H+H

H+H er en dansk virksomhed med mere end 80 års erfaring med produktion af porebeton, eller gasbeton, som det hed tidligere. I H+H’s sortiment af betonelementer finder du alt, du skal bruge, hvis du skal i gang med et nybyggeri, eller måske skal have bygget en skillevæg. Porebeton har utroligt mange fordelagtige egenskaber, der gør det helt ideelt til boligbyggeri. Det er f.eks. både isolerende og brandsikkert, det har en utrolig høj bæreevne og god stabilitet. Derudover er det et åndbart naturmateriale, der medvirker til et godt indeklima. H+H’s porebeton-elementer er nemlig indeklimamærkede, og lever derfor op til kravene fra Dansk Indeklima Mærkning. Du får altså ikke kun et holdbart og praktisk byggemateriale, når du vælger porebeton fra H+H, men et naturmateriale, der både er godt for dit indeklima, din pengepung og for miljøet. Se vores sortiment af H+H produkter herunder.

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvem står bag H+H?

H+H Danmark A/S er et danskejet selskab, der kan spores helt tilbage til 1909. Her grundlagde murermester Henrik Johan Henriksen og teglværksejer Waldemar Kähler sammen ”Singels-forretningen Omø”. Dengang var formålet med virksomheden udvinding af grus og sten. I årene herefter begyndte virksomheden at udvide deres aktiviteter og påbegyndte i 1937 produktionen af porebeton i Ølsted ved Frederiksværk. H+H er i dag en international koncern, der både udvikler, producerer, sælger og distribuerer porebeton og kalksandstensprodukter og -løsninger. De leverer primært løsninger til vægge i boligbyggeri, industri- og erhvervsbyggeri. Det har i dag gjort H+H til en af Europas største producenter af kalksandsten og porebeton.

Hvordan laves porebeton?

Porebeton, som tidligere blev kaldt gasbeton, laves af tre basisingredienser: sand, vand og kalk. Det er med andre ord et naturmateriale. Det kræver ikke store energimænger at producere porebeton. Det kræver faktisk kun 180 grader at producere gasbetonelementer. En stor del af varmen, der bruges til at ”bage” betonelementerne hos H+H, bliver genanvendt i autoklaver. Al supplerende varme bliver skabt via naturgas, så der udledes mindst mulig CO2. Det mindsker også udledningen af andre skadelige affaldsstoffer, der forekommer ved produktionen af porebeton. Under produktionen af porebeton forekommer der intet spild eller affald, da overskydende materiale genanvendes i produktionen. Skulle der ske fejl eller skader under produktionen, bliver produkterne knust og anvendt som kattegrus, vejfyld og lignende.

Derfor skal du vælge porebeton

Der er mange fordele ved at vælge pore- eller gasbeton til dit næste byggeri. Du får nemlig et materiale, der giver mange æstetiske muligheder, er let og hurtigt og fleksibelt at arbejde med – det har gjort porebeton til et populært valg på mange byggepladser. Derudover giver gasbeton et sundt indeklima og lavt energiforbrug. Det er derfor et godt valg for dig og din familie, for miljøet og for din pengepung. Der er også mange andre fordele ved at anvende porebeton i byggeriet:

  • Tåler vand: At porebeton kan tåle vand og vandpåvirkning gør, at det ikke angribes af råd og svamp. Det gør det til et ideelt byggemateriale til beboelse og lignende.
  • Brandsikkert: H+Hs betonelementer har brandklasse A1, der er det højeste kravniveau. Det går med andre ord som et ubrændbart materiale, som er svagt antændeligt, svagt røgudviklende og svagt varmeafgivende.
  • Varme- og lydisolerende: Porebetons isolerende effekt gør det til et oplagt valg, hvis du f.eks. skal have bygget en skillevæg eller lignende, hvor du gerne vil dæmpe lyden og holde varmen ude eller inde.
  • Søm- og skruefast: Til forskel fra f.eks. gipsplader, er porebeton noget mere søm- og skruefast. Du skal derfor ikke bekymre dig om at hænge tunge ting op på væggene, det kan det sagtens holde til.
  • Kan genbruges: Hvis du skal have fjerne en væg af porebeton, kan du genbruge selve pladerne eller elementerne. Det er en fordel rent økonomisk, hvis du skal have en væg op et andet sted – og det er naturligvis også bedre for miljøet.

Sådan monterer du H+H multiplader

Du kan sagtens, som gør-det-selv’er, montere f.eks. H+Hs multiplader. Langt de fleste materialer og værktøjer, der skal bruges, er noget mange har liggende derhjemme i forvejen – og det du mangler, kan du naturligvis finde i din lokale Silvan. Noget af det du skal bruge er: tommestok, blyant og murersnor til at måle op og afmærke. Du skal også bruge både et lille og et stort vaterpas, til hele tiden at sikre, at dit byggeri er i vater. For at blande limen til multipladerne har du brug for nogle murerspande, et målebæger og en kraftig boremaskine med blandekrog.

Derudover får du brug for en god hammer, til at banke pladerne på plads i limen, en murerske, betonsav eller håndsav til at save dem til og en spartel og et slibebræt til den sidste finish. For at få en udførlig vejledning i monteringen, kan du finde hele fem videoer på Silvans YouTube-kanal, hvor du kan se præcist, hvordan du monterer H+H multiplader til en skillevæg. Og skulle du have brug for mere vejledning, f.eks. i forhold til mængden af materialer, er du altid velkommen til at besøge din lokale Silvan. Her står vores medarbejdere altid klar til at råde og vejlede dig, så du kan komme godt i mål med dit gør-det-selv projekt.