Granitskærver

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Granitskærver i forskellige farver: sort, hvid, grå og rød

Granitskærver er en nem og enkel belægning, hvis du skal anlægge indkørsel, havesti eller blomsterbede. Granitskærver er ikke blot dekorative og nemme at vedligeholde, men de virker også ukrudtshæmmende. Granit er en bestemt type bjergart, der består af marmor og knust granit. Du finder granitskærver i forskellige farver, du kan både få granitskræver i grå, hvid, rød, sort eller mixed nuancer. Derfor kan du vælge lige præcis den farve, der passer omgivelserne bedst. For at få et anderledes og levende udtryk, kan du med fordel blande to farver af granitskærver. Har du brug for granitskærver til et større areal, har du også mulighed for at få dem leveret til døren som big bags.

Granitskærver er et naturprodukt, der består af en blanding af knust granit og marmor. I mange år er granitskærver blevet brugt som belægning i indkørsler. I dag bruges granitskærver til mange andre ting. De bliver eksempelvis brugt som belægning i have- og blomsterbede, hvor de forhindrer ankomsten af ukrudt. I dag ser man også ofte granitskærver i blomsterdekorationer, som giver et flot og stilfuldt design. Skærverne har mange anvendelsesmuligheder i haven og rundt omkring huset, da regnvand kan sive igennem skærverne og ned i jorden.

Granitskærver findes i mange forskellige farver. Du kan således vælge den farve, som passer til din bolig, have eller dekoration. Du finder granitskærver i hvidlige, rødlige, grålige, sorte eller mixede farvenuancer. Du skal dog være opmærksom på, at selvom du vælger granitskærver i den samme farve, så vil skærverne variere i farve, da det er natursten. Den varierende farve giver dog også et flot farvespil. Ønsker du endnu mere farvespil? Så kan du med fordel kombinere flere forskellige farver af granitskærver.

Granitskærver til indkørslen og haven

Granitskærver er en god løsning, hvis du skal i gang med at anlægge indkørsel. Granitskærver er både nemme at lægge, men det er også en meget billigere løsning - sammenlignet med fliser eller belægningssten. Granitskærver koster kun halvdelen af, hvad alternative løsninger koster. Hvis du ønsker at anlægge granitskærver i din indkørsel. Så anbefaler vi, at du først tilføjer grus, og efterfølgende tilføjer du granitskærver. På den måde er du sikret en indkørsel, der ikke blot ser godt ud, men ligeledes er nem at vedligeholde. Hvis granitskærverne med tiden bliver ujævne, kan de rettes med en haverive, og dermed vil indkørslen fremstå som ny og flot igen.

Ønsker du at anlægge granitskærver i haven? Så anbefaler vi, at du gør brug af granitskærver i størrelse 11-16 mm, da de, grundet størrelsen, er nemmere at håndtere. Skærvernes grove og skarpe kanter bevirker, at de ligger mere stabilt. Denne størrelse er ligeledes velegnede som belægning på havens stier. Du kan med rette placere granitskærverne under træerne i haven eller omkring huset, hvor de vil virke drænende. Du kan også benytte dem i sammenspil med jord, hvor granitskærverne vil være med til at ilte jorden og forøge samt forbedre vækstbetingelserne for dine planter.

Hvor mange granitskærver skal bruges pr. m²?

Hos Silvan finder du granitskærver i tre forskellige størrelser. Du skal være opmærksom på, at granitskærverne vil være dækket af et fint lag støv, men dette bliver typisk vasket væk efter et regnskyl. Du finder følgende størrelser på vores granitskærver: 

Størrelse 11-16 mm

  • Vægtfylde: 0,52 m³ pr. 1000 kg.
  • Dækning pr. ton: 12-14 m² ved lag på ca. 4 cm. 

Granitskærver i størrelsen 11-16 mm er en fin størrelse som belægning i indkørsler eller i gårdspladser. Netop denne størrelse kan med fordel bruges til disse formål, da granitskærverne ikke sætter sig fast i bilens dækmønstre.

Størrelse 8-11 mm

  • Vægtfylde 0,52 m³ pr. 1000 kg.
  • Dækning pr. ton: 12-14 m² ved lag på ca. 4 cm.

Denne størrelse af granitskærver kan anvendes til stort set alle former for projekter i haven, til indkørslen, på kirkegården eller på terrassen. Kun fantasien fætter grænser for, hvad det kan bruges til. Ligeledes kan granitskærver anvendes som belægning på stier og som bunddække i havebed. Yderligere kan denne størrelse af granit bruges til dekoration omkring et vandfald, springvand, vandløb mm.

Størrelse 8-16 mm

  • Vægtfylde: 0,52 m³ pr. 1000 kg.
  • Dækning pr. ton: 12-14 m² ved lag på ca. 4 cm.

Mange danskere bruger denne størrelse af granitskærver i havebed, på stier eller på passager. Granitskærverne i denne størrelse udgør en meget fin belægning, da skæverne ikke sætter sig fast på køretøjers dæk.

Få større mængder af granitskræver i BigBags

Det kan være svært at udregne, hvor mange granitskærver, du præcis skal bruge. Vi har derfor lavet et eksempel for at gøre det nemmere for dig. Så du bare skal indsætte længden og bredden på dit areal i eksemplet. Når du skal anlægge skærver i blomsterbede, indkørslen, haven m.m., så anbefaler vi, at du lægger et 4 cm tykt lag granitskærver på hele arealet. Så er du sikker på, at belægningen bliver dækkende. Et eksempel på et areal, der skal dækkes med skærver kunne være følgende: 

Arealet: Længde: 8 m, Bredde: 4 m og Dybde: 0,04 m 

Vores BigBags bliver leveret med 1000 kg. granitskærver i den valgte farve, som du ønsker. Vi har derfor taget udgangspunkt og udregnet antallet af kilo, du skal bruge pr. m²., hvor vi har taget højde for granitskærvernes vægtfylde, som også er nævnt i overstående afsnit. Du skal bruge ca. 76 kg skærver pr. m², og som tommelfingerregel kan du regne med, at 500 kg dækker 7,5 m². Hvis vi tager udgangspunkt i overstånede eksempel, vil regnestykket se således ud: 

Mængde granitskærver: Længde 8 m x Bredde 4 m x 76 kg pr. m² = 2432 kg

Du skal altså bruge ca. 2432 kg granitskærver for at dække arealet. Hvis du vil udregne, hvor meget du skal bruge, kan du bare udskifte længden og bredden med dine mål og gange det med de 76 kg pr. m².