Dørmåtter

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Dørmåtter til inde og ude

Dørmåtter er både praktiske og et dekorativt element til hjemmet, hvor du let kan tilføje din indretning et personligt præg. Her på siden kan du finde dørmåtter i mange forskellige størrelser og materialer. En dørmåtte er ofte det første man møder og lægger mærke til, når man kommer ind af døren til et hjem for første gang. Den er med til at skabe helhedsindtrykket af hjemmet og ikke er den mindst praktisk. Det kan være en god ide at have en dørmåtte både ude og inde, for at undgå at slæbe skidt fra sko med ind i entreen. Særligt når vejret er vådt, kan det være en god ide med en dørmåtte både ude og inde.

Dørmåtter er også gode at stille dine sko på, når vejret er vådt og skoene er beskidte og våde. Mange vælger derfor også at have flere dørmåtter i vinter- og efterårsmånederne, hvor vores sko ofte er ekstra våde og beskidte. Eksempelvis kan du bruge en ekstra dørmåtte i dit bryggers til at stille dine beskidte sko på, så de ikke spærrer for døren eller drypper på gulvet. Alle vores måtter har en skridsikker underside, så de ikke glider. Vores dørmåtter er lavet af materialer, der tørrer hurtigt, og kan let rengøres ved enten at banke dem udendørs eller støvsuge dem. Alt efter materiale tåler vores måtter også maskinvask ved 30 grader.

Hvilken dørmåtte skal du vælge?

Når du skal vælge en dørmåtte, er det en gode ide at overveje, hvor den skal placeres og hvilken funktion den skal have. Skal du bruge en udendørs dørmåtte, kan det være en god ide at vælge en trinrist eller en skraberist. Disse er fremstillet med henblik på udendørs brug, hvor du kan stampe eller skrabe dine sko, før du træder ind af døren. Trinriste er gode til både for- eller bagdøren, og nogle bruger dem også til campingvognen. Kokosmåtter kan også bruges til udendørs brug. De er særligt gode, når du har en indgang, der er delvist eller helt overdækket. Udsættes de for meget regn over længere perioder, vil levetiden på dørmåtter af kokos dog forkortes.

Dørmåtter til indendørs brug er gode at stille skoene på og tørre dem af en sidste gang, inden du træder helt ind af døren. Dørmåtter til indendørs brug, der ikke er lavet af kokos er også velegnet til terrassedøren eller til eksempelvis campingvognen, da de er behagelige at træde selvom du ikke har sko på. Vi har også store dørmåtter, der er eksempelvis er gode i bryggerset, hvis du ønsker at afdække et større område end en almindlig størrelse dørmåtte kan klare. Større dørmåtter kan også være velegnede til lejligheder, hvor man ofte har en mindre indgang i forlængelse af andre rum. Med en større måtte kan du let stille dine sko og opdele indgangen og rummet.

Smudsmåtter, kokosmåtter og græsmåtter

Smudsmåtter, kokosmåtter og græsmåtter er nogle af de mest populære typer af dørmåtter. Hvis vi starter med smudsmåtter, så er det en slidstærk type af dørmåtte, der opfanger en masse skidt og snavs fra skoene. Smudsmåtter findes i mange størrelser, så du både kan finde en til den lille og store indgang. Kokosmåtter er en anden populær type af dørmåtter, som er lidt anderledes end smudsmåtter – især er forskellen, at der er kræset lidt mere for detaljerne på kokosmåtter. Således kan du f.eks. finde kokosmåtter med flotte mønstre og design. Græsmåtter er en helt tredje type af dørmåtte, som også findes uden for mange danske hjem.

Skobakker og skridsikre underlag

Skobakker er smart og praktisk tilbehør til gangen. Her kan du stille skoene, når de ikke bliver brugt. Dermed er du fri for, at våde og beskidte sko stilles på gulvet. Det er let at rengøre skobakker, og de er ofte ret billige. Et skridsikkert underlag er en anden form for tilbehør, som du kan finde på denne side. Skridsikre underlag kan du placere under mange forskellige ting, såsom duge, tæpper og dørmåtter. Underlaget gør, at tæpperne og dugene ikke skrider så nemt, så de står mere stabilt. De skridsikre underlag købes i ruller, som findes i mange farver.

Kombinér dørmåtter med skraberiste

Dørmåtter og skraberiste passer rigtig godt sammen. Skraberiste placeres ofte uden for en hoveddør, hvor gæster kan få det værste skidt væk fra deres fodtøj. En skraberist er nemlig god til at fjerne det værste skidt fra fodtøjet, mens dørmåtter kan fjerne det sidste og lidt finere skidt. Derfor er det en god idé at kombinere dørmåtter og skraberiste, så der kan fjernes så meget skidt som muligt. Vi har et stort udvalg af skraberiste – du kan bl.a. finde skraberiste med indbygget måtte. Se i udvalget og find den type, som passer til dit hus og hovedindgang.

Hvad kan du indrette entreen med ud over dørmåtter?

Det er oplagt at placere dørmåtter enten lige foran hoveddøren ved indgangen eller i husets entre – eller begge steder. Men hvad kan du ellers indrette entreen med? Det er helt oplagt at placere et løst tæppe i entreen. Det er indretningsmæssigt flot, og det kan give en yderligere beskyttelse af gulvet fra skidt og fodtøj. Der skal også helst være en opbevaringsmulighed til dine og gæsternes sko i entreen, så fodtøjet ikke flyder over det hele. Et skoskab er en løsning på dette problem, da du nemt og hurtigt kan placere skoene heri, så de ikke roder på gulvet.

Overtøjet står typisk i entreen sammen med fodtøjet. Du bør derfor have gode opbevaringsmuligheder til overtøj som jakker, huer og handsker. Her kan du med fordel indrette med knager og knagerækker, som du nemt og hurtigt kan hænge overtøjet på. En anden god opbevaringsløsning er at have hylder i entreen, da du også kan bruge dem til at have tøj liggende. Uanset hvad kan du hos Silvan finde et stort udvalg af møbler og opbevaring, som du kan bruge til at indrette din entre, som du ønsker. Se i vores sortiment og lad dig inspirere.