Lys & lanterner

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Skab hygge og stemning med lys og lanterner

Der findes næppe noget, der er mere stemningsskabende end stearinlys, fyrfadslys og lanterner. Når der skal hygges en mørk vinteraften indendørs eller en dejlig sommeraften udendørs, er det derfor helt normalt at finde stearinlys eller lanterner frem. Lyset fra stearinlys er blødere end kunstigt lys fra en lyspære, hvilket gør, at rummet bliver lyst op på en mere behagelig måde. Vil du derfor skabe en hyggelig stemning til en middag, fest eller bare en hverdagsaften, er stearinlys og lanterner et helt perfekt valg til belysning. Vi har et stort udvalg af stearinlys, fyrfadslys og lanterner, som du kan læse mere om herunder. Husk også en lighter til at tænde stearinlys.

Når du har fundet den vare, som du gerne vil have, har du flere forskellige muligheder for bestilling og levering. En mulighed er, at du kan bestille den til afhentning i en Silvan-butik via ”Click-and-Collect”. Det kræver dog, at den enkelte Silvan-butik har varen på lager. En anden mulighed er, at du kan bestille varen til levering til enten din hjemmeadresse eller et afhentningssted. Det er under det enkelte produkt, at du kan se, hvilke muligheder du har for levering og bestilling. Du er naturligvis også velkommen til at besøge en af vores mange Silvan-butikker i hele landet og se vores udvalg af produkter til hjemmet og meget andet.

Hvilke stearinlys skal du vælge?

Stearinlys adskiller sig fra hinanden på flere områder – det er både i forhold til størrelse, brændetid, farve, form og meget andet. Leder du specifikt efter stearinlys til jul, kan du se i vores udvalg af kalenderlys og julelys. Nogle kan godt bekymre sig over, at stearinlys kan skabe et dårligt indeklima, når de bruges. Derfor kan det være en god idé at læse i produktbeskrivelsen, om stearinlyset har en lavere partikeludledning, så indeklimaet bliver påvirket så lidt som muligt. Derudover bør du lufte godt ud, når du har stearinlys tændt indendørs. Alternativt kan du vælge LED-stearinlys, der ikke har nogen partikeludledning, så du er helt sikker på et godt indeklima under brug af lysene.

Kronelys og bloklys

En af de mest populære former for stearinlys er et kronelys. Årsagen til dette er, at det er et flot stearinlys i høj kvalitet, der har en lang brændetid. De passer især rigtigt godt til middagsbordet, hvis du vil have stearinlys der. Vi har også bloklys, som typisk er bredere end kronelys, hvilket giver dem en væsentlig længere brændetid. Nogle bloklys har en brændetid på op til 50 timer. Bloklys kan bruges til mange formål – det kan være i alt fra juledekorationer til vindueskarmen. Hold dog altid øje med sikkerheden, når du har stearinlys tændt.

LED-stearinlys og LED-bloklys

Vil du gerne undgå at have stearinlys med ild, kan du i stedet vælge LED-stearinlys eller LED-bloklys. Disse fungerer ved, at de skaber lys med en LED-pære. Ofte vil lyset dog se så naturligt ud, at de fleste vil tro, at det er et ægte stearinlys, da de tilføjer et rigtigt flot og behageligt lys. Du slipper samtidig for, at der udledes partikler i rummet, og at der bliver varmt. Flere LED-stearinlys kan styres med en fjernbetjening, og mange af dem kan både bruges inden- og udendørs. Husk at tilkøbe batterier, hvis disse ikke medfølger fra starten.

Hvorfor skal du vælge fyrfadslys?

Hvis du gerne vil have et lys, der ikke fylder meget, og som kan brænde i lang tid, er et fyrfadslys et godt valg. Det fylder kun meget lidt, så du kan både have det på bordet, i vindueskarmen og mange andre steder. Da den er placeret i en metalbeholder, er den også beskyttet. Du skal dog stadig huske at placere et fyrfadslys på en ikke-brændbar overflade. Hold også altid øje med lysene, når de er tændt, og sørg for at slukke for dem, når de ikke er under opsyn. Fyrfadslys forhandles i pakker med flere lys, og de adskiller sig fra hinanden i forhold til bl.a. størrelse og brændetid.

LED-fyrfadslys

Et godt alternativ til almindelige fyrfadslys er LED-fyrfadslys. Disse spreder ingen partikler indendørs, ligesom fyrfadslys med ild gør. Dermed er det i forhold til indeklimaet en fordel at bruge LED-fyrfadslys frem for almindelige fyrfadslys. Du slipper også for, at rummet bliver overophedet. Deres lys er stemningsfuldt, så de skaber en utroligt hyggelig atmosfære i hjemmet. Vær opmærksom på, at da LED-fyrfadslys bruger batteri, skal du i nogle tilfælde tilkøbe dem ved siden af. Nogle varianter af LED-fyrfadslys kan du styre med en fjernbetjening, mens du også kan indstille dem til at tænde og slukke på bestemte tidspunkter med en timer.

Sådan kan du indrette med lanterner i haven og boligen

En lanterne er helt perfekt at bruge både indendørs og udendørs. I en lanterne kan du have både bloklys og stearinlys. Særligt udendørs er det godt at bruge en lanterne, da du undgår at lysene bliver pustet ud af en vind eller slukket af regn. Selvom du lukker lanternen til, vil du stadig kunne se lyset fra stearinlysene, da siderne er af glas. Du kan finde flere forskellige lanterner i mange størrelser og materialer – det er f.eks. metal og bambus. Find den form for lanterne, der falder i din smag, og som passer til stilen i dit hjem.

En anden type af lanterne er en lanterne med LED-lys. Den skaber også en helt særlig belysning inden- og udendørs. Du kan finde lanterner med LED-lys med solceller, som automatisk bliver opladt af sollyset. Disse lamper kan f.eks. hænge op rundt i haven, så du kan lave en flot belysning. Vil du gerne have flere muligheder for udendørs belysning, kan du se i vores sortiment af havelamper og bedlamper. Både havelamper og bedlamper kan du placere rundt i haven, så du kan oplyse den bedre. Vælger du havelamper med solceller, er du fri for at skulle tilslutte dem til el.