TV-ophæng

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find dit TV-ophæng hos Silvan

Vil du gerne hænge dit TV op på væggen? Så skal du have fat i et TV-ophæng, som du kan finde et stort udvalg af på denne side. Med et TV-ophæng kan du montere dit fjernsyn på væggen, så det hænger i den rette højde. Fordelen ved at have et ophæng er, at du er fri for at dit TV skal stå på et bord, som optager plads på gulvet. Desuden slipper du også for at skulle fjerne støv og skidt fra TV-bordet. Derudover er det også en æstetisk flot løsning at have fjernsynet til at hænge elegant og nærmest svævende i rummet.

I vores sortiment kan du finde et stort udvalg af TV-ophæng til de fleste størrelser på fjernsyn – fra 13-70”. Det giver dig også mulighed for at montere et TV på væggen i de fleste af hjemmets rum, hvad enten det er soveværelset, gæsteværelset eller stuen. Et TV-ophæng er nemlig enormt fleksibelt, da du kan montere det i alle rum, så længe der er plads, og væggen er stærk nok. Hvis du vælger et TV-vægbeslag med dreje- og tiltfunktion, kan du endnu nemmere tilpasse vinklen og placeringen af fjernsynet. Se i vores udvalg og find et vægbeslag, som passer til dit TV.

Hvilket TV-ophæng skal du vælge?

TV-ophæng findes i flere størrelser og typer. F.eks. har vægbeslagene forskellig vægtkapacitet, så her er det vigtigt, at du vælger den rette kapacitet. Eller kan du risikere, at vægbeslaget ikke kan bære TV’et, hvis det ikke er lavet til dets vægt. Den maksimale vægtkapacitet for Silvans TV-ophæng ligger mellem 35-50 kg. Ud over vægtkapaciteten skal du også tage højde for fjernsynets mål (VESA-mål). Derudover skal du også overveje, om du vil have et fast vægbeslag, et vægbeslag med udtrækning eller et vægbeslag med wire. Du kan læse mere om de forskellige typer af vægbeslag samt VESA-mål herunder.

VESA-mål

VESA-mål fortæller dig, hvor skruehullerne til TV’et skal placeres på bagsiden af TV’et. Der er forskellige standarder, som er enten 75x75, 100x100, 100x200, 200x200, 400x200, 400x400, 600x400 og 800x400 mm (det første tal er bredden, men det sidste tal er højden). På bagsiden af TV’et vil VESA-målene fremgå, men hvis du ikke lige kan se tallet, kan du sagtens selv måle det op. Hvis du måler 400 mm i bredden og 200 mm i højden, skal du vælge et ophæng med målene 400 x 200. Du kan i produktbeskrivelsen på TV-ophængene også se VESA-målene, så du kan finde det rette match mellem dit fjernsyns størrelse og størrelsen på vægbeslaget.

Fast vægbeslag

Et fast vægbeslag er standardudgaven af TV-ophæng. Med en sådan kan du hænge TV’et helt tæt ind på væggen, så det kommer til at hænge diskret og elegant på væggen. Dog er der stadig en lille afstand mellem bagsiden af TV’et og væggen, så der er plads til f.eks. kabler. De faste vægbeslag findes i forskellige størrelser, der passer til både små og store fjernsyn. Der er f.eks. VESA-mål som 200x200, 400x400 og 600x400. Det smarte ved vores faste vægbeslag er, at de har et indbygget vaterpas, så du kan se, om du hænger ophænget lige op.

Vægbeslag med udtræk

Et vægbeslag med udtræk giver dig mulighed for, at du kan bevæge TV’et, så du bedre kan tilpasse vinklen. Hvis I er flere, som ser TV, kan du f.eks. dreje fjernsynet, så alle kan se TV med optimalt udsyn. Du kan også flytte fjernsynet, hvis der er en solstråle, der skaber refleksion på fjernsynets overflade. Derudover kan du også ofte tilte fjernsynet, så du kan tilpasse TV’ets vinkel. En anden fordel ved et vægbeslag med udtræk er, at der er masser af plads bag fjernsynet til kabler og andet tilbehør. Vil du gerne skjule kabler og ledninger, kan du investere i en kabelkanal.

Vægbeslag med wire

Et vægbeslag med wire er en lidt anderledes form for fjernsynsophæng. Her er det metalwirer, som er med til at holde fjernsynet fast på væggen. Det er derfor en meget slim form for fjernsynsophæng, hvor TV’et hænger helt tæt på væggen. Du vil ikke bemærke fjernsynsophænget, da det hænger meget diskret på væggen. Fjernsynsophæng med wire passer til mange størrelser af TV, men er typisk bedst til de lidt lettere former for fjernsyn. Der medfølger et monteringssæt til fjernsynet, så du nemt selv kan montere det. Dog skal du være opmærksom på en række ting før montering, som du kan læse mere om herunder.

Sådan monterer du et TV-ophæng

Der er en række forhold, som du skal være opmærksom på, før du monterer fjernsynsophænget. Eksempelvis er det vigtigt, at du placerer ophænget i den rette højde og vinkel. Tommelfingerreglen er, at TV’et skal hænges op i øjenhøjde. En for høj eller lav placering af fjernsynet kan gøre, at der i længden kommer spændinger i nakken. Du kan evt. tage et stykke pap med samme størrelse som fjernsynet og placere det forskellige steder på væggen. I så fald kan du finde ud af, hvor du skal placere fjernsynet, før du begynder at bore og skrue i væggen.

Vægtype: beton, gips, mursten eller træ?

Ud over placeringen af fjernsynet er selv vægtypen også meget vigtig for monteringen af fjernsynet. Ofte vil der medfølge et monteringssæt til TV-ophænget, men du skal sikre dig, at det passer til vægtypen. Ellers kan du hos Silvan finde særlige skruer og rawlplugs, som passer til henholdsvis beton-, gips-, murstens- og trævægge. Især en gipsvæg kan være svær at montere et TV-ophæng på, da den ikke er så stærk. Her skal du altså være særlig opmærksom på, om gipsvæggen kan holde til fjernsynsophænget. Vi anbefaler, at du til en gipsvæg køber et vægbeslag med fire fastgørelsespunkter. Det er også altid en god idé ikke at bore et for bredt hul til rawlplugs, da den ellers kan risikere at sidde løst fast i væggen.