Flisebelægning & græsarmering

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find den rette belægning hos Silvan

Hos Silvan har vi et stort udvalg af belægningssten, havefliser og græsarmering. Du kan bruge belægningen til både indkørslen, terrassen og haven. Vi har et bredt udvalg med adskillige farver, størrelser, tykkelser og former. Det kan være svært finde ud af, hvor stor en mængde af fliser du skal bruge. Derfor kan det være en fordel at bruge enten en cirkelberegner eller fliseberegner for at finde den rette mængde. Du skal blot indtaste størrelsen på fliseområdet, hvorefter der vil blive udregnet en anslået mængde af fliser. Dette tal kan du tage udgangspunkt i, hvis du skal købe fliser hos Silvan. Under nogle af fliserne kan du også se, hvad en kvadratmeter koster, hvorefter du kan udregne den totale mængde og pris ganske simpelt.

Du kan vælge selv at lægge fliser, eller du kan få en anlægsgartner til at udføre arbejdet for dig. Hvis du selv skal lægge fliserne, skal du huske at købe materialerne til arbejdet. F.eks. skal du købe sand og grus, som du skal bruge som underlag til fliserne. Bl.a. har vi stabilgrus, afrettersand og fugesand, der er nødvendigt for at skabe et stabilt og stærkt underlag, så fliserne kan ligge lige og sikkert. Leder du efter et billigere alternativ til flisebelægning til indkørsler eller stier, som samtidig er nemt at lægge, kan du overveje granitskærver.

Hvilken flisebelægning skal du vælge?

Der er flere overvejelser, når du skal vælge den rette flisebelægning. Æstetikken er naturligvis en vigtig faktor, da fliserne både skal falde i din smag og passe til huset og haven. Farven og materialet er her vigtigt – eksempelvis har vi farver som grå og sort og materialer som granit og beton. Fliser findes også i et utal af størrelser og varianter. Vil du lægge fliser mere effektivt, er store havefliser en fordel, men der kan være æstetiske årsager til at vælge mindre fliser. Et mønster med store og små fliser ses også hyppigt. Vi har bl.a. havefliser, herregårdssten, hjertingsten, brosten og chaussésten, som du kan læse mere om herunder.

Havefliser

Havefliser er en af de mest populære typer af flisebelægning. Havefliser er populære, da de er relativt store, samtidig med at de fleste har en kvadratisk form, som gør dem nemme at lægge. En haveflise er altså praktisk at lægge. Den egner sig både til terrasser, stier og indkørsler. Hvis du skal bruge dem til indkørsler, skal du være opmærksom på, at de minimum bør have en tykkelse på 6-7 cm for at kunne holde til biler. Havefliser findes i mange størrelser, farver og former, så de kan tilpasses til de fleste terrassetyper. Stort set alle havefliser har dog grå nuancer i farverne.

Herregårdssten og hjertingsten

Herregårdssten er en anden populær flisebelægning. Den har et rustikt look med slåede kanter, som giver et elegant design på terrassen. Hjertingsten minder meget om herregårdssten, men har ikke slåede kanter og derfor et mere moderne udtryk. Da herregårdssten er væsentligt mindre end havefliser, har du bedre muligheder for at skabe et unikt mønster i fliselægningen. F.eks. kan du kombinere herregårdsstenene, så de har forskellige farver, hvilket giver et flot farvespil. Herregårdssten passer både godt til terrassen, indkørslen og belægning. Stenene bliver enten solgt enkeltvis eller i flere styks i kvadratmetermål. Under det enkelte produkt kan du læse nærmere om, hvilke butikker der eventuelt har varen på lager, og hvilke leveringsmuligheder der er.

Chaussésten og brosten

En chaussésten er en lille og elegant sten, der er hugget i granit. Det er en eftertragtet belægningstype mange steder, da den giver et yderst flot resultat, mens den også er stærk og fleksibel. Derfor kan chaussésten også bruges steder, hvor der er meget belastning. Den kan også bruges til at lave mønstre i flisebelægninger, f.eks. mellem havefliser. Chaussésten bliver ofte forvekslet med brosten. De minder også meget om hinanden, men forskellen er, at chaussésten er kvadratiske, mens brosten er rektangulære. Vi forhandler både chaussésten og brosten, som vi har i mange forskellige størrelser og farver.

Hvad er græsarmering?

Græsarmering er et godt alternativ til flisebelægning. Især bruges græsarmering til at lave mindre veje, parkeringspladser og indkørsler. Det er en form for grønt alternativ til en flisebelægning, og den er også billigere og nemmere at anlægge. Fordelen ved græsarmering er, at der er et stabilt underlag, hvor der kan være køretøjer. Du slipper for mudder og huller, hvor biler kan sidde fast. Jorden under græsarmeringen bliver nemlig bedre drænet. Græsarmering findes både i materialer som plastik og beton, der kan holde til forskellige belastninger. Normalt er græsarmering et bestillingsprodukt, der bliver leveret på paller.

Når du skal anlægge græsarmering, er det vigtigt, at du ikke monterer den direkte på jorden. Den er nemlig ikke stærkt nok til at holde til vægten fra tunge køretøjer. Desuden vil jorden blive komprimeret, hvilket kan resultere i, at regnvandet ikke trænger ned i jorden. I stedet bør du lave et underlag af stabilgrus (ca. 30 cm), der skal stampes. Ovenpå laget af stabilgrus skal der placeres en fiberdug, hvorpå der skal lægges et 5-7 cm tykt lag med afrettersand eller lignende, som skal stampes. Herefter kan græsarmeringen monteres, som til sidst dækkes med et lag af jord og græs.

Køb eller lej værktøj og maskiner til fliselægning hos Silvan

Har du planer om selv at lægge fliserne? Så kræver det nogle maskiner, som du måske ikke lige har i forvejen. Jorden skal eksempelvis stampes/vibreres, hvilket kræver, at du har en pladevibrator. Desuden skal fliserne også skæres til, så de passer i størrelsen. Her kan du bruge en særlig fliseskærer eller stenskærer. Uanset hvad kan du finde værktøjet og maskinerne til arbejdet hos Silvan. Dog skal du være forberedt på, at det godt kan være et stort arbejde at lægge fliser, så det er en god idé at få hjælp fra en med erfaring i fliselægning.

Et alternativ til at købe maskinerne er at leje dem. Hos Silvan kan du leje maskiner til fliselægning. Der er mange fordele ved at leje frem for at købe. Det er billigere at leje, og du er fri for at bruge en masse plads til opbevaring af maskinerne. Især til et projekt som fliselægning er det smart at leje de nødvendige maskiner. Det er sjældent nødvendigt at bruge maskinerne flere gange, så de kommer bare til at stå og samle støv i garagen uden at blive brugt. Du kan læse mere om regler og vilkår for værktøjsudlejning under det enkelte produkt.