SWIM & FUN hos Silvan

Findes der noget bedre end at hoppe i vandet på en ekstra varm sommerdag? Forestil dig at glide ned under vandet på en varm sommerdag med bagende sol. Det er ganske enkelt skønt at have muligheden for at tage en dukkert. En afkølende dukkert, som ikke er længere væk end din baghave. Med et badebassin får du nemlig en gavmild kilde til timevis af gratis underholdning, sjov og velvære. Og på en varm sommerdag, hvor alle legekammeraterne er på sommerferie, er den ganske enkelt guld værd.

Swim & Fun står for gennemtænkte, komplette pool løsninger. Men det står også for ukompliceret vandpleje og vedligeholdelse af pool. Swim & Fun har nemlig en erklærede mission om, at det skal være nemt og ukompliceret at have sit eget svømmebassin, uanset om der er tale om badebassin til de små, eller en svømmepøl til de større børn og voksne.

Du finder herunder løsninger i alle størrelser og i flere farver – fra de mindre runde pools til de større formstøbte, keramiske svømmebassin, som skal graves ned.
KATEGORIER

Alle SWIM & FUN produkter
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvordan vælger jeg den rette pool?

Det er lækkert at have en pool, men det kan dog være svært at finde ud af, hvad du skal vælge, når du kigger på pool. Vi har, hos Silvan, derfor lavet nogle anbefalinger til, hvad du skal overveje, inden du køber eller vælger din pool:

Hvilken type badebassin skal jeg vælge?

Benyttes poolen kun i sommermånederne, er et plastbassin det oplagte valg. Der kan dog alligevel være gode grunde til at vælge en stålvægs pool. Især, hvis svømmebassinet i haven er en gentagende succes år efter år. Vælger du en stålvægs pool, kan du nemlig beholde vandet i poolen, indtil næste badesæson - og vand er jo ikke gratis. Der er også penge at spare, hvis du plejer dit poolvand rigtigt, samt lukker poolen rigtigt ned for vinteren, så kan vandet nemlig holde i mange sæsoner. Det kan du læse mere om her.

Hvor dyb skal swimmingpoolen være?

Er du på udkig efter en pool, hvor du kan lege og blive afkølet? Og, er det børnene, der benytter poolen mest? Så anbefaler vi at tage børnenes højde i betragtning, når du skal vurdere, hvor dyb svømmebassinet skal være. Badebassinet kan både være for lavt, men også for dybt. Er det for lavt, bliver det hurtigt kedeligt for de lidt større børn. Er det for dybt, kan man ikke tage afsæt fra bunden. Bassinet må derfor ikke være for dybt for børnene. Dette er simpelthen en sikkerhedsforanstaltning, hvis man skulle miste fodfæste eller balancen. Du kan læse mere om, hvordan du afgør, hvor dybt bassinet skal være ud fra børnenes højde, her.

Hvor stor en swimmingpool har du plads til?

Der skal gerne være godt med plads rundt om poolen. Så du har mulighed for at komme hele vejen rundt om svømmebassinet, når det skal gøres rent. En pool skal gøres rent og plejes med poolkemi. Det anbefales derfor, at der er en tilpas afstand til omkringliggende hæk, mur, blomsterbed mv.

 

Hvordan får du mest muligt Swim & Fun?

Et plastbassin og en rammepool kræver et minimum af forberedelse

Er valget faldet på et plastbassin, så kan du godt begynde at tage badebukserne på. Et plastbassin kræver nemlig et minimum af forberedelse, før du kan tage den første dukkert.

  • Vi anbefaler, at du finder et plant sted i haven, hvor der gerne skal være græs. Det giver nemlig det blødeste og mest behagelige underlag. Det kan herunder være en god ide at placere badebassinet ovenpå et bunddække, som beskytter bassinets bund mod skarpe sten og rødder.
  • Undgå at placere sommerbassinet under store træer eller buske. Nedfald fra træet kan nemlig være med til at tilføre flere bakterier til vandet. Dette vil betyde, da du oftere skal rense vandet i bassinet. Men du skal også oftere i gang med at fiske blade og andet nedfald op fra bassinet.
  • Det er også hensigtsmæssigt, at der er god plads rundt omkring bassinet. Der skal gerne være plads til både parasol, liggestole, læsejl mv.
  • Placér gerne poolen mest mulig i læ, men også gerne i direkte sollys. Det giver den mest behagelige badeoplevelse, da solen kan hjælpe med til at opvarme vandet i dagtimerne. Stilles bassinet i delvis skygge, vil vandtemperaturen typisk være 3-5 grader koldere. Der går dog nogle dage, før solen har varmet vandet op. Men du kan speede processen op, og begrænse natligt varmetab, ved at tildække bassinet med et termo sommercover.

