Støvsugere og støvsugerposer

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hos Silvan kan du finde et stort udvalg af støvsugere

En støvsuger er obligatorisk i alle hjem. Hvis du ikke ejer en, vil du lynhurtigt komme til at mangle den, da det er så meget mere effektivt at fjerne støv og skidt med en støvsuger frem for en kost. Du kan også gøre langt grundigere rent med en støvsuger, da du kan komme rundt i alle kanter og hjørner med den. Hvis du derfor er på udkig efter en ny, er du landet det rigtige sted. Silvan har nemlig et stort udvalg af støvsugere i mange varianter, prisklasser og størrelser, som du kan se på denne side.

Støvsugning er kun en del af det at få et rent og flot hjem. F.eks. skal gulvet også vaskes. Her kan du benytte dig af den klassiske gulvklud eller moppe, som du kan finde i vores rengøringsartikler. Men faktisk findes der også et andet og mere moderne alternativ i form af en gulvvasker, der hurtigt og effektivt kan give et skinnende rent gulv. En anden form for rengøringsartikel er en damprenser, der kan rengøre overflader og gulve. Fordelen ved en damprenser er, at du ikke har brug for rengøringsmidler for at gøre rent, da du kan klare dig med dampen fra maskinen.

Husk også støvsugerposer

Vi har også et stort udvalg af støvsugerposer. Hvis du derfor køber en støvsuger med pose, er det en god idé lige at købe nogle støvsugerposer med, så du altid har nogle i reserve, hvis posen skulle blive fyldt. Du kan også købe nogle, hvis du i forvejen ejer en støvsuger, som har brug for nye poser. Støvsugerposerne i vores sortiment passer til en lang række af støvsugere fra f.eks. AEG, Siemens, Nilfisk, Kärcher og Bosch. I den enkelte produktbeskrivelse kan du læse mere om, hvilken støvsugermodel posen passer til, og i hvilke Silvan-butikker du kan finde den.

Hvilken støvsuger skal du vælge?

Støvsugere findes i utroligt mange typer, der passer til forskellige formål. En støvsuger med pose er den mest populære variant, som flertallet af danske husholdninger stadig bruger. Dog har posestøvsugeren efterhånden fået hård konkurrence fra både den ledningsfrie støvsuger og robotstøvsuger, som vinder på deres fleksibilitet. Det bliver mere og mere normalt at vælge robotstøvsugere og ledningsfrie støvsugere som de fortrukne i hjemmet. Derudover kan du også finde poseløse støvsugere samt våd-/tørstøvsugere, der passer godt til brug udendørs og på terrassen. Du kan læse mere om de forskellige typer og deres fordele og ulemper herunder.

Våd-/tørstøvsuger

En våd-/tørstøvsuger er enormt brugbar og praktisk til at rengøre både bilen, værkstedet, haven, boligen – ja, faktisk kan du bruge en våd-/tørstøvsuger over næsten det hele. En våd-/tørstøvsuger er stor og tung, så det er typisk ikke det bedste valg, hvis du kun skal bruge den til indendørsrengøring. Til gengæld er den meget robust og stærk, hvilket gør den perfekt til støvsugning af mere grove områder. Som det ligger i navnet, kan du også bruge den til at støvsuge væsker, og nogle vådstøvsugere kan endda også støvsuge skår. Hvis du har spildt noget vand eller f.eks. ødelagt en flaske, kan du derfor hurtigt og sikkert suge det op med vådstøvsugeren. Har du et værksted, bil og et stort udeområde, er en våd-/tørstøvsuger næsten en must-have.

Håndstøvsuger og ledningsfri støvsuger

En håndstøvsuger er lille og handy, som du kan bruge til på de mindre områder, f.eks. på kontoret, i møbler og i bilen. Fordelen ved en håndstøvsuger er netop dens lille størrelse, da du hurtigt kan finde den frem og fjern skidt fra mindre områder. Dermed er en den et rigtigt godt supplement i det almindelige hjem. En ledningsfri støvsuger – eller stangstøvsugeren – er en anden handy udgave. Den er noget større end en håndstøvsuger, så du kan også bruge den til at støvsuge større områder som gulvet eller trappen. Den hverken fylder eller vejer meget, så du kan hurtigt tage den med rundt. Da den ikke har en ledning, begrænses du ikke i rækkevidden.

