Rullegardiner

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Rullegardiner til alle behov

Rullegardiner er en af de mest populære gardinløsninger, og det er ikke uden grund. Rullegardiner fås i mange forskellige størrelser, mønstre og farver, så du kan finde det, der falder i din personlige smag. Rullegardiner er meget fleksible og fås til både almindelige vinduer og til skråvinduer. Du kan altså let finde det gardin, der passer til dine vinduer og dit hjem. Rullegardiner er en enkel og fleksibel gardinløsning, da de let kan rulles ned efter behov, så de afskærmer for lysindfald. De giver også fuld udsigt igennem vinduet, når de er rullet helt op. De er både smarte i det private og på kontoret.

Vi forhandler et bredt udvalg af rullegardiner i forskellige størrelser. De fleste af vores rullegardiner har indbygget mørklægning, hvilket gør dem til en populær gardinløsning til soveværelset. Særligt på lyse sommeraftener er det dejligt at kunne få et helt mørklagt rum. Rullegardiner med mørklægning er også gode til børneværelset, da de gør det let at afskærme for lysindfald og skabe et roligt og mørkt rum til eksempelvis middagslure. Mørklægningsgardiner behøver ikke at være sorte for at give den nødvendige afskærmning. I stedet afhænger mørklægningseffekten af rullegardinets vævning og kvalitet. Et hvidt rullegardin kan derfor mørklægge lige så godt som et sort gardin.

Sådan finder du den rette størrelse og monterer dit rullegardin

Når du skal vælge, hvilken størrelse dit rullegardin skal have, er det vigtigt at måle vinduet korrekt op. Vi anbefaler altid, at du måler vinduet minimum to gange for at være helt sikker på, at du har de korrekte mål. Du bør måle bredden på vinduet eller vindueskarmen både på det øverste og nederste stykke. Er de to bredder forskellige, skal du vælge den korteste. En tommelfingerregel er, at du altid bør fratrække 0,5 cm for at få det rette mål til rullegardinet. Derudover er det en god idé også altid at måle længden for at være sikker på, at rullegardinet dækker hele vinduet.

Rullegardiner er lette og hurtige at montere. Først skal du holde rullegardinet oppe, der hvor du vil have det placeret. Det er en god idé at bruge vaterpas, så du er sikker på, at rullegardinet hænger helt lige. Herefter tegner du med en blyant, hvor vedhænget skal placeres. Du kan nu bore vedhænget fast og herefter fastgøre resten af rullegardinet til dette. Når rullegardinet er hængt op, kan du med fordel montere en krog, hvis rullegardinet har en snor. Mange af vores rullegardiner er også uden snore eller kæder for et enkelt og fleksibelt udtryk.

Hvordan vedligeholder du dine rullegardiner?

Vedligeholdelse af gardiner er vigtigt – også af rullegardiner. Heldigvis er rullegardiner en af de nemmeste gardiner at rengøre og vedligeholde. F.eks. kan du rengøre ved at tørre dem af, når de er rullet ud. Du skal tørre dem i en nedadgående bevægelse. Brug en klud, som er let fugtig, og tør evt. af efterfølgende med en tør klud. Alternativt kan du støvsuge gardinet med et blødt børstehoved ved svag styrke. For at holde rullegardinet helt rent kan du rengøre det ugentligt. Rengøring er altså en superlet opgave, hvor du ikke behøver at bøvle med avanceret rengøringsudstyr eller komplicerede vaskeprogrammer. Derudover tager det ikke så lang tid.

En anden vigtig del af vedligeholdelse af rullegardiner er at reparere gardinet, hvis det går i stykker. Du kan finde reservedele til rullegardiner i vores tilbehør til gardiner. F.eks. kan du finde et kædetræk til rullegardiner, hvis nu kæden skulle gå i stykker. På denne måde kan du udskifte kæden i stedet for at købe et helt nyt rullegardin. Det er både godt for din pengepung og for miljøet, hvis du vælger at reparere dit gardin, i tilfælde af det går i stykker. I mange tilfælde er det heller ikke så vanskeligt at ordne det selv, så de fleste kan være med.

Find rullegardiner efter mål hos Silvan

Selvom vi har et stort udvalg af størrelser i rullegardiner hos Silvan, så er det alligevel rart at få et rullegardin, der passer til lige præcis dit vindue. Derudover er det også dejligt at kunne få rådgivning om gardiner fra en fagprofessionel. Hvis du ønsker det, kan du bestille gardinbussen. Bestiller du gardinbussen, får du også mulighed for at se vareprøver. Du kan også se andre typer af gardiner såsom lamelgardiner og plisségardiner. Hvis du ønsker det, kan du også få hjælp til montering af gardinerne. Spar derfor tid og bekymringer og få professionel vejledning med gardinbussen.

En anden mulighed er, at du selv bestiller dine gardiner efter mål hos Silvan. Du kan her ganske simpelt indtaste dine ønskede mål, hvorefter du vil få en pris. Derudover kan du også vælge imellem mange typer af gardiner. Eksempelvis kan du vælge forskellige designtyper, farver og mønstre, mørklægning eller ej og endda også et rullegardin med motor. Du kan altså på en meget nem og overskuelig måde skabe de gardiner, som du drømmer om. Du har endda mulighed for at vælge andre gardinløsninger, da der også er foldegardiner, plisségardiner, lamelgardiner, persienner og stofgardiner.