 

Fritstående stålvægs pool skal stå stabilt og helt plant

En fritstående stålvægs pool kræver lidt mere forberedelse end et plastbassin. Til gengæld er bassinet mere stabilt, og det kan holde i rigtig mange år.

  • En stålvægs pool skal placeres på et stabilt, jævnt og plant underlag. Du kan for eksempel placere det på stabilgrus. Du kan også placere poolen direkte på græsset, men så skal alt græsset under poolen fjernes først. Jorden komprimeres og ujævnes, og der lægges et plant lag stabilgrus. Man kan også vælge at stille poolen ovenpå en plan flisebelægning. I så fald anbefales det at udjævne mellemrummene imellem fliserne med sand. Det giver det mest behagelige underlag.
  • Poolen skal gerne stå helt lige. Er poolvæggen skæv, vil det påvirke stabiliteten.
  • Du skal gerne undgå at placere poolen under et træ eller tæt på buske.
  • Direkte sollys er klart at foretrække, så vandet bliver opvarmet mest muligt i løbet af dagen. Du kan holde på varmen i bassinet, ved at tildække bassinet med et sommercover.

 

Nedgravede pools kræver mest forberedelse

Har du valgt en pooltype, som skal graves ned, er der i sagens natur en del mere forberedelse. Det er en omfattende proces, som vi ikke vil komme ind på her. Men vores dygtige medarbejdere står altid klar til at vejlede dig i en af vores butikker, hvis du skulle have spørgsmål. Vi vil dog nævne nogle væsentlige punkter i forhold til en nedgravet pooltype, som du skal være opmærksom på:

  • Det er normalt ikke nødvendigt at ansøge om byggetilladelse, men vi anbefaler, at der rettes henvendelse og forhøre dig hos de lokale myndigheder. De kan svare dig på, om der skulle være specielle regler i forhold til at etablere en pool i området.
  • Det anbefales også, at der rettes henvendelse til forsikringsselskabet inden swimmingpoolen etableres. Du er som ejer forpligtet til at oplyse forsikringsselskabet, at der nu er etableret en pool på grunden.
  • Poolen skal understøttes på fast grund, og det er vigtigt at du undersøger, hvor højt grundvandsspejlet står. Står det højt, kræver det ekstra installationer. Der kræves nemlig, at der bliver installeret dræn i den omkringliggende jord. Det er dog en god ide, at der altid etableres dræn til passiv dykbrønd. Udover dræn, skal du også tage højde for, hvorvidt der forekommer ler i jorden, hvor poolen skal placeres.
  • Hele udgravningens overflade (både vægge og bund) skal dækkes med geotekstil. Dette skal forhindre grus og tilbagefyldningsmateriale i at trænge ind i den omgivende jord.

 

Vedligeholdelse og pleje af din pool

En af de vigtigste pligter, som ejer af en svømmepøl, er at du vedligeholder vandet. Det betyder, at du skal sørge for, at vandet i bassinet indeholder den rigtige pH-balance. Så det er behageligt og hygiejnisk at bade i vandet. Du finder herunder processen for poolvandspleje:

1. Test poolvandets pH-niveau:

Poolvandets syre-base-forhold er vigtigt. Det har nemlig indflydelse på, hvor optimalt, de vandplejemidler som skal desinficere vandet virker. Er vandet ude af balance, vil poolkemien stadigvæk virke, men den vil virke langsommere. Dette forøger risikoen for overdosering af vandplejemidler, eller for udvikling af problemvand. Dette er især i de varmeste måneder, hvor alger kan nå at få grobund, hvis poolkemien ikke har optimale forhold at arbejde under.

Syre-base-forholdet skal ligge mellem 7.0 og 7.4. Du kan måle forholdet hurtigt og enkelt med Swim & Fun, Pool Teststrips, som tjekker både klorværdien og pH-værdien i vandet. Er pH-værdien højere end 7,4, skal den sænkes med pH Minus.

 

2. Desinficér dit badevand - med klor, salt eller aktiv ilt:

Chokbehandling

Når du har fyldt poolen, skal du huske at desinficere vandet ekstra grundigt – man kalder det at give poolvandet en chokbehandling. Hertil benyttes Klor Starter, som er en hurtigopløselig, stabiliseret klorgranulat, der effektivt fjerner alle bakterier fra poolvandet. Hos Silvan anbefaler vi, at du om sommeren giver badevandet en chokbehandling hver 14. dag.