Poseløs støvsuger

Er du træt af at bruge penge og tid på at udskifte støvsugerposer? Så er en poseløs støvsuger et godt valg. I en poseløs støvsuger samler støvet sig i en beholder, som du så skal tømme, når den er fyldt. Det er meget nemt at tømme beholderen, og du behøver ikke at bruge meget tid på at finde de rigtige støvsugerposer. Ulempen ved en poseløs støvsuger er, at den godt kan kræve mere rengøring end en støvsuger med pose. Desuden kan den også larme mere, når den er i brug. Hvis du lider af husstøvmideallergi, er det heller ikke den bedste løsning, da den kan støve meget, når den bliver tømt.

Hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe en støvsuger?

Det er selvfølgelig vigtigt, at du vælger den rigtige støvsuger til dine behov. Hvis du skal bruge støvsugeren udendørs og i værkstedet, er det en våd-/tørstøvsuger, du skal have fat i. Skal du bruge støvsugeren indendørs i hjemmet, er det i stedet en almindelige udgave med eller uden pose eller alternativt en ledningsfri støvsuger. Samtidig skal du også vælge ud fra, om du har en stor eller lille bolig. Derudover er der også nogle andre faktorer, som du skal holde øje med. F.eks. er sugestyrken, energiforbruget, rækkevidden og meget andet vigtigt at tage i betragtning. Det kan du læse meget mere om herunder.

Watt og energiforbrug

Watt beskriver støvsugerens energiforbrug – jo højere watt, jo mere strøm bruger den. Hvis en støvsuger f.eks. er på 700 watt, bruger den 0,7 kWh pr. time. Har du et stort hjem og har behov for at rengøre ofte, kan du godt spare en hel del ved at vælge en støvsuger med et lavt energiforbrug. Der er en sammenhæng mellem antal watt og sugeevnen, men det er slet ikke sådan, at watt er det eneste, som har en betydning for sugeevnen. F.eks. har udformningen af mundstykket også en betydning for, hvor effektiv støvsugeren er. Læs derfor watt-tallet, før du køber en støvsuger.

Allergivenlighed

Har du allergi, er du formentlig interesseret i at have en støvsuger, som ikke udleder meget støv. Her er det bedst at vælge en udgave med pose, da den er god til at holde støvet nede i sig. Der kan nemlig hvirvles meget støv op, når du tømmer beholderen i en poseløs støvsuger, og den er ikke så god til at holde støvet i sig. Filteret i maskinen er også vigtigt for allergivenligheden, da det har betydning for, hvor meget støv der slipper ud i rummet fra støvsugeren. Du bør vælge en støvsuger med et HEPA-filter, hvis du har husstøvmideallergi, da det netop afholder støvet fra at blive blæst ud i rummet igen.

Støjniveau

Larmen fra en støvsuger kan godt være ret anstrengende – og det er dine naboer helt sikkert også enige i. Derfor kan du med fordel holde øje med støjniveauet. Typisk er det anført i decibel (dB), hvor meget støvsugeren larmer. En poseløs støvsuger kan godt have en tendens til at larme lidt mere end en støvsuger med pose. Hvis støvsugeren pludseligt begynder at larme mere, kan det være et tegn på, at posen eller beholder skal tømmes. Det kan også være, at der sidder noget fast i røret, der gør, at den larmer meget.

Rækkevidde og driftstid

Rækkevidden og driftstiden har også relevans for dit valg af støvsuger. Har du en støvsuger med ledning, er det længden på ledningen, som du skal tage højde for. Jo længere en ledning, jo større rækkevidde. Vil du gerne have en endnu større rækkevidde, kan du købe en forlængerledning. Hvis du har en ledningsfri støvsuger med batteri, er det i stedet batteriets driftstid, der er vigtig. Det er meget irriterende at løbe tør for strøm midt i støvsugningen, så batteriet skal helst have en stor kapacitet. Driftstiden ligger typisk et sted imellem 30-40 minutter afhængigt af sugeevnen og batteriets størrelse.