et godt valg. Så kan du nemlig undgå at få for mange nysgerrige blikke ind i stuen.

Gardiner til soveværelset

Soveværelset er et af de vigtigste værelser at have nogle ordentlige gardiner eller persienner. Det skyldes især, at soveværelset skal være helt mørkt om natten, når du skal sove. Derfor anbefaler vi, at du vælger nogle gode mørklægningsgardiner. Mørklægningsgardiner kommer i mange typer – både som rullegardiner, plisségardiner og lamelgardiner. Hvilke du vælger, afhænger af, hvad du synes, der bedst passer til vinduet og rummet. Husk dog, at mørklægningsgardinet skal være helt tætsluttende i siderne, for at de skal virke efter hensigten. Et klassisk stofgardin med mørklægning kan også være fint til soveværelset, hvor det også kan have en lydisolerende effekt.

Gardiner til køkkenet

Køkkenet er et andet rum, hvor du kan opsætte gardiner. Her skal du have en speciel type gardiner, da der er meget mados fra madlavningen. Af denne grund er det en god idé at vælge gardiner, der er lette er rengøre til køkkenet. Det kan f.eks. være persienner, som du hurtigt kan køre over med en klud og få skidt væk. Stofgardiner egner sig ikke til køkkenet, da de optager meget af madosen i sig. Hvis du har et vindue lidt længere væk fra komfuret, kan du vælge et plisségardin. Så kan I eksempelvis undgå blikke og lysindfald udefra, når I spiser mad rundt om bordet.

Bestil gardinbussen og spar tid og bekymringer

Vil du gerne undgå at måle op til gardinerne i hjemmet? Og vil du gerne have professionel vejledning, så du kan få et gardin, der passer til lige præcist dit hjem? Så er gardinbussen løsningen. Gardinbussen fra Debel kører ud til dig, hvorefter der vil blive målt op til gardiner. Herefter vil du også blive rådgivet om gardintyper, farvevalg og materiale. Du får mulighed for at se gardinprøver, så du kan se, hvordan gardinet passer ind i hjemmet. Du slipper altså for en masse bekymringer og tid, hvis du vælger gardinbussen. Den professionelle vejledning gør, at du kan træffe et mere sikkert valg af gardiner, som du bliver glad for i det lange løb.

Sådan vedligeholder du dine gardiner

Vedligeholdelse er vigtigt for, at dine gardiner kan holde i lang tid. Ved at vedligeholde og rengøre gardinerne jævnligt, får du også nogle meget flottere gardiner, der pynter i rummet. Heldigvis er gardinerne i Silvans sortiment nemme at vedligeholde. Vedligeholdelsen afhænger af gardintypen. Et rullegardin skal du f.eks. rengøre ved at tørre den med en fugtig og ren klud. Du tørrer det i en nedadgående bevægelse, mens det er rullet ud. På samme måde kan du enten med en microfiberklud eller en klud med vand, der er hårdt opvredet, tørre plisségardiner over. Desuden er det en god idé, at du en gang om ugen folder plissegardinerne helt ud, da det er bedst for plisseringen.

Persienner kan du rengøre med en microfiberklud eller en børste. Hvis der er meget fedt og skidt på dem – f.eks. hvis de står ved siden af et komfur – kan du rengøre dem med en klud og vand med lidt opvaskemiddel. Lamelgardiner kan du støve af, når det er nødvendigt. Er lamelgardinerne blevet plettede, kan du tage dem ned og vaske dem i hånden på en skånsom måde. Dog er det vigtigt, at du tjekker vaskeanvisningen på de konkrete lamelgardiner (og i øvrigt gardiner helt generelt), før du giver dig i kast med at rense dem.