Vedligehold af poolvandet

Det er vigtigt, at du forsøger at holde desinfektionsniveauet i vandet på et normalt niveau. Der findes forskellige alternativer til, hvordan du kan gøre dette. Du kan se mere herunder.

Swim & Fun, Klor WeekTab

Du kan blandt andet anvende klortabletterne fra Swim & Fun, Klor WeekTab, som er langsomopløselige tabletter, der skal tilføres poolvandet. Tabletterne sikre, at klorniveauet i poolvandet løbende bliver stabiliseret. Det anbefales, at du anvender en klor WeekTab, én gang om ugen. Benyttes Klor WeekTab, vil der være behov for at tilsætte ekstra plejemidler, som for eksempel KlarPool eller SeaKlear.

Naturlig og lugtfri desinficering med Poolsalt og en Easy Salt Klorgenerator

Du kan også vælge den helt naturlige løsning, Easy Salt. Dette er en salt/klor-generator, som omdanner salt til naturlig klor via elektrolyse. Det hele foregår i et lukket kredsløb, hvor det samme salt bliver benyttet igen og igen. Gennem fordampning omdannes kloren til salt, og processen starter forfra. Det betyder også, at der kun skal tilsætte salt én gang pr. sæson, eller hver gang der tilsættes frisk vand til poolen. Du kan læse mere om Easy Salt

SeaKlear er et vidundermiddel, når vandet bliver hvidt og uklart

Det naturlige vandplejemiddel, SeaKlear sørger for at skum, olier, lotioner og andre urenheder i vandet forsvinder. Det holder samtidigt patronfiltrene rene og effektive. SeaKlear er et 100% naturligt middel, som er udvundet af de islandske rejeskaller. Det er derudover oprindeligt udviklet til at gøre badevand krystalklart i forbindelse med undervandsfotografering. Du kan finde SeaKlear her.

På Swim & Fun's hjemmeside findes en omfattende guide til, hvordan du plejer dit poolvand. Guiden forklarer de enkelte trin i detaljer. Se mere her.

Test for klorlås med Swim & Fun Test Strips

Swim & Fun's klor er tilsat stabilisator (cyanursyre). Cyanursyre beskytter kloret mod nedbrydning fra solens UV-stråler. For meget stabilisator i vandet kan skabe, det man kalder for klorlås. En klorlås overbeskytter vandet, så kloret ikke længere virker – uanset, hvor meget man tilsætter. Der er dog ingen farer for, at der kan opstå klorlås i et sommerbassin. Har du en stålvægs pool med Filterballs i filtersystemet, vil vi anbefale, at du mindsker fordampningen ved at tildække bassinet med et cover. Vi anbefaler derudover, at du udskifter 5% af vandet ca. én gang hver 14. dag. Pool Test Strips indeholder som standard testpude for cyanursyre (stabilisator). Se mere her.

 

Mere Swim & Fun, og mindre rengøring

Lad pool robotter hjælper med rengøringsopgaven i poolen

Slip for det meste af rengøringsopgaven ved at anskaffe en Pool Robot. Den hjælper med at holde svømmepølens bund ren. Pool robotter (også kaldet bundsugere) findes i flere variationer og størrelser. Du kan for eksempel vælge Pool Robot Manta, som er særdeles velegnet til mindre sommerbassiner med flad bund.

Hop under solbruseren, inden du hopper i poolen, så kan du holde bakterietilførslen på et minimum

Det er en rigtigt god idé at skylle sig, inden du tager en dukkert i poolen. Dette er med til at mindske tilførslen af bakterier og mikroorganismer i poolvandet. En solbruser gør det også væsentligt mere behagelig at blive skyllet inden du hopper i poolen. Vandet er nemlig varmere end den kolde hane, som haveslangen kan tilbyde. Se udvalget af solbrusere her.

Et cover er en nødvendighed for at holde på varmen og mindske fordampning

Det er under de nordiske himmelstrøg en rigtig god idé at holde på den varme, som bassinet har opbygget i løbet af dagen. Du mindsker derudover også den vandfordampning, som naturligt sker, ved at tildække dit bassin med et cover. Har du tilsluttet en solfanger, som f.eks. en XP2 solvarmer eller en SolarBoard, vil et sommercover være et must. Du skal herunder huske på at tilslutte et Bypass sæt, så du kan lede vandet uden om solvarmeren om natten.