Persienner

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Få fleksible gardiner med persienner

Persienner giver dig fuld kontrol over lysindfaldet og er en af de mest populære gardiner. Persienner består af flade, vandrette lameller. De er derfor en yderst fleksibel gardinløsning, der er gode til at afskærme for solen, uden at du mister dit udsyn. Det gør også persienner gode til alt fra stuen til kontoret, da de let kan indstilles efter lysindfaldet. Persienner er lette at hænge op og kan både monteres i loftet eller på væggen. Med persienner kan du afskærme for lysindfaldet let og hurtigt, ligesom du også kan få fuld udsigt ud ad vinduet, når du ruller dem helt op. Persienner har et enkelt udtryk og passer derfor til mange forskellige rum i huset.

Ud over at være nemme at sætte op er persienner også nemme at rengøre. Udvalget af persienner hos Silvan er lavet af aluminium, hvilket gør, at du hurtigt kan tørre dem over, hvis de har fået skidt eller støv på sig. Persienner i aluminium udmærker sig også ved at være lette, så de ikke vejer så meget, når de hænger foran vinduet. Er du på udkig efter andre gardinløsninger end persienner, kan du se på vores udvalg af plisségardiner, lamelgardiner og rullegardiner. Disse gardintyper har mange af de samme kvaliteter som persienner, så de er et godt alternativ til dem, hvis du vil have andre muligheder.

Hvilke persienner skal du vælge?

Hos Silvan kan du nemt tilpasse de enkelte persienner, så du kan finde den størrelse, som du leder efter. Under det enkelte produkt har du forskellige muligheder for at vælge længde og bredde. Det gør, at du kan få en persienne, som passer til lige akkurat dit vindue. Har du et lille vindue i soveværelset, kan du finde en persienne til det. På samme måde kan du finde en persienne til den længere terrassedør. Desuden kan du finde persienner i flere farver. På denne måde kan du tilpasse looket i persienner, så de passer til dit rum.

Frygter du at købe nogle persienner, som er for store til dit vindue? Eller har du svært ved at finde nogle persienner, der helt præcist passer til det? I så fald kan du heldigvis tilpasse persienner, så de kan passe ind i vinduesrammen. Du skal bruge en nedstryger og en såkaldt persiennesaks, som du kan finde i vores tilbehør til gardiner. Med dette kan du både skære selve rammen og de enkelte lameller til. Det giver en flot løsning, så det næsten ikke bemærkes, at de er skåret til. I det enkelte produkt kan du finde en vejledning til, hvordan det skal tilskæres.

Sådan måler du op og monterer persienner

Inden du vælger, hvilke persienner du skal have, skal du først måle dit vindue op. Det gør du ved at måle både toppen og bunden af vinduet. Hvis du gerne vil have dine persienner til at hænge fra eksempelvis vindueskarmen, skal du måle denne i stedet for vinduet. Det er en god idé at tage flere mål for at være helt sikker på, at du måler rigtigt. Skal din persienne sidde i en karm, er en tommelfingerregel, at du skal fratrække 1 cm fra det smalleste punkt. Det er vigtigt, at dine persienner er lange nok til at dække hele vinduet. Det gør ikke noget, hvis de er for lange, da de er lette at afkorte.

Persienner er meget lette at montere til vinduet eller vindueskarmen. Når du skal montere dine persienner, skal du først montere de medfølgende ophæng det sted, som persiennerne skal placeres. Dette gøres let med nogle skruer i hver side. Det er desuden en god idé at måle, hvor du placerer dem i forhold til vinduet eller vindueskarmen, så de hænger helt lige. Når de to ophæng er monteret, er persiennen let at fastgøre til disse. Persiennen er nu hængt op og klar til brug. Vil du gerne have snorene fastgjort, kan du montere en krog, som de kan snores fast til, så de ikke hænger fra vinduet.

Sådan vedligeholder du persienner

Rengøring og vedligeholdelse af persienner i aluminium er ret lige til. Lamellernes overflade er helt glat, så derfor kan du nemt tørre dem over med en klud. Desuden kan du også bruse dem forsigtigt over, hvis der er behov for det. Husk dog at være forsigtig, når du rengør persiennerne. Der kan nemlig komme grimme knæk i lamellerne, hvis du er for voldsom. En let løsning er at bruge en microfiberklud eller en hård opvredet klud med lidt opvaskemiddel. En anden simpel løsning er at bruge en vådserviet til at tørre lamellerne over, hvis der ikke er så meget skidt på dem.

Vil du gerne undgå det store arbejde med at måle op, skære til og bare få en professionel vejledning om, hvilke gardiner du bør vælge til dit hjem? Så bør du overveje at få besøg af gardinbussen fra Debel. Med gardinbussen får du besøg fra en fagprofessionel, som vil vejlede dig om, hvilke gardiner der passer til dine behov. Du får også mulighed for at se vareprøver på de forskellige gardintyper, så du kan finde ud af, hvilket gardin der passer ind i dit hjem. Spar derfor tid, kræfter og bekymringer med vejledning fra gardinbussen.