Persienner

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Få fleksible gardiner med persienner

Persienner giver dig fuld kontrol over lysindfaldet og er en af de mest populære gardinløsninger. Persienner består af flade, vandrette lameller. De er derfor en yderst fleksibel gardinløsning, der er gode til at afskærme for solen, uden at du mister dit udsyn. Det gør også persienner gode til alt fra stuen til kontoret, da de let kan indstilles alt efter lysindfaldet. Persienner er lette at hænge op, og kan både monteres i loftet eller på væggen. Med persienner kan du afskærme for lysindfald let og hurtigt, ligesom du også kan få fuld udsigt ud af vinduet, når du ruller dem helt op. Persienner har et enkelt udtryk og passer derfor til mange forskellige rum i huset.

Sådan måler du op og monterer persienner

Inden du vælger hvilke persienner du skal have, skal du først måle dit vindue op. Det gør du ved at måle både toppen og bunden af vinduet. Hvis du vil have dine persienne til at hænge fra eksempelvis vindueskarmen, skal du måle denne i stedet for vinduet. Det er en god ide at tage flere mål, for at være helt sikker på at du måler rigtigt. Skal din persienne sidde i en karm, er en tommelfingerregel, at du skal fratrække 0,5 cm fra det smalleste punkt af bredden. Det er vigtigt at dine persienner er lange nok til at dække hele vinduet. Det gør ikke noget, hvis de er for lange, da de er lette at afkorte.

Persienner er meget lette at montere til vinduet eller vindueskarmen. Når du skal montere dine persienner, skal du først montere de medfølgende ophæng, det sted som persienne skal placeres. Dette gøres let med to skruer i hver side. Det er desuden en god ide at måle, hvor du placerer dem, i forhold til vinduet eller vindueskarmen, så de hænger helt lige. Når de to ophæng er monteret er persiennen let at fastgøre til disse. Persiennen er nu hængt op og klar til brug. Vil du gerne have snorene fastgjort, kan du montere en krog, som de kan snores fast til, så de ikke hænger fra vinduet.