Affaldssortering

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Få styr på affaldssortering med forskellige affaldsspande

I langt de fleste kommuner i Danmark er det i dag et krav, at affaldet skal sorteres. Det er f.eks. i særlige skraldespande til henholdsvis papir, pap, restaffald, plastik osv. Det sætter helt særlige krav til affaldsspandene i hjemmet. I dag er det ikke længere nok bare at have en enkelt skraldespand, hvor alt affald ryger i. Nej, det er nødvendigt at have et affaldssystem med flere skraldespande, hvor du nemt og hurtigt kan sortere hverdagens affald. Hos Silvan kan du heldigvis finde et stort udvalg af affaldsspande, så du kan få styr på affaldet i køkkenet.

I vores sortiment af affaldsspande kan du både finde systemer med flere skralde og enkeltstående skraldespande. F.eks. kan du finde affaldssortering med 2 eller 3 spande, så du kan få sorteret alle de forskellige typer af affald. Hvis du derfor vil gøre hverdagen meget nemmere, så bør du investere i en eller flere af vores mange affaldsspande. Til dine skraldespande udendørs kan du i øvrigt se på vores skraldespandsskjulere. På denne måde undgår du, at skraldespandene udenfor skæmmer udseendet på dit udeområde. Det giver et bedre indtryk af dit hus og din have, at det ikke er skraldespandene, som gæsterne først bemærker, når de besøger dig.

Hvilke skraldespande skal du vælge?

Først og fremmest skal du vælge et skraldespandssystem, som giver dig mulighed for at sortere affaldet. Her skal du vælge det antal skraldespande, som er påkrævet i forhold til affaldssorteringen i din kommune. Hvis du eksempelvis skal sortere affaldet i 3 forskellige typer, bør du også have 3 forskellige affaldsspande. Et nemt system med mange skraldespande er et, som du kan køre ind under køkkenvasken på en skinne. Så er du fri for, at skraldespandene står til frit skue i køkkenet. Du kan også hurtigt køre skraldespandene ud, så du kan smide køkkenaffaldet direkte ud i skraldespandene.

Du kan både finde store og små affaldsspande. Vi har skraldespande i størrelser som 8,5 L, 10 L, 12 L og 15 L. Dermed har du skraldespande til småaffald og store stykker skrald. Vil du bare gerne have en enkelt skraldepose under vasken, har vi affaldsstativer, som du hurtigt kan montere bag på køkkenlågen. En anden populær type af affaldsspande er pedalspande. Pedalspande er nemme at bruge, da du bare skal trykke på en pedal med foden for at åbne spanden. Mange pedalspande har også et flot design, så de designmæssigt kan være en elegant tilføjelse til køkkenet.

Affaldsspand med låg

En affaldsspand med låg er foretrukket af mange. Det er især, fordi låget er med til at holde lugten nede i skraldespanden, så den ikke spreder sig i rummet. Samtidig undgår du at have direkte udsigt til skraldet. Låget er også med til at holde insekter væk fra skraldespanden, så de ikke bliver tiltrukket indendørs til din bolig. Du kan få et skraldespandslåg, der er fastmonteret. Det kommer typisk til affaldsspande, som du skal trække ud på en skinne. Du kan også få det klassiske låg, som du skal åbne, når du skal smide skrald ud. Derudover er der pedalspanden, hvor du skal åbne låget ved at trykke på en pedal med foden.

Sådan sorterer du dit affald i skraldespande

Sortering af affald er næsten en hel videnskab i sig selv. Det er svært at give et generelt svar på, hvordan affald skal sorteres, da det er så forskelligt fra kommune til kommune. Dog vil vi forsøge at give dig nogle svar på, hvordan det mest typiske affald i hjemmet skal sorteres. Langt de fleste kommuner har en grundlæggende affaldssortering, hvor der er skraldespande til henholdsvis plastik, pap/papir og restaffald. Mange kommuner har imidlertid en mere sofistikeret sortering, så sæt dig altid ind i reglerne i din egen kommune. Har du plads i din baghave, kan du også supplere affaldssorteringen med en kompostbeholder. Ellers er der følgende tommelfingerregler for sortering af bestemte former for affald:

  • Pizzabakke: Selvom en pizzabakke er lavet af pap, så er den for beskidt til at komme i papcontainer. Den skal i stedet i restaffald.
  • Flamingo: Det er meget forskelligt fra kommune til kommune, hvordan flamingo skal sorteres. Nogle steder skal det i restaffald, mens det andre steder skal i plast eller i storskrald.
  • Juicekartoner: Igen er det forskelligt fra kommune til kommune. Nogle steder skal juicekartoner i restaffald, mens de i andre kommuner skal i plast. Skal den i plast, skal du huske at tømme og skylle den.
  • Kaffefilter: Kaffefilteret med kaffegrums kan du putte i madaffaldet. Du kan faktisk også komme det i kompostbeholderen.
  • Gavepapir: Muligvis tror du, at gavepapir skal i papiraffaldet, da papir indgår i navnet. Men faktisk skal det i mange kommuner i restaffaldet, da der er for meget farve i gavepapir til, at det kan kategoriseres som papiraffald.
  • Porcelæn: Du har været så uheldig at ødelægge en tallerken eller porcelænskop, og så skal den vel i glascontaineren? Svaret er faktisk nej, da porcelæn skal i restaffaldet. Selv små stykker porcelæn kan nemlig ødelægge store mængder genbrugsglas, så undgå at smide porcelæn i glascontaineren.

Husk også affaldsposer til affaldsspanden

En affaldsspand er ikke meget værd uden en affaldspose. Derfor skal du naturligvis også huske at købe en skraldepose med til skraldespanden. Du kan finde mange typer af affaldsposer i forskellige størrelser og mængder. Har du en pedalspand, kan du bl.a. finde særlige aflange skraldeposer til denne type skraldespand. Vi har også skraldeposer med ekstra kraftig kvalitet. Affaldsposerne kommer i mange størrelser, som typisk starter ved 3 L og går op til 20 L. Desuden har vi skraldeposer, som er enten gennemsigtige, sorte eller har andre farver. Herudover har vi affaldsposer med snøreluk, som gør dem nemme af lukke til.

Skal du fjerne haveaffald som nedfaldsblade og grene, har vi også særlige affaldsstativer og affaldsposer til dette. Vi har bl.a. havevogne, som du kan køre rundt med og samle affald udendørs. Samtidig har vi affaldssække i materialer som plastik og papir, som du kan samle affaldet sammen i. Når du har samlet haveaffaldet, kan du vælge af putte det i en kompostbeholder. Her kan du få noget godt og næringsrigt muld, som du kan genbruge i haven. Det er dermed både godt for miljøet og økonomien, at du genbruger haveaffaldet, så du på denne måde får gratis ny jord til haven.