Køkkenarmaturer

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Stort udvalg af køkkenarmaturer i Silvan

Hvis køkkenhanen trænger til fornyelse, finder du her et stort udvalg af køkkenarmaturer i høj kvalitet og flot design. Find kendte mærker såsom Oras, Grohe, Adora og Hansgrohe. Armaturet i køkkenet skal både fungere rent funktionelt, men det skal også passe ind i stilen til køkkenet. Om du er til et køkkenarmatur i klassisk krom, sort, hvid, eller guld, finder du den rette model her. Og hvis det skal være med udtræk i hanen eller måske en cooker, der giver kogende vand direkte ud af hanen, finder du det her.

Når det er tid til at udskifte armaturet i køkkenet, finder du et stort udvalg af forskellige køkkenarmaturer i Silvan. Og der findes rigtig mange slags, både i forskelligt design, med forskellige funktioner og naturligvis i forskellige prisklasser. Du finder altså altid en køkkenhane, der passer til dit behov – og det uanset, om den skal være sort, hvid, krom, i børstet stål, guld eller måske rosa-guld. Har du lidt svært ved at gennemskue, hvilke slags der egentlig findes? Så læs med herunder, hvor vi går de mest almindelige køkkenarmaturer igennem, som du finder i vores sortiment.

Det almindelige køkkenarmatur

Et helt almindeligt køkkenarmatur er typisk blot en almindelig vandhane, også kaldet et blandingsbatteri. Her ligger forskellen på de forskellige typer typisk i designet. Du finder både køkkenhaner med høj, afrundet tud og haner med en mere lige tud. Funktionen er den samme, begge er en svingtud, designet er blot anderledes. Et armatur med høj tud giver typisk mere plads mellem vask og armatur, hvor den lige tud efterlader lidt mindre frihøjde mellem hane og køkkenvask.

Køkkenarmatur med udtræk

Du kan også få et køkkenarmatur med udtræk. Her er enden af tuden fastgjort på en slange, som du let kan trække ud, så du kan nå rundt i hele vasken for at skylle af. Det giver dig bl.a. muligheden for at trække strålen helt tæt på f.eks. kartoflerne, så du får ekstra kraft til at skylle jord og lignende væk. Du kan også med lethed sætte en gryde på køkkenbordet, trække slangen fra tuden henover, og så fylde gryden direkte på bordet i stedet for at skulle have den ned i vasken.

Cooker – køkkenarmatur med kogende vand

En anden super-praktisk funktion, du kan få i dit armatur, er kogende vand direkte fra hanen. Den funktion omtales ofte som en cooker, hvor du kan vælge at få kogende vand ud ved blot at trykke på en knap. Du kan naturligvis også stadig få almindeligt varmt og koldt vand, som du kender det. En cooker er udstyret med en ekstern kedel, som typisk monteres under bordpladen i vaskeskabet. Herfra kan armaturet trække kogende vand, hvis du f.eks. har lyst til en hurtig kop te, skal skolde en sutteflaske eller hurtigt skal have en gryde vand i kog – se dét er smart i en travl hverdag.

Hvilken vandhane skal du vælge?

En vandhane til køkkenet er ikke bare en vandhane. Der findes et hav af designs, brands, prisklasser og funktioner. Hvilken du skal vælge, kommer naturligvis an på dine behov. Nogle af de ting, der er vigtige at tage stilling til, er, hvilke funktioner armaturet skal have, og hvordan det passer til den vask, du har i køkkenet. Herunder finder du 3 punkter, du bør tage stilling til, når du skal vælge ny vandhane til køkkenet.

  • Hvor meget plads, også kaldet frihøjde, har du brug for under hanen?
  • Skal det have ekstrafunktioner, som f.eks. udtræk, kogende vand, m.m.?
  • Hvilket design passer til resten af mit køkken?

Frihøjde på armaturet

Det er ikke helt lige meget, hvor meget plads du har under køkkenhanen. Der er nemlig ikke noget mere irriterende, end når du skal kæmpe for at få en gryde ind under hanen for at fylde den med vand. Her er det en god idé at tage vasken med i tankerne. Dybden på din vask spiller nemlig ind, når det kommer til den nødvendige højde på armaturet. Har du en dyb vask, behøver din vandhane ikke nødvendigvis at være meget høj. Har du derimod en køkkenvask uden særlig meget dybde, kan det være en fordel at vælge en højere vandhane, så du får tilstrækkelig frihøjde til gryder, til at skylle grøntsager og lignende.

Smarte ekstrafunktioner

Som nævnt længere oppe kan du få køkkenarmaturer med flere forskellige, smarte ekstrafunktioner, f.eks. udtræk og muligheden for kogende vand – også kaldet en cooker. Her er det igen et spørgsmål om dine behov. Sætter du pris på f.eks. at kunne bruse dine grøntsager med vand eller muligheden for at nå hele vasken rundt med vandstrålen, så er en vandhane med udtræk og brusefunktion den helt rigtige løsning. Hvis du drikker meget te, eller bare vil forkorte tiden, når en gryde vand skal i kog, er en cooker helt ideel. Her kan du få kogende vand direkte ud af hanen i stedet for at vente på, at det varmer op i gryden eller i en elkedel. Brug også funktionen til hurtigt at skolde sutteflasker, sutter, bideringe og lignende til din baby.

Valg af stil og design

I Silvan finder du et stort udvalg køkkenarmaturer i mange forskellige designs – nogle er minimalistiske og enkle, andre er i et mere klassisk og dekorativt design. Her giver det rigtig god mening at vælge et armatur, der passer til stilen på resten af køkkenet og boligen. Mange vælger også ofte samme serie af vandhaner i både køkken og bad, så der skabes en sammenhæng gennem hele hjemmet. Og en vandhane er ikke bare en vandhane. Da den altid vil være synlig, bør den fremstå som en integreret del af selve indretningen.

Montering af køkkenarmatur – må du selv?

Når det gamle køkkenarmatur skal udskiftes, må du i de fleste tilfælde gerne selv gøre det. Hvis det blot skal tilsluttes helt samme aftapningssted, må du gerne selv montere den nye vandhane. Og det er jo som oftest tilfældet, hvis det blot er armaturet, der skal skiftes, og det ikke er hele køkkenet, der står for en større renovering. Er det derimod nødvendigt at flytte tappestedet, altså hvis der skal ændres i selve rørføringen eller vandinstallationen, skal du have fat i en VVS-montør. Her er det ikke tilladt selv at gå ind og rette i installationerne, også selvom du måske har færdighederne til det.

Hvad betyder det, at din vandhane er VA-godkendt?

I Danmark er vi rigtig gode til at sikre, at alle vores brugsting i hjemmet lever op til alle krav og standarder – og køkkenvandhanen er ingen undtagelse. For at være godkendt til salg i Danmark, skal en vandhane nemlig være VA-godkendt. VA-godkendelsen sikrer både, at armaturet overholder de gældende grænseværdier for udledning af cadmium, bly og andre skadelige stoffer. Derudover sikrer godkendelsen også, at hanen passer til danske vandrør. Du kan altså med ro i maven finde dit nye køkkenarmatur i Silvan, da alle vores armaturer er VA-godkendte.