Kunstgræs

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilke fordele er der ved kunstgræs?

Nogle elsker deres græsplæne i haven, mens den for andre er en pinsel. Selvom en græsplæne er flot at se på og behagelig at gå på, kræver den meget arbejde og vedligeholdelse for at holde sig pæn. F.eks. skal en græsplæne gødes, have fjernet ukrudt og mos, og så skal den ikke mindst slås en gang om ugen. Det kan for mange være en uoverskuelig opgave. Hvis du er en af dem, der ikke lige orker en græsplæne, men godt kan lide at have et grønt og blødt underlag i haven, er kunstgræs et godt valg.

Fordelen ved kunstgræs er netop, at der er minimal vedligeholdelse sammenlignet med en almindelig græsplæne. Det tager heller ikke så lang tid at anlægge græsset, og det ser med det samme flot ud. Der er også mange muligheder for at anlægge kunstgræs, da du både kan anlægge det på jord, sand og beton. Derfor kan du også få en lille græsplæne på terrassen, som gør den behagelig for fødderne. Er du græsallergiker, er der endnu flere fordele ved kunstgræs, da der selvfølgelig ikke er græspollen i kunstgræs. Dermed er du fri for at have kløende øjne og løbende næse i haven hele græspollensæsonen.

Hvilke typer af kunstgræs kan du vælge imellem?

Du bør vælge forskelligt kunstgræs, alt efter hvor du skal bruge det. Vi har kunstgræs, der både passer til terrassen og selve haven. Derudover kan du også vælge imellem forskellige blødheder på græsset, så det kan blive så behageligt at gå på som muligt. Du bør også vælge en udgave med dræn, så vandet og fugten kan ledes væk fra kunstgræsset. Hvis du skal købe kunstgræs til selve haven, skal du købe det i relativt store mængder, som kan bestilles i vores sortiment. Desuden kan du også købe monteringsbeslag til kunstgræsset, så det kan sidde ordentligt fast i jorden.

Kunstgræstæppe og terrassefliser med kunstgræs

Et kunstgræstæppe er smart at bruge mange steder. Bl.a. kan du bruge den på altaner og i fortelte, hvor du hurtigt kan brede det ud og pakke det samme igen, når du ikke længere skal bruge det. På denne måde kan du hurtigt skabe et blødt, grønt underlag, hvor du kan gå og opholde dig. Et godt alternativ til et kunstgræstæppe er terrassefliser med kunstgræs. Du kan nemt lægge terrassefliserne via et kliksystem, som du kan fjerne næsten lige så nemt igen. Det er også oplagt at kombinere forskellige terrassefliser med hinanden, da det kan skabe et flot spil på terrassen.

Sådan anlægger du en kunstgræsplæne

Hvordan du skal anlægge en kunstgræsplæne, afhænger af, hvilket underlag der er. Hvis den skal anlægges på jord, skal du grave det øverste jordlag væk (ca. 7,5 cm). Det er også en god idé at lægge en ukrudtsdug, så der ikke vokser ukrudt. Du kan sprøjte jorden med vand og presse ukrudtsdugen ned med en pladevibrator. Du bør også sprede lidt sand på ukrudtsdugen for at udjævne laget. Skær græsset til (det er bedst at skære græsset på undersiden), og lim enderne sammen med en særlig montagelim. Desuden skal du også fastgøre græsset med særlige beslag. Hvis du skal montere kunstgræs på et stort område, er det typisk en opgave for professionelle.

Skal du montere kunstgræs på beton, skal du starte med at gøre betonunderlaget rent. Sørg for, at det er helt jævnt, før kunstgræsset monteres. Hvis der ikke er dræn i kunstgræsset, skal det også etableres. Dræn kan f.eks. være græsarmering, der også sørger for, at der kan komme luft til kunstgræsset. Lim græsset fast i kanterne og enderne, så det sidder godt fast. Afslut med at børste græsset og tilføj lidt sand. Det er altid godt at købe lidt ekstra kunstgræs, så du har noget i overskud, hvis du skulle lave en fejl eller skal erstatte noget af det eksisterende græs.