Spejle

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find spejle til alle rum hos Silvan

Spejle er ofte en alt for undervurderet del af indretningen. Mens vi kan bruge formuer på de rigtige møbler og malerier, bliver spejle ikke på samme måde prioriteret. Det er ærgerligt, da spejle kan tilføje en masse til boligen. Bl.a. er de med til at få et rum til at syne større, ligesom det kan give mere lys i rummet. Hvis du derfor ikke har den største bolig, er det en god idé at tilføje et stort spejle, da du på denne måde rent optisk kan forstørre et rum. Samtidig kan et spejl være et flot dekorativt element i boligen.

Ud over at være et flot designelement har spejle naturligvis også en praktisk funktion. Selvom du formentligt allerede har et badeværelsesspejl, er det også rart at have spejle i andre rum. Eksempelvis kan du tilføje et til soveværelset og entreen, så du kan se hvordan tøjet ser ud på dig. Et spejl kan desuden tilføjes til stuen, hvor det kan pryde væggen, mens du kan bruge det til lige at se, hvordan håret og tøjet sidder. Se i vores udvalg af spejle, så du kan finde et, der falder i din smag.

Hvilket spejl skal du vælge?

Både hvilken størrelse og type af spejl du skal vælge, afhænger af, hvor du skal bruge den, og hvad du skal bruge den til. Hvis du bare skal bruge et spejl til at lægge makeup, kan du se vores udvalg af kosmetikspejle. Herudover har vi mange andre former for spejle. Bl.a. har vi lange udgaver, hvor du kan se hele overkroppen. Vi har også mindre udgaver, som du kan hænge på væggen. Er du både på udkig efter et spejl og garderobeskab, kan du se vores garderobedesigner. Med garderobedesigneren kan du designe garderobeskabet, så du får spejle på dets døre.

Det er også vigtigt, at du finder et spejl, der passer til stilen i dit hjem. Her har vi f.eks. spejle med guld- eller sølvkanter, som passer fremragende ind i boligen med en herskabelig stil. Til en bolig med en mere minimalistisk nordisk stil har vi udgaver med sorte og hvide kanter. Da spejlene er med til at skabe udtrykket og stilen i hjemmet, bør du vælge en type, som lever op til dine mål med indretningen. Det er også en god idé, at du måler op der, hvor du vil have spejlet, så du ikke kommer til at købe en forkert størrelse.

Gulvspejle og vægspejle

Et gulvspejl er en praktisk og fleksibel form for spejl, som du ikke behøver at montere i væggen. Du kan nemlig nemt placere det på gulvet, hvor det kan stå på ben. Det er oplagt at bruge det i rum som soveværelset og entreen. Vi har dem i farvevarianter som sort og hvid. Deres størrelse gør, at de er meget brugbare, hvis du skal se, hvordan tøjet sidder. Vi har også mange vægspejle i forskellige størrelser og former. Du kan finde de helt store spejle og de mindre typer. Find en type, som falder i din smag.

Sådan monterer du et spejl

Hvis du køber et spejl, skal du naturligvis også montere det. F.eks. skal et vægspejl monteres godt og sikkert på væggen. Især hvis du køber et stort og tungt spejl, skal du sikre dig, at der er monteret de rigtige skruer og rawlplugs i væggen. Der er forskel på, om du skal montere spejlet i f.eks. en beton- og gipsvæg, så det er vigtigt, at du køber den rigtige type skrue eller rawlplugs. Da et spejl kan veje en hel del, er det sjældent nok med et lille søm til at holde den – der skal et stærkere ophæng til.

Vil du gerne slippe for at montere et spejl, kan du i stedet købe et gulvspejl. Et gulvspejl står på ben på gulvet, så her er du fri for at skulle bore og skrue i væggen. Et alternativ til skruer eller søm er desuden klæbesøm. Klæbesøm monterer du nemt ved hjælp af klæbestrips, og du kan også hurtigt fjerne dem igen. Du skal dog være opmærksom på, om klæbesømmet kan holde til vægten fra spejlet. Typisk kan et klæbesøm maksimalt holde til 2-3 kg på gipsvægge, så hvis du har et stort spejl, kan det være, at klæbesømmet ikke kan holde det.