Køkkenvaske

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find din nye køkkenvask hos Silvan

Køkkenvasken er noget af det vigtigste i et køkken. Derfor bør du undersøge dit køb af en køkkenvask, før du træffer et valg. Vasken bliver brugt til alt lige fra opvask i hånden til forberedelse af madvarer til at fylde vand op i karaflen til maden. Så du bruger faktisk køkkenvasken til stort set alle aktiviteter i køkkenet. Dermed er køkkenvasken ikke et sted, hvor du skal gå på kompromis, men derimod skal du vælge den køkkenvask, som lever op til dine behov. I Silvan har vi et stort udvalg af køkkenvaske, så du skulle gerne finde en, som passer ind i dit køkken.

En køkkenvask er ikke så brugbar, hvis du ikke har køkkenarmatur til den. Skal du udskifte både køkkenvask og armatur, kan du med fordel også orientere dig i vores udvalg af armaturer. Derudover kan du også se vores udvalg af afløbsrør og tilslutningsslanger, hvis du skal tilslutte rør til armaturet og vasken. Vi har i øvrigt også et stort udvalg af vandlåse, som du skal tilkoble til køkkenvasken. Du kan altså finde alt, som du har behov for til din køkkenvask hos Silvan. Er du god til VVS-arbejde, kan du godt udføre en hel del af arbejdet selv, men ellers skal du have fat i en professionel VVS’er.

Hvilken køkkenvask skal du vælge?

Først og fremmest skal du vælge en køkkenvask, der passer til stilen og størrelsen af dit køkken. Samtidig har køkkenvaske nogle ekstra funktioner, som du måske gerne vil have i din hverdag. Eksempelvis har nogle køkkenvaske sæbedispensere, hvor du kan sprøjte sæbe direkte i opvaskevandet. Vaskene har også forskellige former for bundventiler, hvor især løft-op-ventilen er populær. Savner du plads til at tørre opvasken, kan du også finde køkkenvaske med indbygget bakke. Her kan opvasken tørre, men det overskydende vand løber ned i vasken. Denne type passer især godt ind, hvis du har et stort køkkenbord.

Størrelse

Første skridt i at vælge en køkkenvask er at finde den rigtige størrelse. Har du et stort køkken, har du selvsagt flere muligheder for at finde den størrelse, som du foretrækker. Her kan det være en fordel med en stor køkkenvask, da du så har meget mere plads til at vaske bradepander op og forberede en masse grøntsager i vasken. Vi har også en hel del mindre køkkenvaske, som passer til det lille køkken. Sørg for ikke at vælge en for stor køkkenvask til et lille køkkenbord, da den vil komme til at tage for meget plads. Du skal også holde øje med, om det passer ind i vaskeskabet.

Hanehul

Et hanehul er et hul i vasken, hvor du kan montere køkkenarmatur. Det er ikke alle køkkenvaske, der har et hanehul, men er det at foretrække, kan du heldigvis finde mange med dette hos Silvan. Hanehullet gør det nemt at installere køkkenarmatur, og det er også en æstetisk flot løsning. Hullet passer til standardmålet på alle køkkenarmaturer. Et forboret hanehul er en særlig type af hanehul, hvor du ud fra en række muligheder selv kan vælge, hvor hullet skal være. Da det kræver en særlig type værktøj at lave dette hul, anbefaler vi, at du får en professionel til at udføre arbejdet.

Materiale

Hos Silvan vil du finde 3 materialer til køkkenvaske, som også er de mest populære materialer generelt:

  • Stål: Rustfrit stål er nok det mest populære materiale til en køkkenvask. Det skyldes bl.a. det stilrene design, og at det er et materiale, som er hygiejnisk og let at vedligeholde.
  • Granit: Granit er et andet populært materiale. Det har en flot naturlig sort farve, som skaber stil, varme og elegance i køkkenet. Det er også et materiale, som holder sig flot i lang tid.
  • Messing: Messing bliver et mere og mere populært materiale til køkkenvaske. Det skaber kant i et køkken og gør køkkenets stil helt unik. Det er også et hygiejnisk materiale, som er nemt at gøre rent.

