Hyldeknægte

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Silvan har et stort udvalg af hyldeknægte og vægskinner

Hvis du skal hænge en hylde op på væggen, er det nødvendigt med hyldeknægte. Hyldeknægte sørger for, at hylderne bliver holdt på plads, så de kan bruges til opbevaring af diverse genstande. Desuden kan nogle af hyldeknægtene også bruges til tophylder ved radiatorskjulere. Derudover kan du hos Silvan også finde bordbæringer til bordplader, hvis du vil montere en bordplade på væggen. Hyldeknægte kan derfor anvendes til mange forskellige formål. Fordelen ved at bruge hyldeknægte til opbevaring er, at du udnytter væggen, så der bliver mere plads på gulvarealet. Der er også en stor fleksibilitet med hyldeknægte, da de kan monteres i de fleste boliger.

Vægskinner er en anden form for hyldeopbevaring. De passer især til opbevaring af store mængder af genstande på f.eks. et kontor, et lager eller i en butik. Bl.a. kan de bruges til opbevaring af varer, bøger og mapper. Vægskinnerne har hulrækker, hvor du kan placere hyldeknægte, der passer specifikt til vægskinnen. Fordelen ved en vægskinne er, at du hurtigt kan placere nye rækker med hylder, uden at du skal til at bore og skrue i væggen. Samtidig kan du tilpasse afstanden mellem hyldeknægtene, så du kan få plads til genstande af forskellig størrelse. Du kan finde vægskinnerne og de dertilhørende hyldeknægte i forskellige størrelser og varianter.

Hvilke hyldeknægte skal du vælge?

Du skal vælge forskellige hyldeknægte, alt efter om du skal bruge dem i din stue, på kontoret, i kælderen eller et helt fjerde sted. Formentlig vil æstetikken vægte højt, hvis du skal have hyldeknægte i stuen. Her har vi mange smukke varianter i bl.a. rustik og moderne stil, der vil passe flot ind i mange boliger. Vi har hyldeknægtene i mange materialer og farver. F.eks. har vi dem i ubehandlet fyrretræ og i hvid og sort farve. Det er en god idé at kombinere hylderne og hyldeknægtene, så de passer sammen i farve og stil. Desuden har vi også varianter med to niveauer af hyldeknægte, hvor du kan have plads til endnu mere på hylderne.

En anden vigtig faktor for at vælge den rigtige hyldeknægt er dens bæreevne. Skal du bare bruge hylden til et par pyntegenstande, eller skal den bære en masse bøger eller andre tunge genstande? Du bør nemlig vælge helt forskellige typer hyldeknægte i så fald med forskellige bæreevne, Endnu vigtigere er det, at du bruger de rigtige rawlplugs og skruer til montering, hvis hyldeknægtene skal bære en stor vægt. Hvis du skal opbevare en masse genstande et sted, hvor det praktiske vægter højere end det æstetiske, er vægskinner et godt valg. Det giver et godt overblik over dine genstande, så du hurtigt kan finde frem til dem.

Sådan monterer du hyldeknægte og vægskinner

Både hyldeknægtene og vægskinnerne har formonterede huller, som du skal installere dem i. Ellers er det vigtigt, at du bruger de rigtige skruer og rawlplugs til monteringen. Der er f.eks. stor forskel på, om hyldeknægten skal monteres i en beton-, træ- eller gipsvæg. Find derfor ud af, hvilken vægtype du har, og vælg skruer og rawlplugs ud fra dette. Husk også at bruge et vaterpas, så hylden kan hænge helt lige på væggen. Det vil hurtigt blive lagt mærke til, hvis hylden ikke er helt lige, og runde genstande kan rulle ned fra den.

En tommelfingerregel er, at du skal placere hyldeknægtene 1/6 inde på hylden. Det betyder, at den f.eks. skal placeres 17 cm inde fra hver kant, hvis den er 1 meter lang. Desuden anbefaler vi, at du altid måler op hjemmefra, før du køber en hylde, så du kan finde en, som passer til dit rum. Er hylden meget lang, og skal den bære tunge ting, kan det være en fordel at montere en ekstra hyldeknægt i midten af hylden. Samme princip gælder, hvis du skal montere en bordbæring, men her skal du være endnu mere opmærksom på vægtbelastningen, da der kan være meget vægt på bordet.