Plisségardiner

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilke fordele er der ved plisségardiner?

Plisségardiner er en af de absolut mest populære gardintyper. Populariteten skyldes især deres store fleksibilitet. De kan nemlig bruges i alle typer af rum og til store og små vinduer. Det er til både soveværelset, stuen, køkkenet, eller hvor du nu skal bruge dem. De er også utroligt nemme at rengøre, så du er fri for at bruge avancerede vaskeprogrammer. De kan ses som en kombination af persienner og rullegardiner. De er lavet af stof (100 % polyester) ligesom rullegardiner. De åbnes og lukkes samtidig på en måde, der minder om persienner. Plisségardiner tager derfor det bedste fra rullegardiner og persienner og kombinerer det i en samlet løsning.

En anden stor fordel ved plisségardiner er, at du kan tilpasse lysindfaldet i rummet. Ud over at du hurtigt kan trække gardinet op eller ned, så kan du også købe gardiner med forskellig gennemsigtighed. Det variere fra plisségardiner, hvor der kan trænge lys igennem, til gardiner med fuld mørklægning. Opsætningen er også nem, så du er fri for at bøvle for meget med en masse værktøj. Da de også har mange former for betjeningsløsninger, kan du vælge den form for betjening, som du foretrækker. Leder du efter nogle gardiner, der er fleksible, og som du kan tilpasse, som du selv vil, er plisségardiner altså værd at overveje.

Hvilket plisségardin skal du vælge?

Hos Silvan kan du vælge imellem mange forskellige plisségardiner. Først og fremmest kan du vælge flere størrelser, så du kan få et gardin, der passer til dine vinduer. Du kan nemt ændre størrelsen under det enkelte produkt, så de kommer til at passe helt perfekt. Derudover har du mulighed for at vælge flere former for betjeningsløsning. Det er smart, da du i så fald kan ændre betjeningen i forhold til vinduet. Alle betjeningsløsninger har deres fordele og ulemper, så der er ikke en af dem, der er bedre end den anden. De forskellige betjeningsløsninger på plisségardiner er disse:

  • Snoretræk: du kan hurtigt tilpasse gardinet med en snor – på samme måde som med persienner.
  • Uden betjeningssnore: her tilpasser du gardinet ved at trække i bundskiven.
  • Up/down-system: med up/down-system kan du nemt trække plisségardinet op og ned med eller uden betjeningssnore. Du trækker bare op eller ned i bund- eller topskiven. Alternativt du kan bruge betjeningssnore i hver side i en anden version.

En anden vigtig overvejelse i forhold til plisségardinger – og gardiner helt generelt – er niveauet af transparens eller gennemsigtighed. Du kan vælge imellem plisségardiner, der er ret transparente, og gardiner med effektiv solafskærmning. Derudover kan du også finde mørklægningsgardiner, hvis du vil have mulighed for at lukke lyset helt ude. Plisségardiner med mørklægning passer godt ind i soveværelset, hvor der jo helst skal være helt mørkt. Du kan også sagtens bruge dem i stuen, hvis du vil have det helt mørkt, når du ser fjernsyn. Vil du gerne stadig have lys ind i stuen, når gardinerne er trukket for, skal du vælge plisségardiner uden mørklægning.

Hvordan sætter du plisségardiner op?

Et plisségardin er nemt at sætte op. Hvis størrelsen på gardinet passer til vinduet, har du sådan set ikke brug for meget mere udstyr end en skruetrækker og målebånd. Er plisségardinet for bredt til vinduesrammen, kan du heldigvis skære den til. Her har du brug for en nedstryger og hobbykniv til at skære metalskiven og stoffet. Til selve gardinet medfølger der en guide, så du helt præcist ved, hvordan du skal skære det til. Det er vigtigt, at du følger denne vejledning, da det ville være ærgerligt, hvis du kom til at skære forkert. Du får herunder en generel guide til at sætte plisségardiner op. Husk dog altid at følge den specifikke guide til produktet. Ellers er guiden til opsætning af plisségardiner denne:

  1. Mål op: start med at måle op i vinduet, så du ved, hvor stort gardinet skal være. Hvis plisségardinet skal være inden for vinduesrammen, skal du måle i toppen og bunden af rammen. Herefter skal du trække 1 cm fra den korteste bredde. Dog skal du ved nogle modeller kun trække 0,5 cm fra (se mere under det enkelte produkt). Du skal også måle længden i hver side. Her skal du tage udgangspunkt i den længste side, når du skal finde den rette længde. Du kan også vælge at montere den på selve vinduesrammen.
  2. Selve monteringen: hvordan du monterer gardinet, afhænger af typen af betjeningsløsningen og det enkelte gardin. Dog er montering generelt ret nemt. Du har brug for et målebånd og en skruetrækker. Du skal skrue beslag på, som du efterfølgende skal montere gardinskinnen på. Hvis du har et plisségardin uden snoretræk, skal du i stedet montere den ved at skrue snore fast i siden.
  3. Evt. monter holder til snor: er plisségardinet med snoretræk, skal du også montere en holder til snoren på vindueskarmen, hvor snoren kan spændes fast, så den ikke hænger løst.

Plisségardiner er altså relativt nemme at sætte op. Vil du alligevel gerne undgå at bruge tid og kræfter på opsætning og valg af gardiner, kan du overveje at få besøg af gardinbussen fra Debel. Gardinbussen er en service, hvor en professionel fra Debel kommer ud og vejleder omkring valg af gardiner. Der vil både blive målt op og vist vareprøver. Hvis du ønsker det, kan du også få monteret gardiner. Plisségardiner er en del af kollektionen, ligesom du kan købe lamelgardiner, foldegardiner, rullegardiner, persienner m.fl. Prioriter derfor din tid og kræfter ved at lade en professionel vejlede dig og gøre arbejdet for dig.

Sådan vedligeholder du plisségardiner

Hvis du gerne vil investere i gardiner, som ikke kræver særligt meget vedligeholdelse, er plisségardiner et godt valg. Du rengør plisségardiner med en blød børste eller en støvsuger med et børstehoved ved svag kraft. Desuden bør du jævnligt køre gardinet helt op. Det hjælper med, at plissering kan holde sig flot. Denne type gardin behøver ikke meget anden vedligeholdelse og rengøring end dette. Andre gardintyper kan kræve væsentlig mere rengøring og vedligeholdelse for at holde sig pæne. Derfor er plisségardiner et ganske taknemmeligt gardin at have i hjemmet, hvis du ikke lige orker til at gå i gang med den helt store rens.

Det er en god idé at vedligeholde plisségardinerne i ny og næ, da de så holder sig meget flottere. Hvis du skulle være så uheldig, at f.eks. beslaget skulle være gået i stykker, kan du købe et nyt i vores tilbehør til gardiner. Det er nemlig bedre, hvis du reparerer gardinerne, når det kan lade sig gøre. Det er både godt for din pengepung og miljøet. F.eks. kan du købe nye beslag til plisségardiner, hvis det er gået i stykker, eller hvis du skal ændre deres placering. Du kan også finde meget andet tilbehør til andre gardintyper samt gardinstænger.