Billedophæng

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hæng dine billeder og rammer op med billedophæng

At hænge et maleri eller en billedramme op på væggen bliver ofte klaret med et søm eller en skrue. Det kan fungere helt fint, men der findes andre metoder, der kan give et endnu flottere og mere stabilt resultat. Her er særlige billedophæng en god løsning. Med billedophæng kan du nemt og hurtigt hænge billeder og rammer op på væggen, så de hænger stabilt og flot. Billedophængene i vores sortiment findes i materialer som messing og plastik. De har enten en hank eller et vedhæng, som gør, at det er nemt at hænge billederne op.

En anden fordel ved et billedophæng er, at det typisk er stærkere end ophæng med kun skruer eller søm. Mens et enkelt søm ikke holder maleriet så godt, kan nogle billedophæng være særdeles stærke, hvis de monteres med flere skruer. Billedophængene findes i forskellige størrelser, hvor der enten er en enkelt skrue eller flere, alt efter hvor stærkt ophænget skal være. Derudover har vi også selvklæbende billedophæng i vores sortiment, hvor der slet ikke skal bruges søm eller stifter. Disse billedophæng passer især godt til lettere genstande såsom plakater og mindre platter. Sørg for at vælge et billedophæng, som passer til størrelsen på det, du skal hænge op.

Hvordan hænger du et billede op på en betonvæg?

Hvis du har en betonvæg, kan det godt være en helt særlig udfordring at hænge et billede op på den. Det er en meget hård og massiv vægtype, hvilket kan gøre det svært at montere skruer i den. Skruer kan også have meget svært ved at sidde ordentligt fast i væggen. Typisk er det nødvendigt at bore i væggen og bruge både rawlplugs og specielle skruer. Det er besværligt, efterlader store huller i væggen og kræver meget arbejde. Men heldigvis kan du undgå dette arbejde ved at bruge særlige billedophæng til betonvægge, som vi forhandler hos Silvan.

Billedophæng til betonvægge – som f.eks. en betonkrog – er nemme og hurtige at montere. De har hærdede stålstifter, som kun efterlader små huller i væggen. Du skal bare bruge en hammer til at få dem i væggen, hvorefter de står stærkt og stabilt, så du behøver ikke avanceret værktøj til monteringen. De kan købes i forskellige pakker med enten 2 stk., 3 stk., 6 stk., og 10 stk. De findes også i forskellige størrelser med enten 3 eller 4 søm og i 30 eller 40 m i højden. Du kan nemt hænge billedet op på en betonkrog, så det hænger lige og stabilt.

Sådan hænger du billeder op uden søm eller skruer

Mange vil gerne helt undgå at bruge søm eller skruer til at hænge billeder op. F.eks. efterlader søm eller skruer huller i væggen, der ikke er så kønne. I nogle lejeboliger er det heller ikke velset at sømme eller skrue i væggen. Og hvad gør du så? Her er en rigtig god løsning klæbesøm fra Tesa. Klæbesøm er en form for meget stærk tape, som du kan bruge til montering på mange overflader – f.eks. fliser, tapet og gips. På klæbesøm kan du hænge malerier og billeder op ved hjælp af en integreret krog i plastik. Afhængigt af hvilket klæbesøm, du vælger, kan det bære fra 0,5 kg og helt op til 10 kg.

Klæbesøm monteres meget nemt ved at trykke klæbesømmet ind mod væggen i nogle sekunder. Hvis du ikke længere skal have klæbesømmet hængende, kan du fjerne det lige så nemt ved at hive det nedad. Husk dog, at det er meget vigtigt, at du klæber det rigtigt fast til væggen, da det ellers kan være meget svært at afmontere efterfølgende. I vores udvalg af billedophæng har vi også andre former for selvklæbende billedophæng, hvor du ikke behøver at bruge søm eller skruer for at hænge et billede op. Normalt kan de dog kun bære billeder med lav vægt.