Enkelt- eller dobbeltvask

Køkkenvaske kommer både med enkelt- og dobbeltvaske. Der er fordele og ulemper ved de to løsninger. Enkeltvaske har en større vask med plads til f.eks. at vaske store bradepander op i hånden. Dobbeltvaske har den fordel, at du kan udføre to opgaver samtidig – f.eks. at vaske op og at skylle grøntsager. Dog er de enkelte vaske ikke så store, så der er ikke så meget plads i hver enkelt af dem. Desuden skal du også overveje, om dit køkken er stort nok til en køkkenvask med dobbeltvask. De desuden er også lidt mere vanskelige at installere.

Sådan monterer du en køkkenvask

Du kan enten vælge at montere din køkkenvask selv eller at overlade arbejdet til håndværkere. Det kan godt være lidt svært selv at montere en vask med et flot resultat. Så hvis du ikke er en så ferm gør-det-selv-type, kan det være en god idé at overlade arbejdet til professionelle håndværkere. Der findes 3 måder at montere en vask på: nedfældning, underlimning og planlimning. Hvis du selv skal montere vasken, skal du bruge nedfældningsmetoden. De andre monteringsmåder kan kun udføres af professionelle. Du kan læse mere om fordele og ulemper ved de enkelte monteringsmåder herunder.

Nedfældning

Nedfældning er den mest simple måde at montere en vaske på. Her skal du ganske enkelt montere vasken ned i hullet i bordpladen, hvor vaskens kant hviler på bordpladen. For at fastmontere vasken skal du typisk bruge silikone i denne metode. Fordelen ved nedfældning er, at du selv kan ordne monteringen, hvis du har evnerne. Ulempen er, at der kommer en kant rundt om vasken, hvor der kan samle sig skidt. Vil du gerne have en så tynd kant som muligt, kan du købe særlige køkkenvaske, hvor kanten er meget tynd. Det er en fordel, da det så er nemmere at få snavset fra bordet direkte ned i vasken med en klud.

Planlimning

Planlimning betyder, at vasken monteres, så den er plan med bordpladens kant. Sammenlignet med nedfældning er fordelen, at du er fri for at have en kant rundt om vasken, hvor der kan samle sig skidt og snavs. Ulempen er, at der så vil være en fugekant, hvor der kan samle sig snavs, og som kan være svært at gøre rent. Denne monteringsmåde skal udføres af professionelle. Den passer ikke godt til træbordplader, da træet arbejder og udvider sig, hvilket kan resultere i sprækker omkring vasken. Til gengæld passer den glimrende til plader af granit og andre natursten.

Underlimning

Underlimning er nok den mest populære monteringsmetode til nye vaske. Denne metode skal udføres af professionelle håndværkere. Underlimning betyder, at vasken bliver limet op nedefra på bordpladens underside. Fordelen ved en underlimet vask er, at du er fri for, at der er en kant eller fuge, hvor der kan samle sig snavs. Ulempen er, at der er en fri kant med endetræ i udskæringen, der ikke bliver dækket til af vasken. Da endetræ kan suge en masse vand til sig, skal du sørge for, at der er en god oliering, som kan modstå den store mængde vand fra vasken.

Hvordan vedligeholder du en køkkenvask?

En køkkenvask bliver normalt brugt flere gange om dagen, så det er vigtigt, at du sørger for at vedligeholde og rengøre den jævnligt. Især kalk kan ophobe sig i vasken, hvis det ikke bliver aktivt bekæmpet med rengøringsmidler. I hverdagen kan du skrubbe din vask med lidt sæbe og herefter skylle den godt med vand. Alternativt kan du bruge bagepulver eller citronsyre, som også kan bekæmpe genstridige pletter og kalk i vasken. Du bør dog altid tjekke, om din vask kan holde til syre, hvis du vælger at bruge dette, da det ellers kan beskadige den.

Skal du i gang med den store rengøring i hjemmet? Så kan du læse med i vores guide til indendørsrengøring. I denne guide vil du bl.a. kunne læse gode råd til, hvordan du kan bekæmpe kalk. Er du interesseret i at vide mere om de enkelte vaske, er du naturligvis velkommen til at besøge din lokale Silvan. Her vil du også kunne få vejledning og gode råd til, hvilken køkkenvask du skal vælge. Under det enkelte produkt vil du kunne se, om køkkenvasken er på lager i din lokale Silvan. Du vil også kunne se, hvilke leveringsmuligheder du har, hvis du bestiller den online.